• hanna1204

    Är min sambo narcissist?

    TS: Jag har varit gift med en narcissistisk man. De är fantastiska i början. Sen händer skit på skit på skit precis som du beskrev. Klockrent. Mitt äktenskap slutade på akuten för min del och jag hade fruktansvärt sjå med att rent praktiskt bli av med honom. Se till att med alla medel få ut henne. Använd myndighetshjälp och efter det finns bara ett sätt att fortsätta och det är blockera henne överallt och kontakta inte. Hon använder din godhet och lojalitet mot dig som ett vapen. Var god och lojal mot dig själv. Lycka till.

  • hanna1204
    Anonym (Kämpar varje dag) skrev 2021-08-04 18:12:58 följande:

    Tack, Hanna! Glad att du tagit dig ur det. Dina ord stärker.

    Ja, det är klart att jag läst en del om narcissism och jag tycker allt det påminner om det. Men som någon skrev ovan så är det ju egentligen skit samma med orsakerna bakom. 

    Ja jag är rätt tuff och har stark karaktär, men det är så oerhört tröttande att genomleva detta i vardagen. 

    Min sambo har ett fullständigt kaos i sitt liv med det mesta. Ändå har hon mängder av vänner. Det verkar som hon funkar bra med "kompisar" men sämre i relationer. Barnen har psykiska problem. Båda har haft drogproblem. Hon har bara skulder. Relationen med exmannen verkade oerhört stormig enligt henne där han slängde ut henne 10 gånger och misshandlade henne.


    Vad bra att du känner dig stärkt! Vi är många många som delar dina upplevelser. Det du beskriver om hennes relationsmönster och oförmåga att hantera pengar är också typiskt. Du behöver inte ha det så här. Och otroligt bra att du äger självkännedom. Mitt liv sen min man försvann ur mitt liv är väldigt bra. Aldrig mer!
  • hanna1204

    Grey rock fungerar. Om man håller ut. Det är faktiskt enda metoden som stryper deras ?supply?. Näringen försvinner, inget syre. Om ett tag får hon panik, TS. Hon ger sig inte självmant om jag tyder hennes agerande rätt. När hon tappar det helt får du vara beredd. Tills dess; prata med dina allra närmsta. Skydda konton, värden och plocka undan sånt som inte går att ersätta. Och hinner hon inte tappa det innan din deadline så stå på dig. Du klarar det. Du kan också be någon närstående vara närvarande när hon ska ut.

  • hanna1204
    Anonym (Kämpar varje dag) skrev 2021-08-08 19:39:27 följande:

    Lördagen den 7 augusti

    Vi har i stort sett ingen kommunikation på hela dan. Det är första gången på 67 dagar som det inte är bråk och konflikter. Det är också första gången jag sover riktigt bra på 2 månader.

    Kände mig tvungen att skriva av mig lite

    Den här typen av saker nedan har hon tjatat om och om igen de 2 månaderna sedan vi flyttade ihop. Det här saker som jag bara kom ihåg lite snabbt. Det finns mer. Jag vill som sagt inte framstå som ett svin som slänger ut någon efter två månader men så här har jag det.

     -Att jag har ett skitjobb där jag bara sitter på arslet hela dagarna och inte gör något (eftersom jag jobbar på kontor)

    -Att jag inte förstår hur otroligt jobbigt hennes jobb är (till skillnad mot mitt)

    -Att jag inte förstår hur dåligt hon mår (trots att jag har lyssnat på det varje dag sedan vi flyttade in och även tidigare i 1½ år när jag trodde hon hade en depression)

    -Att jag inte tar mina raster till att slänga sopor och ordna med disken eftersom jag ändå jobbar hemma och ?bara sitter på arslet?

