• Mon 2 Aug 2021 15:45
  1882 visningar
  36 svar
  -2 +1
  36
  1882

  Hund som skydd?

  Om du funderar på att skaffa en hund som ska skydda sig är en labrador inte lämplig. Den är väldigt lekfull och mycket sällskaplig och saknar mer eller mindre vaktinstinkter.

  En bra hundras till vakt/skyddshund är en schäfer. Det är en mycket observant ras och har starka instinkter att skydda sin familj/ägare. Givetvis behöver den tränas och formas för att fungera som vakthund. Även du som ägare måste träna tillsammans med din hund ni två ska ju bli ett par.

  Schäfern är en utmärkt familjehund men den kräver mycket stimulans och träning. Om du sätter upp VARNING FÖR HUNDEN på din dörr eller staket har du varnat allmänheten.

  Många poliser och väktare har sin tjänstehund hemma. Hunden kan skilja på fritid och arbete. På fritiden är den tillgiven snäll och lugn. Men den är alltid vaksam och hör och känner om något inte stämmer. Då varnar den sin ägare.

  Skulle någon som hunden inte känner bryta sig in hos dig eller attackera dig skyddar hunden dig/er direkt.

  Har du då varnat för hunden med en skylt kan du inte straffas.

  Det är mycket jobb o förpliktelser med hund och en schäfer kan bli uttråkad och deprimerad om den inte sysselsätts och tränas. Den älskar att träna och motionera. Schäfern är en intelligent hund och mycket tjänstvillig. Den är mycket lojal mot sin familj.

 • Mon 2 Aug 2021 18:54
  #9
  -1
  LMBK skrev 2021-08-02 16:04:39 följande:

  Och du har erfarenhet av våldsamma mkt aggressiva människor antar jag? Lägg till ett steroidmissbruk och 30 kg muskler plus jämfört med mig. Exet lämnar såklart inga bevis efter sig. Hur ska jag kunna undvika någon som söker upp mig? Jag bor inte så att jag är skyddad av en portkod etc.

  Uttnyttja, människor har haft brukshundar hur länge...jag har ändå haft planer som jag skrev att skaffa hund.

  Nu kommer du ju att bli upprörd men ja, jag ser hellre att min hund blir skadad än att jag eller mina barn blir det. 

  Polisen gör som sagt ingenting.


  Hunden blir ett verktyg. Polis militär väktare herdar använder hundar i sitt arbete. En bra idé tycker jag. Skaffa en hund som skyddar dig och dina barn. Du har försökt gå den rätta vägen och det blev resultatlöst. Då återstår att gå din egen väg.

  Tyvärr så hjälper inte samhället dig och vad skulle hända om du fick ett besöksförbud och han bröt mot det?

  En schäfer är perfekt skydd för dig. En schäfer har bland de hårdaste betten och är inte rädd om den har bra rastypiska beteende. Den tvekar aldrig att skydda dig/er. Sök info på nätet.

  Jag är uppvuxen med en schäfer och har haft en schäfer själv med min familj när barnen var små. Min pappa var väktare och vi hade många hundar hemma.

  En schäfer lever ca 7 8 år. Snällare och mer tillgivna hundar är svårt att hitta särskilt om hunden även ska vara ditt beskydd. Därför är rasen perfekt.

  Den är mycket snäll och tålmodig mot barn även om barnen av oförstånd och kärlek till hunden leker lite hårdhänt mot den.

  Mina barn råkade trampa honom på svansen de lade sig hos honom och kramade honom. Han såg lite besvärad ut men gick försiktigt därifrån. Det hända aldrig något.

  Men du måste träna hunden och det kräver tid och du måste vara intresserad och vara villig att lägga många timmar på hunden.

  Blir man biten av en schäfer när den är i retningsläge och ska beskydda dig får man ont, väldigt ont och det krävs garanterat läkarvård. Beroende på vart och hur bettet tar kan man få men för livet. Hundarna dresseras att hugga i armen. De hoppar upp och drar ner personen. På ditt kommando ska hunden släppa bettet och ha koll på personen, hunden går sen tillbaka till normalläge och är lugn och glad igen efter ett tag.

  Är du rädd och otrygg är en schäfer utmärkt som beskyddare. Dessutom är det lagligt. Jag förstår inte dem som kritiserar dig och det jag skriver. En schäfer VILL beskydda VILL träna. Den älskar att träna och vara till lags. Den vill även ha mental träning. Den tycker om att lösa problem. Typ gömma godis så det krävs lite jobb och list för att få det.

  Jag tror att de som kritiserar inte kan så mycket om hundar inte förstår att samhället inte bryr sig och de vet förmodligen inget om galna män som är farliga mot kvinnor.

  En hund är det bästa skydd du kan få. Du har din frihet din hund vid din sida och ofredar hotar ditt ex dig så märker hunden det och hamnar i retningsläge han varnar skäller och morrar visar tänderna.

  Gör ditt ex utfall mot dig attackerar hunden direkt. Backar ditt ex lugnar hunden ner sig och inget händer.
 • Tue 3 Aug 2021 10:11
  #21
  -1 +1

  Polisen avlivar INTE en hund som skyddar sin ägare. Är hunden tränad och biter en inbrottstjuv och det finns varningsskyltar blir det inga efterspel.

  Samma sak om ägaren blir attackerad av en gärningsman.

  Det är ju därför man tränar hunden och det har man givetvis intyg på. Godkänd!!!

  Ingen förnuftig maniska attackerar någon som är på promenad med en schäfer. Om överfallet sker utan förvarning reagerar hunden direkt. Om någon gapar och skriker och närmar sig ägaren väcker detta hundens nyfikenhet. Om ägaren dessutom ger ett kommando går hunden i retningsläge. Då varnar ägaren FÖRSVINN SLUTA ANNARS SLÄPPER JAG HUNDEN.

  Det kan ägaren inte dömas för..

Svar på tråden Hund som skydd?
Logga in
Bli medlem