• Sön 1 aug 2021 21:31
  1113 visningar
  87 svar
  Inlägg från fornminne Visa alla inlägg
  87
  1113

  Dejt lever i smuts

  Anonym (A) skrev 2021-08-01 21:00:43 följande:
  Nej, ingen kommunal anställning men kanske blir en anal tillställning? Såklart TS ska träffa killen och låt oss säga att det känns hemsk hemma hos honom , ja då kan hon tacka för sig och gå därifrån.

  Om ts vill kan hon ge det en chans, men hon har ingen jävla skyldighet att göra det. Sen bör man aldrig inleda eller fortsätta en relation i hopp om att det ska bli bättre. Personer som är så där grisiga ändrar sällan på sig. Spelar ingen roll vad de lovar. Åtskilliga som tror på sin partners fagra löften och flyttar ihop, får antingen leva i skit eller sköta all eller nästan all städ och disk själva. Då är det kanske lika bra att dra öronen åt sig på en gång, om dejten inte ens har vett att skicka bilder som ger ett någorlunda intryck. Har man så där grisigt ser man antagligen inte smutsen själv.
 • Sön 1 aug 2021 22:26
  #41
  Anonym (A) skrev 2021-08-01 22:07:35 följande:
  Men nån lag måste det väl finnas för hur man beter sig? har de bestämt att knulla så får hon väl hålla avtalet.

  Nu fattar jag att du inte är seriös, men jag frågar ändå. Var står det att de har bestämt det?
 • Mån 2 aug 2021 05:47
  #47
  Nutid skrev 2021-08-01 23:28:02 följande:
  TS. Om du känner att du är åt det pedantiska hållet och dejtar med förhoppning om något seriöst. Bör du släppa detta direkt. Är du mer ute efter lite spänning och sex är det väl bara att ge det en chans. Jag är mer åt det slarviga hållet och om jag var singel och skulle bjuda hem en dejt skulle jag givetvis städa. Min fru är sorterande och lite pedantisk. Vi har kompromissat för att hitta en acceptabelt nivå för båda. Men vi är egentligen för olika vilket gör att det är något som ofta skapar irritation.

  Jag är inte heller pedant. Men man behöver inte vara pedant för att inte vilja vara ihop med en lortgris. Om t om bilderna är avskräckande, handlar det om stök och smuts på en helt annan nivå. Och har man inte ens vett att snygga upp innan man skickar bilder eller bjuder hem någon, tyder det på att man inte ser skiten själv samt inte riktigt klarar av att sköta ett hem. Det är inte riktigt samma sak som att ha lite olika nivå på städning och renlighet. Jag var hemma hos en kille en gång (ej dejt), som hade jättesmutsigt kök och så äckligt badrum att jag inte ens ville gå på toa där! Och jag är inte överkänslig på något sätt, kräver inte fläckfria hem. Men detta var bland det värsta jag har sett. Jag får uppfattningen att ts dejt kan vara åt det hållet.
 • Tis 3 aug 2021 16:45
  #71
  jrockyracoon skrev 2021-08-02 23:17:11 följande:
  Det duger inte för mig att du säger att det är en norm. Det finns många normer som vi idag har skakat av oss från en tid när alla skulle lägga näsan i blöt vad andra gjorde. T.ex. att man inte kunde umgås med en kvinna utan ett "förkläde", att homosexuella var perverterade eller att en kvinna skulle stå vid spisen och mannen ligga på soffan. Vi tog bort de normerna för att de inte tjänade något vettigt syfte och ingen kunde ge några goda skäl till varför vi skulle ha kvar dem. Kanske städnormen är en knasig rest som det är dags att vi slopar. Om vi ska ha en norm som går ut på att man inte får ha det lite stökigt och måste städa varje dag så behöver det i så fall finnas godtagbara skäl bakom, enligt mig. Det räcker inte att du tycker att det borde vara så. Jag tycker det ligger i demokratins natur att människor ska få lägga upp sina liv på exakt det sätt de själva vill utan att ta hänsyn till andra människors åsikter under förutsättning att det inte inverkar menligt på någon annan än de själva. Jag tycker förstås att man ska samarbeta och lyssna in andra, känna empati för deras problem och visa hänsyn mot deras sätt att se världen. Men i ens eget hem så måste man ha rätten att bestämma hur där ska se ut, annars liknar det mer ett övervakningssamhälle.  Om man bjuder in andra till sitt hem, så visst kanske man ska ta en runda med dammsugaren och städa lite. Men om man bor ensam så tycker jag man ska få ha det hur stökigt man själv önskar.

  Javisst, om man lever ensam och sällan eller aldrig bjuder hem någon, spelar det mindre roll. Då har du ingen annan att ta hänsyn till. (Förutom hyresvärd eller fastighetsägare, för man kan faktiskt bli vräkt om det är så smutsigt att det blir en sanitär olägenhet). Men så fort andra ska vistas i ens hem, kan det bli problem om man inte håller åtminstone en viss nivå av renlighet. Än mer om man vill dejta eller ha ett förhållande. Vill man släppa in andra människor i sitt liv spelar städning roll. Om inte, skit samma. Men killen vill bjuda hem ts. Vill hon vara i hans skitiga hem? Vågar hon satsa på en kille som bryr sig så lite om städning och renlighet? Och som uppenbarligen inte ser det som ett problem, trots att han vill dejta och ha besök? Det handlar inte om att ha ett fläckfritt hem, inte heller om att en norm nödvändigtvis är bättre än en annan. Det handlar om att extrem smuts och stök fungerar avskräckande. Både för att det är äckligt för omgivningen att vistas i, och för att det kan tyda på psykisk ohälsa eller någon som helt enkelt inte har koll.
 • Tis 3 aug 2021 21:30
  #72
  Nutid skrev 2021-08-03 03:00:19 följande:
  En ögonblicksbild från mitt hem, om folk får beskriva utfrån bilden på en skala 1-10 antar jag att vi kommer att få en spridning mellan 2-7. Preferenserna Är betydlig mer spridd än man vill tro. Det beror att man oftas umgås med likasinnade. Hade jag vetat att jag får besök hade jag städat men om en kompis ringer på eller nån frågar hur ser det ut hos dig? så får de ta det som det är utan att jag skäms. TS. Hur är mitt rum jämfört med dejtens?

  Helt normalt. Om 10 är kliniskt rent och 1 är en sanitär olägenhet, 8 är välstädat, 4 lite stökigt. Så skulle jag säga att ditt rum är 5. Jag har ofta värre än så där, men min gissning är att ts dejts bostad snarare är 1 eller 2.
 • Tis 3 aug 2021 21:36
  #73
  Nutid skrev 2021-08-03 03:00:19 följande:
  En ögonblicksbild från mitt hem, om folk får beskriva utfrån bilden på en skala 1-10 antar jag att vi kommer att få en spridning mellan 2-7. Preferenserna Är betydlig mer spridd än man vill tro. Det beror att man oftas umgås med likasinnade. Hade jag vetat att jag får besök hade jag städat men om en kompis ringer på eller nån frågar hur ser det ut hos dig? så får de ta det som det är utan att jag skäms. TS. Hur är mitt rum jämfört med dejtens?

  Framför allt ser ditt rum ganska rent ut. Lite grejer framme, men inget ingrott smuts, inga fläckar på golvet, inget bord fullt med skräp eller pant. Det finns ingen normal människa som skulle bli avskräckt av en sådan bild.
Svar på tråden Dejt lever i smuts
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.