• Anonym (asdf)

    Handikappad - får ingen hjälp

    Anonym (Handikappad) skrev 2021-08-12 21:17:27 följande:
    Jag har bokhyllor för att jag behöver bokhyllor. Jag läser mycket, det är en viktig del av mitt liv. Det du visar på bilden skulle jag inte ha nytta av alls.
    Du kan ju lägga böckerna i hyllan på sidan.
    Ett annat alternativ är att ställa bokhyllorna mitt i rummet, som "avdelare" om de är för höga för väggarna. De kan stå med ryggen mot varandra. Då har du någonstans att börja lägga grejer.

    Vet du, många tycker det är kul att möblera på sådana platser som din. Jag tycker absolut du kan lägga ut på en lokal facebook-grupp att du behöver hjälp. Du kan skriva att du inte kan erbjuda så mycket, men du kanske kan baka sockerkaka, eller om du har råd, köpa några pizzor?
  • Anonym (asdf)
    Anonym (Handikappad) skrev 2021-08-12 21:41:54 följande:
    Med tanke på svårigheterna, både ekonomiskt och praktiskt med att få hem de möbler jag har, så känns det som att jag inte vill lägga energi på att byta ut möblemanget. Dessutom kommer jag att få brist på förvaring om jag bara har låga möbler. Så mycket utrymme har jag inte. Ryggproblem gör också att jag vill undvika allt för mycket av förvaring på låg höjd.

    I och med att du bor som du gör så kan du ju inte heller förvara hur mycket saker/kläder/böcker som helst. Det går inte att ha lika mycket i en låg övervåning som i en normal villa, eller ens en 2a.
    Du behöver välja ut en del böcker mm som du vill ha närmast till hands och resten får ligga i lådor, antingen om du har något förråd, eller om du får någon att stapla lådor på varandra i ditt hem, eller... sälja/skänka bort minst hälften av det du äger. Det är inte hållbart att försöka ha kvar allt när det inte finns plats.
  • Anonym (asdf)
    Anonym (Handikappad) skrev 2021-08-12 22:15:48 följande:
    Tycker du att det ser lockande ut på bilderna?
    Ja, faktiskt :)
    Jag gillar att ställa i ordning sådant där. Har pysslat en hel del med att röja ur vårt garage som såg mycket värre ut än din bostad. Ca 40 flyttkartonger, och saker i en enda röra. Jag skaffade hyllor och körde till tippen med massor, röjde ur en låda i taget. Då blir jag dessutom sjuk (astma) av att vara i garaget.
  • Anonym (asdf)
    Anonym (Handikappad) skrev 2021-08-12 22:42:34 följande:
    Du är välkommen när du vill. Skrattande
    Anonym (Handikappad) skrev 2021-08-12 22:43:53 följande:
    Inom huvudstadslänet. Närmare än så avslöjar jag inte här.

    Jag skulle gärna, men bor tyvärr i Göteborgsområdet.
  • Anonym (asdf)

    Det första du kan göra, medan du väntar på svar på din överklagan, är att långsamt gå igenom alla lådor och påsar. Successivt delar du in det i tre högar i "lägenheten". Spara, kasta, sälja. Kanske att "spara-högen" kan vara indelad i två; spara framme, och spara undanstoppat.

    När du har gjort allt detta kommer du ha en stor hög med skräp, som du behöver ta hjälp med att frakta bort, men det kan lösa sig med hjälp av facebook. Jag ser ofta annonser där folk utan bil behöver bli av med skräp och ber om hjälp. Medans du sorterar kan du spara några hundralappar och ge i ersättning.

    Sälja gör du förstås mot att varorna hämtas hos dig.

    Därefter kommer du ha mindre saker, mindre röra, och lättare att organisera resten.

  • Anonym (asdf)
    Martin1990 skrev 2021-08-13 11:50:53 följande:
    Jag och en kompis kan hjälpa till, bara att skriva :)
    Vad snällt! Jag hoppas TS hör av sig till dig.
  • Anonym (asdf)
    Tom Araya skrev 2021-08-13 13:52:05 följande:
    Är det ingen mer än jag som funderat över om det jag skriver ovan kanske är en bidragande orsak till att TS känner sig obekväm med att be sina vänner, bekanta och anhöriga om hjälp?

    Jag har svårt att tro att alla TS's vänner, bekanta och anhöriga är helt ovetande om TS's situation. Varför erbjuder de sig inte själva att hjälpa till?
    Kan det ha samma skäl?
    Ja, det är synd att TS inte får hjälp av soc/kommunen, och att han måste kriga så för att därefter få avslag på avslag.
    Visst hade det varit smidigast om de redan för ett år sedan kommit och hjälpt till att flytta möbler, men nu är det inte så.
    Vi kommer inte kunna påverka just detta, och även om man kan tycka att TS skulle få den hjälpen så verkar det som om alternativa lösningar måste till. Därav att tråden fokuserat på mer konkreta tips, istället för att bara hålla med om att det är uselt.
Svar på tråden Handikappad - får ingen hjälp