• Anonym (Tomat)

    Handikappad - får ingen hjälp

    Men ts. Du säger ju nej till alla förslag som folk kommer med. Varför kan du inte be någon på facebook om hjälp? Lägg upp ett inlägg i någon lokalgrupp eller liknande. Det finns folk som hjälper för en billig peng och det finns till och med de som hjälper till gratis.

    Spara ihop pengar?

    Någon har även skrivit att du kan knacka på hos någon granne och be om hjälp.

    Det blir väldigt svårt att hjälpa dig om du bara ser problem i allt. Jag vet inte vilka råd jag ska ge dig förutom detta som folk redan har skrivit. Vad tror du själv finns att göra förutom detta?

    Väldigt många människor har det tufft på något sätt, men det hjälper inte att bara sitta och tycka synd om sig själv.

  • Anonym (Tomat)
    Anonym (Handikappad) skrev 2021-08-12 19:18:28 följande:

    Jag har haft en boendestödjare här 2 timmar varje vecka under vintern, så vi har gjort så mycket vi kunde göra på en handikappad och frisk person utan verktyg och hantverkskunskaper. Grannen är en ensam ung tjej, jag tror inte hon kan bidra med mer och jag känner henne inte tillräckligt väl heller.


    Det skadar inte att fråga. Du behöver inte känna henne väl. Förstår att det är jobbigt att fråga okända människor men vad ska du annars göra då?
  • Anonym (Tomat)
    Anonym (Handikappad) skrev 2021-08-12 19:32:36 följande:

    Men nu är det möblerna som måste på plats först och för det krävs minst två fullt friska.


    Du hittar säkert två fullt friska personer på facebook.
  • Anonym (Tomat)
    Anonym (Handikappad) skrev 2021-08-12 19:44:35 följande:

    Jag förklarar varför de inte är relevanta för mig i min situation, det måste jag väl kunna göra utan att bli påhoppad!? Det är ju inte så att någon har kunnat bortförklara de försvårande omständigheter som finns i mitt fall eller att jag inte själv övervägt sådana lösningar innan jag startade den här tråden.

    Det är väldigt svårt att komma med relevanta lösningar om man inte ser problemen som behöver övervinnas. Allt blir så jäkla enkelt när det fungerar som det ska, när man har normal förmåga och de resurser som behövs, men så ser inte min verklighet ut.

    Där jävligt jobbigt att vara beroende av hjälp från andra och ännu jobbigare blir det om man ber om hjälp och får ett nej. Någonstans tar det stopp, att man inte längre orkar.


    Fast har du någon bättre lösning då?! Jag förstår att det är jobbigt att gå ut på Facebook och be om hjälp men vad ska du annars göra? Det finns folk som är snälla och kan hjälpa till gratis eller så kan du bara betala en liten peng. Du får väl spara till detta annars.

    Som någon skrev så motsvarar 70 timmar nästan två veckors heltidsjobb. Hur mycket möbler har du egentligen? Du hittar säkert en eller två personer på facebook som kan hjälpa dig. Även om det nu skulle ta 70 timmar så finns det ändå folk som är snälla och kan hjälpa.

    Din unga granne kanske visst kan hjälpa dig. Det skadar väl inte att fråga?

    Som sagt så förstår jag att det är jobbigt att be om hjälp, särskilt när man frågar okända människor. Men frågan kvarstår; hur ska du annars göra?
  • Anonym (Tomat)
    Anonym (Handikappad) skrev 2021-08-12 20:15:27 följande:

    Ja, jag har presenterat två lösningar.

    Jag räknade på 3-4 personer, arbete under 6-8 timmar/dag och under 3-4 dagar.

    Vad av det som behöver göras tänkte du att min granne skulle kunna hjälpa mig med?

    Ja, hur ska jag annars göra... det har jag ju sagt. Min ork, lust och motivation börjar närma sig sin ände efter drygt 10 år...

    En slutgiltig lösning på alla problem har jag övervägt i tre år nu, så det är inget som bara har dykt upp plötsligt.


    Som sagt så kan du be om hjälp på facebook. Där kan du säkert få tag i två eller fler personer som kan ordna detta på någon dag.

    Är det bättre att ta livet av sig än att be om hjälp med detta? Jag vet inte vad mer vi kan säga till dig, ts. Vi försöker få dig att be människor om hjälp för det finns absolut de som är villig att hjälpa men vägrar du be om hjälp så är det ju ditt val.
  • Anonym (Tomat)
    Anonym (Handikappad) skrev 2021-08-13 01:04:44 följande:

    Ett stenkast. 


    Hur har du tänkt gå tillväga nu då, efter de tips och råd du fått i tråden? Ska du bara ge upp eller hur är planen nu?
  • Anonym (Tomat)
    Anonym (Handikappad) skrev 2021-08-13 01:17:58 följande:

    Jag vet inte ärligt talat. Beslutet att ända det hela förhalas hela tiden av att jag saknar en tillräckligt bra metod (kanske vore något att be om råd för istället).

    Såsom jag känner nu och som det har känts en tid så skulle beslutet kunna vara riktigt nära om bara den lilla detaljen var avbockad.

    Som sagt, detta är ju bara droppen som är på väg att få bägaren att rinna över.

    Jag kan ju inte se ljuset bortom detta, som skulle kunna få mig att vilja leva vidare.

    Jag ska försöka orka igenom ett varv till i förvaltningsrätt åtminstone.


    Tycker åtminstone att du ska be någon om hjälp, oavsett om det är grannen eller okända människor på facebook, så att du får upp dessa möbler, gardiner och allt vad det nu är. Det är bättre än att avsluta livet. Tro mig. Är du på riktigt självmordsbenägen så finns det också hjälp att få. Ta emot den hjälpen istället för att avsluta livet. Det är mitt råd.
  • Anonym (Tomat)
    Tom Araya skrev 2021-08-13 13:52:05 följande:

    Är det ingen mer än jag som funderat över om det jag skriver ovan kanske är en bidragande orsak till att TS känner sig obekväm med att be sina vänner, bekanta och anhöriga om hjälp?

    Jag har svårt att tro att alla TS's vänner, bekanta och anhöriga är helt ovetande om TS's situation. Varför erbjuder de sig inte själva att hjälpa till?

    Kan det ha samma skäl?


    Nog vet de säkert om ts situation men antingen vill de inte hjälpa eller så vill inte ts fråga dem igen. Jag orkar inte läsa igenom hela tråden igen men jag har för mig att ts har skrivit någonstans att anhöriga har hjälpt honom mycket med saker men att de har tröttnat på att hjälpa honom nu. Han skriver ju i trådstarten att de har tröttnat på att hjälpa honom.

    Kanske är det så att ts är väldigt krävande att ha och göra med. Kanske är det så att ts har orimliga krav och är otacksam när anhöriga hjälper honom. Han kanske behöver hjälp med för mycket saker som de inte orkar hjälpa honom med. Jag vet inte, jag bara spekulerar.

    Tydligen anser soc att det inte är deras ansvar att hjälpa ts med dessa saker och jag är inte tillräckligt insatt i ts situation och handikapp för att säga om de har tagit rätt beslut eller ej men nu är det i alla fall så det är.
  • Anonym (Tomat)
    Anonym (Handikappad) skrev 2021-08-16 14:47:49 följande:

    Det sa jag inte, utan att jag inte kommer att välja att leva med detta.


    Du väljer alltså hellre självmord än att söka hjälp på till exempel facebook? Om det är det enda som återstår, alltså.
Svar på tråden Handikappad - får ingen hjälp