• VickanD

    Handikappad - får ingen hjälp

    Nå, vad säger du då, ts?

    Tänker du bara ge upp eller tänker du faktiskt be om hjälp?

  • VickanD
    Anonym (Handikappad) skrev 2021-08-13 01:17:58 följande:

    Jag vet inte ärligt talat. Beslutet att ända det hela förhalas hela tiden av att jag saknar en tillräckligt bra metod (kanske vore något att be om råd för istället).

    Såsom jag känner nu och som det har känts en tid så skulle beslutet kunna vara riktigt nära om bara den lilla detaljen var avbockad.

    Som sagt, detta är ju bara droppen som är på väg att få bägaren att rinna över.

    Jag kan ju inte se ljuset bortom detta, som skulle kunna få mig att vilja leva vidare.

    Jag ska försöka orka igenom ett varv till i förvaltningsrätt åtminstone.


    Förstår inte varför du skapade en tråd här om du ändå bara ska vara avig mot folk som kommer med råd. Vad vill du att vi ska säga? Att du bara ska ge upp? Tydligen har inget förslag eller råd varit tillräckligt bra och du verkar ha invändningar mot allt. Ber man om råd och frågar vad man ska göra så ska man nog vara lite mer öppen för förslag än vad du har varit här. Det är ju väldigt svårt att hjälpa någon som bara ser problem i allt.

    Självmord är inte lösningen.
  • VickanD
    Anonym (Handikappad) skrev 2021-08-13 05:56:33 följande:

    Jag skapade tråden av precis det skälet jag skriver, att jag inte längre vet vad och hur jag ska göra och att jag inte orkar mer.

    Som vanligt kan folk inte ta att man förklarar att just deras råd inte fungerar i mitt fall, eftersom just de vill ju komma med lösningen. Det vore väl ganska förljuget att då bara ta emot råd utan att säga något, eller hur!?

    Det är inte så att "jag bara ser problem i allt", utan det jag förklarar är existerande problem. Vill man inte ta sig över problemen så kommer ingen lösning att fungera, därför är det viktigt att förstå problemen.

    Eftersom jag ändå är lösningsorienterad så har jag tänkt ut åtminstone två alternativa lösningar, men de duger uppenbarligen inte, av skäl jag inte förstår.

    Självmord är en superbra lösning. Alla mina problem försvinner och jag slutar också att vara ett problem för vänner, anhöriga och för hela samhället.

    Det blir lite skit för anhöriga att ta rätt på efteråt bara, men det blir det ju även om man dör en naturlig död.


    Fast det fungerar visst att söka hjälp med detta på facebook. Jag är helt säker på att det finns många där som hade hjälpt dig. Att du inte är öppen för den lösningen är en annan sak, men det GÅR. Du säger ju nej till den här lösningen och då blir det ju svårt att hjälpa dig, om du vägrar ta emot hjälp av okända personer, vilket kanske är din enda lösning i den här situationen. Då får du väl fortsätta leva i den här röran då, eller hur du nu ska göra.

    Vi förstår att det är jobbigt att be om hjälp, men du verkar ju inte ha så många andra alternativ och då är det väl bäst att faktiskt gå ut på facebook och be om hjälp? Bättre än att ta sitt liv.

    Du säger att en man inte fixar det där själv. Du hade säkert hittat två eller flera män på facebook som hade kunnat hjälpa dig, även om det hade tagit några dagar, men du verkar ju inte vara särskilt öppen för den lösningen.
  • VickanD
    Anonym (Handikappad) skrev 2021-08-13 09:16:06 följande:

    Det hade kanske funkat för en kvinna...


    Det är vad du tror, eftersom att du inte är öppen för den här lösningen.
  • VickanD
    Anonym (Handikappad) skrev 2021-08-16 14:47:49 följande:

    Det sa jag inte, utan att jag inte kommer att välja att leva med detta.


    Väldigt märkligt att be människor om råd och få oss att slösa vår tid på att försöka hjälpa dig när du helt enkelt inte är mottaglig.
  • VickanD
    Anonym (Eget ansvar!) skrev 2021-08-17 20:13:56 följande:

    Väldigt märklig syn ni har på vilken hjälp TS behöver.

    Uppenbarligen har hen haft flera svåra år med bla. hemlöshet och att drabbas av en funktionsnedsättning.

    Att få lite hjälp på ett forum kan ge lite tips och inspiration, men TS får ta till sig av det hon/han orkar. Upplever du/ni som forumanvändare att ni slösar tid är ni välkomna att sluta försöka stötta folk med tips....

    Ni behöver inte hålla på och kalla TS märklig och oemottaglig! Hade TS situation varit jättelätt att lösa, hade den varit löst.

    Personligen hoppas jag TS fått lite tips och strategier om hur situationen kan lösa sig, en låda i taget. Att hen fått lite perspektiv på olika lösningar och jobbar själv och tillsammans med boendestöd för att få ett hem där hen kan må bra.


    Fast ts har ju på riktigt sagt nej till i princip varenda förslag som vi har kommit med? Han säger nej trots att det är helt genomförbara förslag. Han skapar en tråd i ett desperat läge och är sedan bara vresig och sur så fort folk kommer med tips? Det är som att han vill att vi ska säga att han bara ska ge upp. Det är inte att vara mottaglig. Ts har redan bestämt sig för att säga nej till allt. Ts attityd är lätt att lägga märke till. Väldigt onödigt att starta en tråd och be om hjälp när man inte är villig att lyssna på andra överhuvdtaget.

