Inlägg från: sapa |Visa alla inlägg
  • sapa

    BF maj 2022

    BF-lista

    30/4 Um Hamza

    1/5 Tingeltangel

    2/5 RBC, 28 år, första barnet

    2/5 Ik96, 25 år, andra barnet

    2/5 Emma, 31 år, tredje barnet

    5/5 X, 27 år - Första barnet

    7/5 Sheltie, 25 år, första barnet

    7/5 Äntligen

    7/5 lindersara, 35 år, tredje barnet

    7/5 Secretflower

    7/5 Mela88, fjärde barnet

    8/5 Sararebecca

    8/5 FruA88

    9/5 Sofia0509

    11/5 Hanna 28 år, första barnet

    11/5 Kiwikiwi, första barnet

    14/5 Nojjig, tredje barnet

    15/5 SaaraK, 2a barnet

    16/5 Ljusrosa 39år, fjärde barnet

    17/5 Rårakan 36 år, tredje barnet

    17/5 nathaliextnf 36 år, sjunde barnet

    18/5 Bullen22 31 år, tredje barnet

    19/5 Lindamarie 34 år, andra barnet

    19/5 Meemelie 32 år, andra barnet

    20/5 Helni 31 år, tredje barnet

    21/5 Sandtrollet 37år, tredje barnet

    21/5 QueenS 31 år andra barnet

    22/5 Försökmednr2 30 år, andra barnet

    22/5 Hippiemamman 34 år, tredje barnet

    22/5 Sapa 32 år, första barnet

    23/5 Chilins 30 år, första barnet

    26/5 Juli1990, 30 år, första barnet

    26/5 Almander, 24år, första barnet

  • sapa
    Chilins skrev 2021-09-16 13:24:13 följande:

    Jag är i vecka 5 (4+2) och har än så länge i princip inga symptom förutom någon tendens till ömma bröst och såklart ingen mens. Jag känner mig väldigt nervös för man skulle vilja ha symptom bara för att känna att det verkligen är något. Vad har ni för symptom? Har ni alla starka känningar?


    Grattis! Vad kul att vi ligger så lika i dagarna :) Jag är också i vecka 5 (4+4) och de enda symptom jag känner är trötthet och lite ömma bröst, som jag brukar ha runt ägglossning. Jag hade mest känningar gällande illamående för ett par veckor sen (?) men sen dess har det varit lugnt. 
    Jag är stressad över missfallsstatistiken så jag försöker ligga lågt med förväntningar, men det är ju så svårt! 
  • sapa

    Hej, 
    Vad kul att få vara med i den här gruppen! För mig är det första gången jag är gravid och jag är nu i vecka 6 (5+2)
    I vecka 4-5 kände jag av många symptomer som illamående, ont i brösten, trötthet, men nu känner jag ingenting. Jag blir såklart supernojjig att det skulle vara något som inte är rätt. Vid ett ev missfall, märks alltid det med en blödning? Jag har inte haft några blödningar hittills, men det lugnar mig såklart inte Skäms

  • sapa
    Chilins skrev 2021-09-17 11:07:16 följande:
    Åh vad kul!! Då kanske vi kan följas här i alla fall :) jag håller med dig.. jag har också svårt att hålla nere förväntningar, för oss gick det så himla snabbt att bli gravida, vi gjorde vårt första försök så jag trodde verkligen inte att det skulle gå på första. Därför trodde jag inte att jag skulle få så mycket känslor och förväntningar om att det ska gå bra nu när det blev något utan mer att jag skulle vara lite mer chill och känna att om det är något fel så är det bra att kroppen tar hand om det själv. Dock känner man ju nu hur mycket man faktiskt vill
    För oss gick det också snabbt, även första försöket här! Jag har alltid varit skeptisk till att skaffa barn, men nu när en är gravid känns det rätt. Fortfarande omtumlande men kul! Som du skriver så hade jag samma inställning, men ändå är jag jättenervig nu att något ska gå fel.
  • sapa
    Anonym (Äntligen) skrev 2021-09-22 14:28:54 följande:
    Vill inte skrämma dig men informera om att det finns mf = missfall och det finns ma = missed abortion. Vid det första så stöter kroppen själv ut graviditeten medan vid ma så är det kvar i kroppen i ibland 1 vecka och ibland i flera utan att kunna göra sig av med den avstannade graviditeten själv. I de lägena behöver man medicinsk hjälp.

