• Tue 3 Aug 2021 06:15
  2090 visningar
  36 svar
  +2
  36
  2090

  Hund som skydd?

  Du vill inte använda försvarspray men tycker det är ok att låta en hund reda upp en hotfull situation och förmodligen bli avlivad efter att den klassats aggressiv eftersom den bitit och du som ägare och privatperson inte kunnat kontrollera den?
  Det tar ju år att utbilda en hund inom skydd ( om du nu inte tycker det är ok att hunden tar egna initiativ när den tycker det passar ) om man får tag på rätt material och har kunskapen så för mig låter det ju galet att lägga ner stora summor pengar och enormt med tid för att riskera att hunden omhändertas alt avlivas. Använd din spray du för jag tror du kommer få mycket mindre problem med den om du använder den än om du skaffar dig en hund för skydd.

 • Tue 3 Aug 2021 14:38
  #30
  gabi1969 skrev 2021-08-03 10:11:12 följande:

  Polisen avlivar INTE en hund som skyddar sin ägare. Är hunden tränad och biter en inbrottstjuv och det finns varningsskyltar blir det inga efterspel.

  Samma sak om ägaren blir attackerad av en gärningsman.

  Det är ju därför man tränar hunden och det har man givetvis intyg på. Godkänd!!!

  Ingen förnuftig maniska attackerar någon som är på promenad med en schäfer. Om överfallet sker utan förvarning reagerar hunden direkt. Om någon gapar och skriker och närmar sig ägaren väcker detta hundens nyfikenhet. Om ägaren dessutom ger ett kommando går hunden i retningsläge. Då varnar ägaren FÖRSVINN SLUTA ANNARS SLÄPPER JAG HUNDEN.

  Det kan ägaren inte dömas för..


  Det gäller strikt ägaransvar i Sverige så som hundägare står du ersättningsskyldig ifall din hund biter en inbrottstjuv , en rånare eller ett galet ex och det är du som ägare som behöver bevisa att personen tänkte ge sig på dig eller din egendom. Jag har ju svårt att tro att TS tänker låta exet skada henne först för att sen beordra hunden att ingripa så hon har bevis mot exet och en anledning att släppa hunden på honom.
  Vem menar du godkänner ägaren som lämplig, vem godkänner hunden som skydd och skriver ett intyg på att hunden får användas i försvar av en privatperson?
 • Tue 3 Aug 2021 15:14
  #33
  LMBK skrev 2021-08-03 12:36:44 följande:
  Tror det är rätt meningslöst att svara dig men jag ska göra ett försök.

  Om du tänker efter - varför tror du att jag inte förlitar mig på försvarsspray utan överväger andra lösningar?

  Det är ändå en intressant bild som du målar upp, säg att när ambulans och polis anlände till Lotta Rudholms bostad där hennes ex gav henne skador som hon senare dog av så hade hon haft en större hund som satt där stillsamt. Då hade väl utryckningspersonalen tänkt "vilken tur att hennes hund inte skadade mördaren åtminstone!". Blir så trött.

  Om jag blir mördad efter att ha använt min försvarsspray mot 120kg anabolhanne så har ju inte jag några problem längre nej, men mina barn och närmaste har ju det.

  Du verkar inte förstå allvaret, varför gör du inte det? Om du hade varit i min sits, vad hade du gjort?
  Om ditt ex klarar att fortsätta misshandla dig utan syn efter att du sprayat försvarsspray i ansiktet på honom tror jag han även står pall för hundbett. Jag hade gått en självförsvarskurs och varit förbredd med försvarsspray istället för att gå oskyddad i flera år under letandet efter en uppfödare som vill sälja dig en bra hund och sen letandet efter nån som vill hjälpa dig att träna hunden.
Svar på tråden Hund som skydd?