    Läs igenom hela tråden så fattar du.
  • VickanD
    Anonym (Eget ansvar!) skrev 2021-08-18 10:59:52 följande:

    Vad får dig att tro att jag inte läst hela tråden? Jag är fullständigt medveten om att TS har problem att lösa sin situation och att det inte bara handlar om att socialtjänsten inte gett bifall på allt TS tycker sig behöva stöd med.

    Min poäng är att det inte är TS fel att du slösar bort din tid och att du blir frustrerad. Har du som läsare behov av att få återkoppling om att dina idéer är toppen-bra och att få bekräftelse om att vi hjälper så få det stå för dig.

    Personligen förväntar jag mig att människor som har det svårt faktiskt inte är tacksamma för varenda liten välmenande idé som jag ev. kan framföra. Jag förväntar mig inte att TS under den veckan hon/han är aktiv löser detta, som varit ett problem i snart ett år.

    Naturligtvis hoppas jag att det faktiskt finns idéer och substans i inlägg som kan hjälpa TS, men jag reagerar på att man på allvar anklagar TS för att slösa bort vår tid.

    TS lever i misär och det är inte fel att be om hjälp och tips om hur man ska lösa sin situation. Läser man tråden framkommer det att TS faktiskt funderar över olika lösningar och att TS faktiskt under åratal försökt få en bättre situation.

    Jag har faktiskt större förståelse för att TS är vresig och sur, än att du som med-människa är det. Är det så jobbigt att inte bli tackad och att någon inte tycker alla idéer i denna tråd är toppen?


    Om du har läst igenom hela tråden så borde du ha lagt märke till att ts faktiskt är oemottaglig. Du borde ha lagt märke till hans attityd. Det är flera här som har försökt hjälpa honom flera av idéerna är faktiskt genomförbara men ts är ändå emot det.

    Det är faktiskt rätt konstigt att starta en tråd och bli vresig så fort folk kommer med idéer som faktiskt är genomförbara. Uppenbarligen är det inte bara jag som har lagt märke till detta så jag är nog inte helt ute och cyklar. Det är som att ts vill att vi ska säga att han bara ska dö och ge upp. Att be om hjälp på facebook är en bra idé. Ts hade säkerligen fått gratis hjälp av flera personer.

    Ska man skapa en tråd och be om hjälp så är det ju en fördel om man är mottaglig. Det handlar inte om att jag behöver någon slags bekräftelse.
  • VickanD
    Anonym (Handikappad) skrev 2021-08-20 02:58:53 följande:

    Jag har inte sagt nej till någonting. Jag har beskrivit hur jag tror det kan fungera/inte fungera utefter rådande omständigheter. Varför är du inte mottaglig för det?


    Folk har kommit med tips som kan fungera men som du inte är villig att testa än. Är ju bara att ta en titt på din attityd som genomsyrar hela tråden. Det är du som ber om hjälp här, men du är inte mottaglig.
  • VickanD
    Anonym (Eget ansvar!) skrev 2021-08-20 13:45:20 följande:

    Fast att TS är oemottaglig är DIN tolkning av situationen. Jag tänker att tråden beskriver hur svårt och komplext verkligheten kan vara ibland och vad lätt det är att faktiskt inte förstå situationen utifrån.

    Personligen tycker jag inte att det är ett dugg märkligt att försöka få stöd och hjälp i en situation som är svår och tycker det är jävligt märkligt av dig att sitta på ett forum och gnälla över att folk startar trådar och "inte vill ha hjälp".

    För om man läser tråden är man att det finns såväl bra som dåliga idéer och att TS situation är komplex. Personligen tror jag inte på att bjuda in folk från Facebook när man är i en utsatt situation. Min uppfattning är att detta faktiskt kan vara riktigt farligt och att det är att sätta sig i en utsatt situation.

    Har du personligen någon som helst kompetens att avgöra vilka idéer som faktiskt är bra och givande för TS?


    Uppenbarligen är det många som håller med mig så jag tänker nog inte helt tokigt. Ts attityd genomsyrar hela tråden.

    Det är inte ett dugg konstigt att starta en tråd och be om hjälp om man faktiskt ÄR mottaglig och inte sur och vresig mot de som försöker hjälpa. Är ts såhär i verkliga livet så förstår jag varför folk drar sig undan. Ts verkar se problem i allt.

    Mig veterligen så har ts inte sagt ja till ett enda förslag i tråden, trots att det är genomförbara förslag. Att vädja om hjälp på facebook är ju faktiskt fullt möjligt. Riktigt farligt att be om hjälp på facebook? Nja. Är många som gör det. Finns många vettiga personer där som gärna hjälper till för en billig peng eller gratis.

    Om detta är det enda som finns att göra så får han väl välja mellan att ge upp och vädja om hjälp då. Det finns inga andra mirakellösningar. Han måste ju vara villig att testa och se vad som funkar. I den situation han befinner sig i så har han inte så mycket att välja mellan.
Svar på tråden Handikappad - får ingen hjälp