Inlägg från: Anonym (X) |Visa alla inlägg
  • Anonym (X)

    BF maj 2022

    Hej!

    Plussade för några dagar sedan och har enligt appen BF 5/5 2022. :) Första barnet och vi är så glada!

  • Anonym (X)

    BF-lista

    30/4 Um Hamza

    1/5 Tingeltangel

    2/5 RBC, 28 år, första barnet

    5/5 X, 27 år - Första barnet

    6/5 DrLavernius, 27 år, första barnet

    7/5 Sheltie, 25 år, första barnet

    7/5 Äntligen

    7/5 Secretflower

    8/5 Sararebecca

    8/5 FruA88

    9/5 Sofia0509

    16/5 Fisklever

  • Anonym (X)
    Sheltie skrev 2021-08-28 18:12:16 följande:

    Grattis och välkommen hit! :D 


    Tack så mycket! ??
  • Anonym (X)

    Jag hade min inskrivning idag och det gick över förväntan. Vi satt och pratade (tog även massa prover) i nästan 2 timmar och gick igenom en hel del tankar och funderingar. Hon delade med sig av massa bra tips och gav råd för hur jag kan lindra halsbrännan och illamåendet ?utan medicin?, då jag helst inte tar några tabletter alls. Jag har tyvärr halsbränna och illamående från helvetet.... Så jobbigt!

    Jag är i vecka 7 (6+4, ny vecka varje fredag) och fick remiss för KUB som ska göras om ca. 3-4 veckor. Enligt min barnmoska (känns så sjukt att skriva så haha) är min BF 5/5 2022 dock tror hon att jag kommer ?flyttas fram? och ha BF runt 1/5, det ser man mer tydligt närmare v. 16-17 sa hon. Så kul!

    Jag fick även göra cellprov då jag är 26 (snart 27) år, jag hade redan fått hem ?hemkit? per post för det men hon rekommenderade inte att göra det själv när man är gravid, så det var ju tur att jag inte hann ta provet själv!

    Hur går det för er andra? :)

  • Anonym (X)
    Kiwikiwi skrev 2021-09-14 16:35:32 följande:

    De låter som ett bra första besök som innehöll mycket bra information och att du tog prover osv, och långt! Jag tror mitt är bokat i 45 minuter "bara", för mig är de 3 veckor kvar tills samtalet då är jag i v 8+6. Vilken stad bor du i? :)


    Ja, det var de verkligen. Det kommer nog gå super bra för dig med om några veckor, lite tråkigt att behöva vänta så länge men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.

    Jag bor i Stockholm, du? :)
  • Anonym (X)
    Ik96 skrev 2021-09-14 16:27:56 följande:

    Jag är i vecka 7+0 och skulle gjort mitt hälsosamtal/inskrivning igår men tyvärr var barnmorskan sjuk så det blir nästa måndag istället. Längtar tills besöket och hoppas allt känns mer verkligt då :) jag har bf 1:a eller 2:a maj (appar visar lite olika) och än så länge så mår jag bara bra tycker jag. Ganska lätta symtom än så länge.


    Så kul! Du får hålla ut i några dagar till, inte mycket kvar till måndag. :)
  • Anonym (X)
    Anonym (Bebis2) skrev 2021-09-14 17:11:59 följande:

    Jag ska på inskrivning och tidigt ultraljud 5/10. Då är jag 7+0 som det ser ut nu. Men lär säkert ändras flera gånger under resans gång :)

    Jag ska göra KUB denna gång pga ålder. Förra graviditeten tackade vi nej.

    Jag fick också hem ett kit häromdagen, men det står på att man inte ska göra det hemma om man är gravid.


    Spännande! Är det andra barnet? :)

    Vi vill enbart göra KUB för att kunna ?förbereda? oss ifall något skulle vara avvikande och även kunna se och höra bebisen. Jag har försökt boka in mig på tidigt UL men så svårt att hitta tider i Stockholm. De tidigaste jag hittade var i november....
  • Anonym (X)

    Hej och hallå!

