Inlägg från: Kiwikiwi |Visa alla inlägg
  • Kiwikiwi

    BF maj 2022

    Hej,

    Ny här i gruppen då jag tror att jag eventuellt plussat, bim -4, är isåfall min första graviditet och mycket är därför nytt. Vet någon vilken vecka jag skulle kunna vara i? Försökt att googla och får då den v.2 till v. 3 +5, jag hade min senaste mens med start from 8 augusti och hade då en cykel på 25 dagar. Vågar ännu inte hoppas på att de verkligen är positivt och att de ska gå vägen, just nu funderar jag också mest på hur jag ska kunna dölja det första veckorna iallafall då många middagar är inbokade med vänner och familj.

  • Kiwikiwi
    RBC skrev 2021-08-31 09:28:55 följande:

    Stort grattis <3

    Veckorna låter rimligt, jag tog hjälp av appen, eller om du vill kan du räkna på det på 1177 också.

    Jag har också ett par såna saker inbokat, min sambo har fått dricka för två hehe. När vi har fått bubbel har vi ställt glasen nära varandra så han bara har kunnat ta mitt fulla glas, när hans glas är halvdrucket, så har han skiftat mellan glasen.


    Tack! Jag har inte hunnit läsa igenom tråden men antar att du också plussat så stort grattis till dig! Vilken smart idé :) jag hade redan innan bestämt mig för att egentligen ha en detox månad i september utan alkohol för att de blir för mycket av de goda under semestern, så funderar på att säga det på fredagens middag med familjen, även om de kanske kommer ana..
  • Kiwikiwi
    Sheltie skrev 2021-08-26 10:47:24 följande:

    Eftersom min mamma älskar att läsa böcker så har jag länge tänkt att ge henne en barnbok med någon text i stil med "Hej mormor, skulle du kunna hålla koll på denna åt mig tills maj när jag kommer? kramar Barnbarn/lillan/lillen" Hälsningen beror lite på när vi har möjlighet att träffa min familj då vi bor långt ifrån dem och om vi vet könet än. Kanske det blir en julklapp  

    Till sambons familj har vi pratat om att avslöja det vid hans pappas födelsedag som infaller perfekt kring v.13-14, exakt hur har vi inte bestämt än. 


    Så gullig ide med böcker, den kommer jag nog att använda mig av också :)
  • Kiwikiwi
    RBC skrev 2021-08-31 10:19:20 följande:

    Tack så mycket, jag gick in i vecka 6 idag :D

    Jag är rädd för att om jag säger något sånt, så kommer jag göra det med ett gigantiskt leende haha, har noll poker face så kör det säkra före det osäkra :P

    Skulle på en konferens under ett par dagar som blev inställd, vilket var lite skönt för att slippa ljuga och hitta på under flera dagar


    Haha jag vet, men har pratat om det tidigare och både jag och sambon kommer köra det. Funderar ändå på att berätta för familjen när jag är i v. 7 för helgen efter ska jag iväg på 2 större middagar där de blir svårt att inte avslöjas.

    Hade också en konferens i nästa v som blev framskjuten men kommer nog hållas under sep/början av oktober ändå och vi är bara 7 anställda så kommer bli svårt att inte få misstankar när jag tackar nej till alkohol..
  • Kiwikiwi
    Anonym (Äntligen) skrev 2021-08-31 11:13:37 följande:

    Har haft funderingar på det, kanske lite senare.. Vi gjorde det sist och fick till oss att allt såg fint och bra ut. Två veckor senare på sjukhus såg det allt annat än bra ut så jag vet inte om jag vågar göra det igen.

    Vi gjorde det för att vi skulle få se bebis tillsammans första gången eftersom partner inte va välkommen till vårt mvc eller sjukhuset.