    -Att jag inte slänger alla sopor i hushållet

    -Att jag sopsorterar (enligt bostadsrättsföreningens önskemål)

    -Att jag inte fyller soppåsarna tillräckligt mycket

    -Att jag inte fattade direkt vad som vad varmt och kallt på kökskranen

    -Att jag var egoistisk och köpte en kaffemaskin (för mina egna pengar som vi båda använder)

    -Att det var dåligt att jag köpte kaffemaskin eftersom man skummar mjölk själv (hon dricker själv bara svart kaffe och espresso)

    -Att jag har ställt in glas och annat i köksskåpen efter mina egna önskemål. (jag flyttade först och jag har sagt till henne att det går utmärkt att ändra om tillsammans)

    -Att jag gör kälkbackar i osten (vareviga gång vi köper en ost)

    -Att jag inte gör slut på juice eller annat som hon har köpt innan jag köper en annan sort

    -Att jag använder en äcklig tandkräm (Sensodyne)

    -Att det är blött när jag har gått ur duschen

    -Säger till våra vänner att jag aldrig läst en bok

    -Att mina böcker får inte stå framme i vardagsrummet eftersom det är fult med bokhyllor

    -Att jag inte klarar av wifi så att det är bättre att någon av våra kompisar som kan sånt får komma och titta på det (jobbar på en IT-avdelning)

    -Talar om får våra vänner att jag inte klarar av en högtrycktstvätt (har inte gjort det förut men så avancerat var det inte direkt när man fick kläm på rattar och munstycken)

    -Klagade upprepade gånger på att jag inte klarade av att tvätta och olja den stora genomsmutsade terrassen på några dagar

    -Talar om för mig och våra vänner att jag inte kan grilla så det är bättre att de kommer till oss och visar mig hur man ska göra

    -Att jag snarkar. Tydligen snarkar jag även när jag ligger på mage.

    -Att jag inte lägger mig vid samma tid som henne när hon ska upp på morgonpasset 2 timmar innan jag ska upp

    -Att jag kissar på morgonen och att det stör henne

    -Att jag vänder mig i sängen och att det stör henne

    -Talar om för mig att jag ljuger om tidigare förhållanden.

    -Klagar på nästan alla Facebookinlägg jag gör

    -Att jag bryr mig för mycket om hemmet

    -Klagar på att min vän har visat intresse för 2 av hennes kompisar och att jag ska ?tillrättavisa? honom så att han slutar med detta annars kommer ingen av hennes singelvänner komma om han är där

    -Säger att det hade varit bättre för hennes hälsa att bo själv

    -Klagar på att jag aldrig köper några saker för mina pengar som bara hon vill ha

    -Att hon inte kommer tjäna några pengar på min bostadsrätt

    -Att jag inte renoverar så att ?vi? kan låna ännu mer pengar på bostaden för att lösa hennes kreditskulder

    -Att jag sätter upp mina tavlor efter 2 månader utan att fråga henne om deras placering

    -Att jag inte har köpt ?inredning? för tillräckligt mycket pengar eftersom hon hade med sig en ny soffa, säng och lounge-grupp från sitt gamla hem

    -Att jag har lagt för mycket tid på att göra i ordning i vårt källarutrymme

    -Att jag inte plockar undan hennes inte ursköljda ?mjölkrester? som står framme på diskbänken rätt regelbundet

    -Att jag ibland låter soporna stå framme (för att hon självmant inte slänger sopor)

    -Att vårt förhållande inte är lika bra som de första månaderna vi var tillsammans

    -Att vi aldrig pratar (Det är allt vi gör och det handlar alltid om att vi måste reda ut något ?dåligt? som jag har gjort eller sagt)

    -Att jag har gjort gästrummet till mitt rum när jag efter nästan 2 månader försökte få lite ordning där en dag och var rätt nöjd med att det äntligen blev klart nät jag tog de saker som var över

    -Att 140 kvadratmeter är för litet för oss 2

    -Att jag lägger tid på förmiddagen att ordna med min mammas grav när vi ska ha 2 gäster över på kvällen på ost och kex

    -Talar om för våra vänner nedlåtande att jag ?försökte? sätta upp belysning på terrassen om den belysning som jag faktiskt har satt upp

    -Att det var dåligt av mig att inte sätta ner foten mot den tidigare bostadsrättsägaren som inte hade städat ordentligt. Något hon inte ville göra själv eftersom det var min bostad som jag hade köpt.