    Hur går det för er alla, hur mår ni?

    Jag kämpar på... Vi var på privat ultraljud för 2 veckor sedan och allt såg fint ut. Illamåendet har fortfarande inte släppt och det blir bara värre... Men försöker hålla humöret uppe och tänka positivt. Bebisen växer och en liten mage (troligen svullnad haha) börjar titta fram, är i vecka 11 (10+3) idag.

    Snart är det dags för KUB och jag ser så fram emot det. Vi vill enbart göra KUB för att förbereda oss mentalt ifall något avvikande skulle visa. Bebis är välkommen precis som den är och vi längtar såååå mycket!

    BF dagen har flyttats fram 3 dagar, så är beräknad 2/5-22 istället för 5/5-22. :)

  • Anonym (X)
    Ik96 skrev 2021-10-08 20:43:39 följande:

    Hej!

    Jag är också i vecka 10+3. Eller eventuellt 11+3 som min barnmorska tror :) är väldigt svullen och har varit sedan många veckor tillbaka och har svårt att hitta kläder så sitter skönt och som kan dölja magen haha. Jag var på inskrivning i veckan och det gick bra. Väldigt lågt blodvärde tyvärr vilket inte kom som en chock eftersom jag hade stora problem med det förra graviditeten så kommer behöva knapra järntabletter. Jag mår fortfarande väldigt bra till största delen som jag gjort hittills också. Extra trötthet och huvudvärk vissa dagar bara.

    Har kub den 18/10 så knappt en vecka till bara och börjar bli så nervös. Hoppas så att där finns ett tickande hjärta och att den mår bra.


    Gud så kul! Håller tummarna att allt ser bra ut den 18/10. :)
  • Anonym (X)
    Kiwikiwi skrev 2021-10-09 11:26:19 följande:

    Kul att några av oss börjar närma sig v. 12 och eventuellt KUB nu under oktober månad, de känns lite som den första etappen är avklarad då (vilket de ju iofs är eftersom man snart lämnar första trimestern). De är nog många av oss som längtar dit :) Jag har 3 veckor kvar innan jag når v. 12 så jag hoppas på att få tid för mitt KUB-ultraljud innan vi når november.


    Ja, verkligen! Nu hoppas vi bara på att nå första delmålet som är v. 12. :)
  • Anonym (X)

    Hej alla!

    Hur går det för er? Själv är man helt slut på energi. Jag har haft problem med illamåendet sedan vecka 7 och om 2 dagar så går jag in i vecka 14, verkar inte ge sig så lätt...

    Jag var inne på gyn. akuten för några dagar sedan då min BM rekommenderade mig att jag borde åka in och kolla upp mig, hon hade så rätt. Väl på plats tog de massa prover och efter bara 30 minuter så fick jag dropp då mina värden inte såg bra ut (jag har haft det kämpigt med mat och vätska de senaste 3-4 veckorna)... Men jag försöker hålla ut med hjälp av alla mediciner och hoppas på att det går över snart.

    Det positiva är ju att jag fick se bebisen när vi åkte in och allt såg bra ut. Det är bara mamma (så härligt att skriva de) som har det tufft just nu haha. :)

    Nästa vecka är det dags för KUB och vi ser så fram emot att få se lilla hjärtat igen.

  • Anonym (X)

    Hej och hallå!

    Precis hemkommen från KUB och allt såg bra ut, hjärtat slår och bebisen har alla organ, tår och fingrar. :) Dock har vi inte fått något svar gällande blodprovet än så håller tummarna att allt ser bra ut där med.

    Vi fick några bilder och även några klipp på bebis när hen rör sig. Så häftigt! :) Hur går det för er andra?



    Vad tror ni, blir det en liten flicka eller pojke?

Svar på tråden BF maj 2022