• Anonym (Ini)
  Sön 1 aug 2021 18:16
  1674 visningar
  87 svar
  87
  1674

  Dejt lever i smuts

  Anonym (En chans) skrev 2021-08-01 18:12:53 följande:

  Fast man ser skillnad om det är "smuts" från två dagar eller två månader. Man orkar inte jämt städa, det är helt normalt, men det blir inte så mycket att det fångas upp på bild överhuvudtaget. Jag är inte ens en speciellt pedant person, dammsuger och torkar av överallt två gånger i veckan och sopar golvet däremellan.

  Att tangentbordet ser ut sådär är hemskt, jag torkar inte av mitt speciellt ofta (kanske varannan månad?) men det har aldrig gått till den nivån.


  Ja, ärligt talat så bäddar man för ett helvete genom att flytta ihop med en sådan person. Är övertygad om att TS skulle förakta denna man inom ett par år om de flyttar ihop.
 • Anonym (Ini)
  Sön 1 aug 2021 23:16
  #45
  Anonym (A) skrev 2021-08-01 21:00:43 följande:

  Nej, ingen kommunal anställning men kanske blir en anal tillställning?

  Såklart TS ska träffa killen och låt oss säga att det känns hemsk hemma hos honom , ja då kan hon tacka för sig och gå därifrån.


  Det ärden här typen av beslut som avgör livet. Det kan tyckas dömande men du tar inte in någon in i ditt liv som inte åtminstone håller lika hög standard som dig själv. Allt annat är att bygga för misslyckande.
 • Anonym (Ini)
  Mån 2 aug 2021 13:13
  #52
  Anonym (L) skrev 2021-08-02 12:43:45 följande:

  Jag har träffat en sån man - mitt barns pappa. När vi träffades såg hans lägenhet verkligen ut som ett bombnedslag - disk överallt, skitigt i köket, smutstvätt, typ aldrig rengjort i badrummet, bananflugor... 

  Jag tog verkligen en allvarlig funderare på om vi skulle ses mer. Vem tar hem en tjej man är intresserad av och inte städar först?!

  Jag frågade honom om det. Sa helt enkelt att vill du träffa mig hemma hos dig får du nog ta och städa. Det gjorde han. Nog för att det fortfarande var stökigt, men inte ens i närheten av det stök och snusk som innan. 

  Flyttade senare ihop och då var han inte alls sådan, utan städade och plockade undan. Eller jo, han är stökig fortfarande (vi är skilda nu) men det är inte äckligt hemma hos honom idag. Kanske för att han nu har 2 barn också, men man kan faktiskt skärpa sig. Så det beror ju lite på hur intresserad DU är av denna kille, hans stök till trots. Man kan ju faktiskt säga att man tycker det är störande att det är stökigt och skitigt och att han borde ta och städa innan han bjuder hem folk. Tar han illa upp så vet han ju att det är sant, eller är inte tillräckligt intresserad. 

  Jag är INTE pedant men jag har aldrig smutsigt och stökigt hemma, så skulle jag inte kunna leva.


  Ditt inlägg är precis det jag menar med att det är den här typen av beslut som avgör livet. Om du istället nobbat din exman för att han var en slashas hade du träffat en ambitiös man och risken för skilsmässa hade därmed varit mycket mindre.
 • Anonym (Ini)
  Tis 3 aug 2021 00:16
  #63
  jrockyracoon skrev 2021-08-02 23:17:11 följande:

  Det duger inte för mig att du säger att det är en norm.

  Det finns många normer som vi idag har skakat av oss från en tid när alla skulle lägga näsan i blöt vad andra gjorde. T.ex. att man inte kunde umgås med en kvinna utan ett "förkläde", att homosexuella var perverterade eller att en kvinna skulle stå vid spisen och mannen ligga på soffan.

  Vi tog bort de normerna för att de inte tjänade något vettigt syfte och ingen kunde ge några goda skäl till varför vi skulle ha kvar dem. Kanske städnormen är en knasig rest som det är dags att vi slopar.

  Om vi ska ha en norm som går ut på att man inte får ha det lite stökigt och måste städa varje dag så behöver det i så fall finnas godtagbara skäl bakom, enligt mig. Det räcker inte att du tycker att det borde vara så.

  Jag tycker det ligger i demokratins natur att människor ska få lägga upp sina liv på exakt det sätt de själva vill utan att ta hänsyn till andra människors åsikter under förutsättning att det inte inverkar menligt på någon annan än de själva.

  Jag tycker förstås att man ska samarbeta och lyssna in andra, känna empati för deras problem och visa hänsyn mot deras sätt att se världen. Men i ens eget hem så måste man ha rätten att bestämma hur där ska se ut, annars liknar det mer ett övervakningssamhälle. 

  Om man bjuder in andra till sitt hem, så visst kanske man ska ta en runda med dammsugaren och städa lite. Men om man bor ensam så tycker jag man ska få ha det hur stökigt man själv önskar.


  Finns klara samband mellan att ha det stökigt hemma och psykisk ohälsa. Det är oerhört viktigt att man håller uppe dessa rutiner.
 • Anonym (Ini)
  Tis 3 aug 2021 05:35
  #68
  Nutid skrev 2021-08-03 03:00:19 följande:

  En ögonblicksbild från mitt hem, om folk får beskriva utfrån bilden på en skala 1-10 antar jag att vi kommer att få en spridning mellan 2-7. Preferenserna Är betydlig mer spridd än man vill tro. Det beror att man oftas umgås med likasinnade.

  Hade jag vetat att jag får besök hade jag städat men om en kompis ringer på eller nån frågar hur ser det ut hos dig? så får de ta det som det är utan att jag skäms.

  TS. Hur är mitt rum jämfört med dejtens?


  Det där är inte stökigt. Du ser ut att må bra.
Svar på tråden Dejt lever i smuts
Logga in
Bli medlem