    -Att jag inte tar bort min kollega som vän på Facebook som hon tror är intresserad. Vi har aldrig träffats privat jag och den kollegan under de 6 år vi jobbat tillsammans. 


    Jag är helt mållös.
  • hanna1204
    isterband skrev 2021-08-08 22:42:19 följande:

    Jag ser fram emot en statusuppdatering där du skriver att du lämnat förhållandet.


    Jag också. Hon är mentalsjuk. Fy helvete vad stört!!
  • hanna1204

    Vi behöver inte vara oroliga mer för att TS inte ska fixa detta. Allt tyder på att han har koll på läget och planerar sina mått och steg. Jag tror att sambon ligger pyrt till däremot, med rätta. Jag verkligen älskar när dessa störda förvridna parasiter får igen. De går under radarn alltför ofta, denna gången icke. Förresten TS: Det värsta de vet är att få sin byk tvättad offentligt, den ultimata förnedringen och skammen. Fast du verkar vara så snäll att du nog helt sonika nöjer dig med att få ut henne.

  • hanna1204
    Anonym (Kämpar varje dag) skrev 2021-08-12 17:30:28 följande:

    Tack, Hanna! Jag har full koll.

    Det är inte infekterat mellan oss, utan min uppfattning är snarare att hon beter sig extremt egoistiskt, aggressivt, märkligt och manipulativt. Det går ju inte att bygga ett samboskap eller relation på det.

    Senaste dagarna har hon lugnat ner sig med attackerna på mig som person och alla mindgames eftersom jag sagt att jag inte kommer prata med henne då men nu sitter hon bara med tom blick och stirrar rätt ut i luften under delar av dagen. Det är något nytt som jag inte har varit med om tidigare.


    Hon har mist sin näring, din respons och uppmärksamhet. Det är därför luften gått ur henne. Hon befinner sig i det narcissistiska limbot nu där hon inväntar minsta lilla reaktion från dig. Jag har sett det och upplevt det. Det är ingen fred utan en vapenvila. Fred är ju inte enbart frånvaron av konflikt utan närvaron av samförstånd. Något jag gått på är detta tillstånd. Misstaget jag gjorde var att inte vara uppmärksam på mig själv lika mycket som jag observerade x. Tystnaden och stillheten väckte min empati (en styrka annars men här en svaghet) och det skulle jag inte gjort. Det började om i samma stund jag gav efter. Och denna gång med full kraft. Så håll ut. Din sambo är inte en bättre människa eller frisk vilket du vet. Gör inte mitt misstag utan fullfölj. Vi är många som håller ögonen på hur det går för dig TS.
  • hanna1204
    Anonym (Kämpar varje dag) skrev 2021-08-12 20:04:08 följande:

    Tack, du uttrycker det jag tänker så otroligt bra! 

    Jag har aldrig sett henne sån här. Hon sitter helt håglös samtidigt som det verkar som hon funderar och funderar. Det verkar nästan som tillvaron verkar meningslös och urtråkig. Idag kom hennes dotter på besök och de brukar normalt sett tjattra på men hon satt nästan helt tyst.

    Lugnet som är nu känns fantastiskt skönt. En sorts normal känsla som du skriver väcker empatin och framtidstron igen. Men som du skriver så tror jag inte det dugg på att det kommer att hålla. 


    Oh ja, framtidstron glömde jag visst. Nej nej hon har inte ändrat personlighet, hon bara väntar och undrar febrilt vad du tänker och när du tänker göra något så hon kan börja sprattla igen. De är parasitiska och måste suga näring ur ord, känslor, rörelse och omvärlden för att kunna existera. Det ger dem en falsk känsla av makt och handlingskraft, av identitet. Du är klok TS.
  • hanna1204

    TS. Denna mjuka svacka känner jag igen från mitt förra äktenskap. När jag sen gav efter tappade han helt respekten för mig. Söp ännu värre. Gjorde ännu mindre. Våld. Slutade i förskräckelse. Du måste vara helt säker på vad du vill ha ut av livet och att du vill söka dig mot ett mer harmoniskt sätt att leva. Din sambo är inget kap och det är nästan så att jag vill säga att sämre kan du inte få. Det finns massor av normala kvinnor att ha förhållande med. Egentligen behöver du inte vänta. Gör bara slut o sätt ett datum för hennes exit.