    Med det sagt så är det helt normalt att symptom kommer och går under graviditet. Lycka till och Grattis till plusset! <3
    Tack för upplysningen! Jag försöker att inte ha några förväntningar och inte läsa så mycket, men det är lättare sagt än gjort! Förhoppningsvis blir allt bra tillslut, och vem trodde att en skulle sitta och vilja må illa? Haha. 

    Tack och desamma! <3
  • sapa

    Hej Alla,

    Ni som fått tid för tidigt ultraljud, hur lyckades ni med det? ???? Jag fick höra från barnmorska att det är nästan omöjligt att få ut något av det (vilket inte låter trovärdigt) och en lång föreläsning om hur privata kliniker pumpar en på pengar och "letar fel"

    Jag har också cellförändringar som ska op bort efter graviditet och jag sa att för att lugna mina nerver hade det varit betryggande att få en indikation på att allt ser bra ut. Läkaren körde på samma linje att jag bara skulle ta allt med ro.

  • sapa
    Kiwikiwi skrev 2021-10-11 08:07:43 följande:

    Är det någon mer som är eller nyligen varit i v.9/10 och känner minskade symtom? Jag har haft rätt starka symtom fram tills nu, känner egentligen inte av något varken i illamående, bröst eller molvärk. Synd att man inte bara kan känna att de är lite lyxigt att må bra ett tag utan direkt känner sig orolig.. vet att vissa upplever spökveckor där symtomen avtar lite för att sedan komma tillvaka.


    Hej Kiwikiwi, 


    Jag upplever det precis som du, i vecka 7 slutade alla symptomer, bara lite lätt åksjuk till och ifrån men inget mer. Tidigare hade jag både växtvärk i mage, känsliga bröst och illamående. Igår var vi på tidigt ultraljud och jag var säker på att det inte stod rätt till. Till min förvåning var det hjärtslag på en liten krabat därinne. Nu är jag i 8+3 och hoppas istället på att inte få tillbaks några symptom ;) 

  • sapa
    Kiwikiwi skrev 2021-10-12 13:53:09 följande:
    Åh vad härligt att se de lilla hjärtat slå :) de fick jag också göra för ett par veckor sen när jag var i ungefär samma vecka som du. Nu har jag ungefär 2 veckor kvar tills KUB så snart får jag se den lilla igen <3
    Ja, det var lugnande :) Åh, ja nu är det en lång väntan tills KUB, vi ska också göra det samtidigt som vårt första UL via vår region, men det känns skönt att redan nu får se att so far so good! Kan förstå att du vill att dessa två veckor ska gå snabbt! :) 
  • sapa
    Hejsan91hejsan skrev 2021-10-18 10:50:55 följande:

    Gratis till er alla som fått se ett hjärta slå, idag var det även min tur, sån lättnad efter föregående ma. Även om det fortfarande är tidigt och mycket fortfarande kan hända så känns det som en enorm lättnad . Stämde på dagen så är Fortf i 8+6 :)

    Ska nog boka tid för NIPT snart, någon mer :)?


    Stort grattis! Förstår att det är en lättnad med det i bagaget :) Jag är 9+1 ida och har bokat NIPT privat i v11.  Inte superkul att betala det själv, men ser fler fördelar än att vänta till v13 för ett KUB och isf senare ett NIPT, så för att få ro kör vi NIPT direkt :) Hur tänker du? 
  • sapa
    Hejsan91hejsan skrev 2021-10-18 13:39:04 följande:
    Tack :)!! Ja precis, vill inte heller vänta till v.13 och känns som kub mest kan öka oron i onödan. Sen tänker jag att jag gärna gör kub också, mest för att få ett till ultraljud :)!! Om jag förstår det rätt kan man göra nipt från och med 10+0 ?
    I min region var det ok att göra ett tidigt ultraljud v13 men avboka KUB, så jag valde att göra så istället :) Det som är bra är att ett ultraljud ingår också när en gör NIPT! Ja, det är ok att göra det från 10+0, där vi ska göra det sa dem att det kan vara en bra idé att göra det lite senare då prick på 10+0 kan riskera att vi inte får ett fullständigt svar. Det kostar inte mer att göra om testet, men det tar upp till 2 veckor att få svar, så de rekommenderade oss att vara i v11, så vi bokade den dagen istället :) 
Svar på tråden BF maj 2022