    Åh vad tråkigt att höra att de inte såg bra ut på sjukhusbesöket. Kanske ska ha is i magen då och bara vänta ut första besöket, när brukar de vara, v.12? Har ni "anmält" er till ert första barnmoskebesök än, när brukar första besöket vara, någon med koll? Vet att allt går att googla men känns roligare att få svar här :)
  • Kiwikiwi
    Crazzy skrev 2021-08-31 13:24:16 följande:

    Jag har gjort i 6+4 mina två tidigare graviditeter, och har redan bokat in ett VUL i 7+0 den här gången. Vill säkerställa hjärtslag och att det inte är tvillingar, haha!


    Läste lite olika att vissa ställen tog från 8+0 och något annat från 7+0, jag skulle egentligen vilja ta ett innan jag berättar för min familj vilket jag tänkte göra i v 7 då helgen sen bjuder på festligheter och jag vet att de kommer förstå att jag är gravid om tackar nej till alkohol, så känns roligare berätta själva innan då än bara misstankar.. Ska se om jag hittar fler ställen i Stockholm som erbjuder från v.7 då :) om de betyder 6+ antal dagar.
  • Kiwikiwi
    Anonym (Äntligen) skrev 2021-08-31 14:15:46 följande:

    Det är olika på olika mottagningar. Hälsosamtal brukar vara i v 7-8 nån gång och sen ett inskrivningssamtal runt v 10. Om man gör kub görs ultraljud mellan v 12 och 14. Kan va nånstans samma tid om man bara gör ett tul också.

    Men jag förstår dig verkligen att du vill se så snart som möjligt. Det vill ju jag med egentligen. men just att vi fick hoppfulla besked och därför berättade för alla vänner efter första ultraljudet, så blev det så mycket tyngre när något som mest bara skulle vara en formalitet sen visade avvikelser som första två barnmorskorna missade.

    Jag har anmält mig till mvc och har första tiden 13/9. Jag kommer va i 6+1 då. Första mötet där jag går är digitalt. 

    Sen kan du se på 1177 där är en rätt bra lista över besöken vecka för vecka på mvc och vad de kollar varje gång å sådär :)


    Tack för ditt svar! :) Ja de känns egentligen som att första möter skulle kunna vara digitalt, jag är lite orolig att stör på min kusin på inskrivningsbesöket då hon har bf i december och går på mottagningen som ligger närmast mig, känns så typiskt att stöta ihop med någon man känner i början när man vill ligga lite lågt..

    Ska kolla mer på 1177 vad de olika besöken innebär :)
  • Kiwikiwi
    Crazzy skrev 2021-08-31 16:33:13 följande:

    Så här får det nog bli .

    Det står att veckoantalet bara är kvar i 24h, men jag är rätt säker på att det fortfarande är kvar på mitt 3 år gamla, haha. Oavsett ville jag ta en bild inom 24h, så att jag är garanterad att få med det?.

    Påminner även om att skicka PM till mig om man vill vara med i facebookgruppen! Den är dold och privat, så endast medlemmar kan se innehållet och vilka som är med!

    Man är självklart välkommen vid ett senare tillfälle om man vill det <3


    Kul! Kommer nog in lite senare när jag känner mig mer trygg med att jag har plussat :)
  • Kiwikiwi
    RBC skrev 2021-09-01 12:09:39 följande:

    Hur säger man det här fint, har någon annan fått en mage som krånglar titt som tätt, liksom så man känner att man antingen behöver spriiinga till toan, och sedan inte alls behöva rusa till toan det minsta? :')


    Ja samma här, eller jag har snarare att jag knappt behöver besöka toan, känner mig redan svullen trots bara v 3+6. Är också illamående hela tiden, eller de är ett illamående som ligger lite dolt, känner inte att jag behöver spy men får nästan tvinga i mig mat.. och de känns som de bara kommer bli värre med illamåendet framöver haha. Dock så tacksam över att få bli gravid så får tåla ett sämre mående känner jag.
Svar på tråden BF maj 2022