Inlägg från: Anonym (Emma) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Emma)

    BF maj 2022

    Hej :)

    Hoppar gärna in här, går in i vecka 6 idag tror jag. Fick tyvärr missfall i vecka 8 i juli, men är väldigt säker på att jag hade ägglossning den 10 augusti så räknar med bf den 2/5.

    Vi har två barn sedan tidigare en pojke född 2014 och en flicka född 2016, så detta blir vårt tredje barn om det går hela vägen :)

    Är 31 år.

    Tänkte fråga er med barn sedan tidigare? Är ni mycket svullna runt magen? Kan inte minnas att jag va så här svullen med andra graviditeten som jag är ju, kan knappt dölja det :O

    Om man jämför med tidigare två graviditeter skulle jag påstå att jag va såhär stor i ca vecka 23.

  • Anonym (Emma)

    Lite skönt att höra att fler är svullna runt magen redan, då känner man sig inte helt ensam.

    Har precis skrivit till min barnmorska som jag hade med mina två tidigare barn plus som jag hann skriva in mig hos när jag fick missfall i juli. Har inte vågat höra av mig till henne för jag är extra nervös för missfall igen då jag inte har så mycket symtom.

    Men så kan jag heller inte tänka, då jag faktiskt inte hade det med min förstfödda heller :)

    Jag vill gärna va med i fb gruppen lite senare när missfalls risken och kub är gjord om det inte är försent då :)

  • Anonym (Emma)

    BF-lista

    30/4 Um Hamza

    1/5 Tingeltangel

    2/5 RBC, 28 år, första barnet

    2/5 Ik96, 25 år, andra barnet

    2/5 Emma, 31 år, tredje barnet

    5/5 X, 27 år - Första barnet

    6/5 DrLavernius, 27 år, första barnet

    7/5 Sheltie, 25 år, första barnet

    7/5 Äntligen

    7/5 lindersara, 35 år, tredje barnet

    7/5 Secretflower

    8/5 Sararebecca

    8/5 FruA88

    9/5 Sofia0509

    11/5 Kiwikiwi, första barnet

    16/5 Fisklever

  • Anonym (Emma)
    Ik96 skrev 2021-09-07 11:00:28 följande:

    I Skåne där jag bor erbjuds kub bara för dem över 35 år. Var så för fyra år sedan när jag väntade dottern och tror det är likadant nu.


    Jag bor också i skåne, fick erbjudande om kub med min förra graviditet 2016, va då 26. Har också fått erbjudande denna gång (31 år). Så det kanske beror på var man går :)
  • Anonym (Emma)

    Har precis kommit hem från ul för att se hur långt gången jag var då jag inte hade en sista mens dag att gå efter då jag fick missfall i vecka 8 i juli.

    Fick se en liten plutt med tickande hjärta. Är i vecka 10 (9+1) precis som jag misstänkte efter misstänkt ägglossning. Helt underbart och nu kan jag och sambon äntligen börja tro på detta, att vi ska få en trea med bf 2 maj <3

  • Anonym (Emma)

    [quote=81404543][quote-nick]Ik96 skrev 2021-09-29 11:56:51 följande:[/quote-nick][/quote]

    Nej vad kul :) Vilka symtom har du? Roligt att höra hur andra har det i samma vecka :)

    Själv är jag så tröt hela tiden, har även fått ett hemskt illamående som tyvärr slutar över toaletten ibland :(

  • Anonym (Emma)
    Anonym (Heejjn) skrev 2021-10-16 13:41:47 följande:

    Var på vul i torsdags, 7+1 enligt mina beräkningar.

    De kunde se hinnsäck och gulesäck men inget foster. Vilket även barnmorskan sa att de borde sett vid detta laget.

    Har fått tid för ett nytt vul om 10dagar.

    Har en ofosterlig graviditet (upptäcktes på tul v13) och ett MA (upptäcktes v9 via vul) i bagaget. Känner mig så ledsen just nu. Har aldrig fått bra nyheter, känns som det bara slutar på ett sätt ????

    Någon som har solskenshistorier ang detta???


    Vad tråkigt att läsa, håller tummarna att det inte är enu en ofosterlig graviditet.