  • hanna1204
    Anonym (hönan eller ägget) skrev 2021-08-18 17:51:49 följande:

    Men varför utsätter du dig för det då?

    Du har ju alltid valet att kliva ur galenskapen... varför har du inte bara tagit det?

    Medberoende?


    Du talar om intellektualisering. Du, vet du att du faktiskt själv intellektualiserar TS såkallade intellektualisering? När man har varit involverad med en labil, dysfunktionell och emotionellt svajig person som pendlar mellan idealisering och nedvärdering är det dags att gnugga geniknölarna och strategiskt vrida sig ur sitsen och då MÅSTE MAN INTELLEKTUALISERA DESSA GALENSKAPER. Det är ett försvar defensivt men också en offensiv metod. Jag vet. Jag känner igen detta. Har man inte levt i detta limbo så säger man som du: ??är väl bara att gå??
  • hanna1204
    Anonym (hönan eller ägget) skrev 2021-08-18 18:27:13 följande:

    Nej jag intellektualiserar inte för det är inte mitt problem och jag har ingen känslomässig koppling till det, alltså finns inget behov av försvarsmekanismer.

    Min analys är en utomståendes objektiva synpunkter utan känslomässig inblandning. Du däremot verkar vara färgad av dina egna erfarenheter och har absolut inte en obektiv syn på det.

    Bra om du läser på om försvarsmekanismer för du verkar inte riktigt förstå vad de är och vad de är till för.


    Du kommer att tjafsa och intellektualisera vad jag än skriver eftersom du redan efter några inlägg avslöjar dig som en besserwisser. Om du inte ser detta som ett problem du känslomässigt och empiriskt kan relatera till ska du absolut inte delta här. Du ägnar dig dessutom åt små trivialiserande härskartekniker när du säger att jag ska läsa på om försvarsmekanismer. Skrattretande. Lämna tråden om du inte förstår. Fast det kommer du inte att göra. Du måste bita dig fast och skriva folk på näsan. Tröttsamt, minst sagt.
  • hanna1204
    sextiotalist skrev 2021-09-23 11:20:52 följande:

    Du måste nog acceptera, när du än gör det, vilka ambitioner du än har att få ett snyggt avslut, så kommer du vara boven. Det är "bara" att samla ihop mod och ladda för att släppa bomben.

    Det bästa är att du kan prata med någon nära vän eller familjemedlem om hur du upplever ditt förhållande, så du har ett stöd.


    Rätt. Problemet med personer som denna Kristi Brud Wannabee är att det måste vara andras fel och andra är bovar och syndabockar. De är så fega och jag-svaga att det otäckaste vore att fejsa sig själva i en själslig spegel, de behöver omgivningen desperat för att bekräfta sina luftslott till egon. Så hur schysst TS än är blir allt hans fel. Fy vad hemskt. Men jag vet hur svårt det är att lämna.
  • hanna1204
    Anonym (Kämpar varje dag) skrev 2022-01-15 14:18:32 följande:

    Ville bara tacka för allt engagemang och stöd i tråden!

    Vi har nu separerat och jag har avslutat relationen. Det har gått relativt lugnt till. Ingen har blivit skadad, inget bråk om pengar eller liknande.

    För några veckor sedan fick jag dock ett antal mess med ett antal utbrott och anklagelser om dom mest konstiga saker. Jag kände att jag inte orkade mer utan för första gången någonsin som jag blockade en annan person.

