• Mon 2 Aug 2021 14:50
    2621 visningar
    36 svar
    +3
    36
    2621

    Hund som skydd?

    Ursäkta ts men du ska inte ha djur alls om det är så här du tänker! För det första måste du ta itu med ditt ex på rätt sätt, genom att t ex kontakta polis när du har bevis och annars undvika honom på alla sätt du kan. Ett djur är inte ett självförsvar, ett djur är inte ett vapen, en sköld eller vad du än tänker dig. Ett djur är inte ett verktyg för dig att utnyttja! Det är bara fel mot djuret. Jag förstår att du är rädd men en hund är helt fel väg att gå, och det finns inget som säger att den skulle vara varken avskräckande eller kunna försvara dig om något händer, och om det skulle vara så, kan du verkligen ha på ditt samvete att en hund blir skadad för din skull?!

  • Tue 3 Aug 2021 07:16
    #20
    +3
    LMBK skrev 2021-08-02 19:21:34 följande:
    Mitt och barnens liv finns här där vi bor. Och eget åtal blir det inte säkert om jag ska gå efter att alla förundersökningar mot exet lagts ner. Visserligen blir väl hundbett svårt att bortförklara men om inga vittnen finns så får jag väl bara neka som exet klarat sig undan med några gånger trots besök på akuten med skador.
    Om det nu är så obekvämt för dig att flytta så verkar du inte särskilt rädd ändå. Då behöver du knappast en hund heller, falsk trygghet kallas det.

    Jag förstår att ni två har varit ett par för du verkar själv både aggressiv och våldsbenägen, dessutom ganska känslokall som struntar i om den hund du skaffar dör av hans skador eller avlivas av polis efter att ha skyddat dig. Tänk lite längre än näsan räcker och fundera på hållbara lösningar istället! Att flytta borde absolut vara ett av dina första alternativ.
Svar på tråden Hund som skydd?