    Min första graviditet fick jag höra samma, en vecka senare fick jag se en liten ?ärta?, han är nu 7 år. Han låg så lång in så man såg inte han första gången fast man såg fosterhinnan och gulsäcken. Så jag håller verkligen tummarna att du får vara med om en solskenshistoria denna gång <3
  • Anonym (Emma)

    Jag har också gjort kub i veckan, fick bra siffror. Vet dock inte vad för det sa hon inte. Men nu kan jag äntligen slappna av efter att ha fått se bebisen igen och att allt såg bra ut och datumet stämde även exakt denna gång, så fortfarande bf den 2 maj :)

    Nu funderar vi på hur vi ska berätta för stora syskonen hemma att det ska komma en liten bebis i vår :)

    Dom är 7 och 5 år men har redan listat ut att det är något med min mage. 5 åringen kramade mig runt magen häromdagen och sa : mamma jag älskar dig och det ser verkligen ut som du har en bebis i magen. Så himla sött, svarade att jag älskade henne med och jaså tycker du det, hade du blivit glad då? Sen svarade hon ja med glittrande ögon och började med annat, haha. Förstår helt att dom tycker det då min mage fortfarande är riktigt svullen ( vecka 14 ) och inte går att dölja.

    Dom har tjatat länge efter en bebis så ska bli så roligt att berätta men hur? Någon som har ett bra tips?

  • Anonym (Emma)
    Åldringen skrev 2022-03-18 12:51:20 följande:

    Inte så många inlägg på sistone. Fler än jag som är väldigt trötta o räknar dagarna till nedkomst nu?

    Är sjukskriven för utmattningssymtom sedan november, har järnbrist, foglossning, ev b-vitaminbrist, graviditetsdiabetes och nu covid också. Längtar lika mycket efter bebis som att "få tillbaka min kropp" nu...

    Hade tänkt fixa hemma och göra iordning inför minstingens ankomst, men orkar just nu knappt lämna soffan (spenderade söndagen på akuten pga andningssvårigheter).
    Ser åtminstone fram emot en solig helg tillsammans med mina tre tidigare barn. Hoppas på att få tillbaka lite av orken då.

    Ta hand om er! Inte såå långt kvar nu! 


    Här är en till som är väldigt tröt. har varit sjukskriven sen 14 januari dels för jag började få otroligt mycket sammandragningar och ont i magen. Och då mitt Första barn föddes en månad förtidigt och jag hade samma symtom med honom så vågade läkaren inte låta mig jobba mer. Gick över på graviditetspenning den 3 mars så går hemma med det nu. Ligger mest på soffan då jag har högtblodtryck 138/90 och gör allt för att det inte ska öka mer. 

    6 veckor kvar till bf och som jag räknar ner dagarna nu, har börjat få riktigt mycket ilningar i underlivet så tänker att det är bebis som fixerar sig nu :D

    ska även på ett andra tillväxtultraljud den 29 mars då bebis är -13% på tillväxten ( men är inte orolig då jag aldrig har fått stora barn ). 
    Blir mitt 6e ultraljud med denna bebis. Känner mig så bortskämd med ultraljud nu, så mysigt att se den speciellt när dom ändrar till 3D gratis :D

  • Anonym (Emma)
    Anonym (Bebis2) skrev 2022-03-21 15:35:00 följande:
    Du får ta det så lugnt du bara kan. Lättare sagt än gjort ibland..hehe.

    När har du bf? Inte långt kvar nu samtidigt som det känns segt. Säkert pga att man är tung, less, trött osv, haha! 
    Jag ska på mitt tredje tul nu i veckan, får se hur han växt. Men de säger väl att allt inom +/- 22% är normalt så -13% måste ju va "jättenormalt" haha! Blir väldigt många ultraljud för mig med, visserligen mysigt att se men egentligen synd att det finns anledningar till det. Hade ju hellre haft en "vanlig" graviditet med enbart standardultraljuden. 

    Haha ja det är lättare sagt än gjort. Min sambo jobbar ständig natt så har våra stora (6 och 7 år) Själv på morgonen och eftermiddagen. Men sen hjälp vi åt när han kommer upp :) 

    jag har bf 2 maj, själv? 


    ja precis, det handlar om några 100 gram. men om man ligger under -11% blir man automatiskt kallad på en till för att se att det inte går på fel håll. Misstänker lite att dom vill kolla en extra gång också tack vare mitt blodtryck så dom vet att bebisen får tillräckligt med näring då moderkakan kan påverkas av blodtrycket. Men jag har högt blodtryck i mig själv och det har alltid stigit i mina graviditeter.

    jo det har du rätt i, men tanke på att detta förmodligen är min sista graviditet så njuter jag lite av att få lite extra ultraljud, barnen älskar att få se på alla bilder också och se hur h*n har växt :)

Svar på tråden BF maj 2022