    Trots att jag har levt mitt uppe i detta så är det väldigt svårt att förklara så att någon annan kan förstå. Men texten bakom länken som stämmer helt överens med mina upplevelser:

    https://www.1177.se/sjukdomar--besvar/psykiska-sjukdomar-och-besvar/angest/emotionellt-instabilt-personlighetssyndrom--borderline-personlighetssyndrom/

    Ett typiskt scenario är att man har en fantastisk heldag. Alla är nöjda och glada. Det känns som det är mycket lycka, glädje och kärlek i luften. Man avslutar dagen med att grilla på kvällen och att dricka vin i kvällssolen. Vi har ofta haft otroligt roligt tillsammans och jag har många gånger tänkt att ?så här ska livet vara?. Men på en halvminut växlar det. Det kommer en räcka av aggressiva anklagelser från ingenstans. Följt av någon form av utbrott med personliga påhopp. Jag är väl inte den som sitter tyst och tar emot, men det går inte att få stopp på det eller lugna ner situationen. Sen nästa dag är det som inget har hänt och allt är tillbaka till ?normalt? igen.

    Jag har självklart lurat mig själv igenom hela den här resan. Varit medberoende. Försvarat det oförsvarliga. Varit överdrivet lojal. Gett avkall på mig själv. Tänkt att det finns en god ?kärna? i den här personen som går att ?locka fram?. Kämpat för att det ska vara som i början etc.

    I slutet innan separationen kom tanken att jag tänkte att varit som att gå med i en sekt. Ett enormt kärleksbombande i början och mängder av bekräftelse på att detta är rätt. Följt av en period små tillrättavisningar. Sen kom krav på kontroll och underkastelse. För att sen i slutet gå över i massiv kritik och kränkningar. Jag har så att säga aldrig kuvat mig utan det har mer tröttat ut mig, men så här i efterhand förstår jag väl att jag borde ha lämnat långt innan. Jag har behållit förståndet i behåll men för min sambos exman slutade det med ett självmordsförsök.

    Som sagt jag ville bara tacka för alla kommentarer och berättelser genom att berätta vad som har hänt. För min del avslutar jag även min medverkan i tråden här och nu. 

    Ta hand om er


    Bra jobbat TS. Systematiskt och jäkligt metodiskt har du skött denna skit. Det du upplevt i efterhand med mess och anklagelser faller inom ramen för det narcissistiska eftervåldet och en efterverkan på discard (när du stöter bort en narc blir de i regel enormt kränkta, i det läget har jag inte blockat utan lugnt inväntat det stora antalet hotfulla sms, sen anmält för polis och nöjd fått veta att den hävla ärthjärnan suttit o svettats i förhör). Men nog om det. Lycka till TS. Du förebild för förvirrade.
  • hanna1204
    Anonym (Känslomässig ADHD) skrev 2022-01-24 05:01:10 följande:
    Bra att relationen har blivit avslutad. Nu är det ju svårt att dra en korrekt slutsats på ett forum där man omöjligt kan tillgodogöra sig hela bilden. Men just Borderline, eller känslomässig ADHD som jag tycker är en mer beskrivande benämning, var bland det första jag tänkte på då jag läste din trådstart. Jag är uppväxt med detta beteende från min mor och själv är jag dottern som gång på gång har stångat mitt huvud i väggen då jag försökt nå fram till henne. Idag är jag 30+ och min mor är snart 70 år. Hon har ännu inte förändrats eller kommit till insikt, trots otaliga försök från min sida sedan min tidiga tonår. Som någon annan skrev, kanske kan du fortsätta att ha en viss kontakt med hennes dotter? Som dotter till en sådan här person så behöver man ofta känslomässigt stöd eftersom man blir väldigt utmattad och ledsen av att behöva deala med all dramatik.
    Varför umgås du med din mamma alls? för övrigt behöver inte TS ha kontakt med sitt ex dotter. dottern kanske behöver det men detta medberoende-saviour-victim beteendet är destruktivt. Man kan inte bära och bära utan att tro att ryggen brister. TS ex kommer att ha indirekt kontakt och hakar på TS via dottern. Det är så dessa människor jobbar/utnyttjar/jävlas.
Svar på tråden Är min sambo narcissist?