• Fri 31 Dec 2021 06:37
    83275 visningar
    1183 svar
    1183
    83275

    BF maj 2022

    Hej

    Tror inte någon är kvar här.

    Men iaf, beräknat bf 27/5 här.

    4:e barnet..

    Har inte Facebook.. kanske någon annan som inte heller har o vill hänga här lite emellanåt? Gud, någon annan som inte har Facebook. Haha, kom på att det är nog orealistiskt.. alla runt omkring har Facebook. Men kanske har jag tur.

    Gjorde iaf ultraljudet i måndags. Rul. Bm blev fundersam då bebis i magen är ytterligare en vecka back på tillväxten, blev samma på tul. Någon som varit med om detta? Mina 3 andra va de ingen ändring eller bara 3 dagar typ.

  • Sat 1 Jan 2022 20:02
    Anonym (Äntligen) skrev 2022-01-01 10:12:38 följande:

    Hej å välkommen! :) jag är mest på fb men tittar ofta in här också.

    Menar du att du fick bf framflyttat en vecka på tul och sen framflyttat en vecka till på rul, så totalt två veckor? Det låter rätt mycke.

    När jag gjorde rul ville de tidigarelägga bf egentligen men sa att de inte flyttar efter de gjort en första datering för det stämmer oftast bäst tidigare i graviditeten.

    Den enda gången jag blev flyttad väldigt mycket (mer än som va fysiskt möjligt) gick det åt pipsvängen :( men de såg tydligt avvikelser på ultraljudet i samband med det också, så om allt såg bra ut behöver du nog inte oroa dig. De mäter ju sf-mått hos bm sen också och avviker något så får du ett tul.


    Ja men precis. Fick det framflyttat på tul 6 dagar. Från 21/5 - 27/5.. tänkte jaja det är nog väldigt vanligt ändå. Men på rul mätte hon o kollade allt väldigt mer noga än jag är van vid sen innan, kollade hjärtat extra mkt osv. Sen sa hon att fostret/bebis va ytterligare en vecka bak. Alltså att bf skulle bli en vecka framflyttad igen. Dock sa hon att de inte flyttar fram på rul. Utan utgår från tul, men hon ville prata med läkaren o återkomma om tillväxtultraljud. Men inte hört något ännu. Detta va i måndags. Kanske mkt att göra såhär mellan storhelgerna. Det dumma med sf måttet på mig. Är att jag är väldigt överviktig. Gick ner 26kg mellan 2an o 3an men gick typ upp allt under graviditeten, denna gången hann jag bara gå ner 7kg. 3an blir 1 år om ca 10 dagar. Så mitt vv fick ta paus i somras när ja upptäckte graviditeten. Så har endel hull så att säga, gör det även svårt för bm vid ultraljud, dels snittärret som är i vägen och hullet på det.. pust. Skulle ju ner på normalvikt innan nästa barn, kroppen hade andra tankar.. haha
  • Sat 1 Jan 2022 20:04
    Pandy13 skrev 2022-01-01 11:56:59 följande:

    Hej :)

    Förlåt, men jag hänger inte med, hehe. Har du redan gjort ett tul? Tycker det är lite förvirrande med datering då en del inte ändrar datum vid rul och en del verkar göra det.. För mig skulle det skilja en dag, men fick inte nytt datum på rul då "datumet redan var satt".


    Japp. Gjorde tul sista dagen så att säga. 13+6.. men då visade det att fostret va mindre än så. Nej hon sa samma till mig. Datumet ändras inte på rul om man gjort tul innan.
  • Sun 2 Jan 2022 06:23
    Anonym (Äntligen) skrev 2022-01-02 00:15:35 följande:

    Ja de kan nog ha det lite körigt nu mellan jul å nyår. Många sjuka också eller vabbar.

    Ah ok men påverkar övervikt sf-måttet? Tänker att kurvan borde följas Någorlunda ändå?

    Du har tid för vv igen sen när bebis är ute. Det går inte att planera för allt även om man hade tänkt sig något annat.

    Jag gick inte upp så mycket med första, gick ner typ allt på 2 månader men gick upp det igen för jag fick svårt att äta (pga en kronisk muskelstörning i strupen). när jag blir stressad blir det ännu värre och vad är mer stressande än ett barn som inte sover och man försöker göra allt samtidigt när man äntligen får 5-10 minuter paus när hen somnat en kortis hehe. Choklad blev lösningen för det reagerade inte halsen på på samma sätt och vips va kilona tillbaka. Nu äger jag ingen våg längre och slutat gå till gymmet pga pandemin så har noll koll. Känns lite skönt att inte ha koll tycker jag.


    Nja kanske inte av att man är överviktig i sig. Men har efter all uppgång/nedgång fått sån hängmage med ficka där snittet är . Så det påverkar såklart. Vi får helt enkelt se. Börjar lugna ner nerverna nu o tänker att bebis säkert växer ikapp snart.. eller så blir de en liten bebis. Mot mina 4 kg klumpar innan
  • Sun 2 Jan 2022 10:13
    Anonym (Äntligen) skrev 2022-01-02 09:25:10 följande:

    Ah då förstår jag. Fantastiskt vad kroppen klarar ändå :) att den kan töja sig, böja sig, skapa liv och allt annat man bara tar för givet.

    Min första vägde bara 3,2 och 37cm huvud och jag tyckte det va mer än tillräckligt hehe. Allt kommer säkert gå fint! Hade de varit väldigt bekymrade är jag rätt säker att du hade fått en ny tid för uppföljning direkt.


    Ja den är helt otrolig. Tog oss 7 år att få första barnet. Hela IVF köret och en massa gråt och besvikelser. Men tillslut lossnade det. Så min övervikt kom från det att vi startade resan tills dess sonen kom. Sen har jag inte hunnit gå ner allt, mellan alla graviditeter. Våra svårigheter är ju som bortblåsta. Räckte med oskyddat 1 gång denna gången. Va inte ens planerat. Vi tänkte ju inte att 1 gång skulle leda till graviditet direkt efter våran historik.

    Hur går det i din graviditet? Någon skillnad från första graviditeten?
  • Thu 6 Jan 2022 19:43
    Anonym (Äntligen) skrev 2022-01-02 10:40:14 följande:

    Vi började en utredning Inför första när det närmade sig ett år. Hann ta alla prover men när mensen skulle komma inför äggledarkollen så uteblev den men fick veta att jag hade dålig äggreserv så fick till oss att vi inte skulle vänta med syskon så vi började rätt snart.

    Är inne på min tredje graviditet sen oktober 2020 så det har varit ett tufft år med mycket sorg, oro och ångest. Denna och första är väldigt lika skulle jag säga bortsett från att foglossning och sånt skoj kom ännu tidigare än då. En av graviditeterna hann gå rätt långt och då va jag rätt säker på att det va en pojke för jag mådde annorlunda än vid första och min hy och mitt hår betedde sig på annat sätt. Fick det bekräftat vid moderkaksprov att magkänslan va rätt då.

    Därför tror jag vi väntar en flicka till men är såklart inte helt säker :) Tog tid innan jag vågade vara glad och tro på att det skulle gå vägen nu. Så känns lite som att jag missade de första 12 veckorna för jag hade sån ångest då.

    Hur är dina graviditeter i förhållande till varandra? :)


    Okej då förstår jag. Skönt ändå att det tog sig utan hjälp, på oss hittades inget större fel så att säga. Mannen hade väll någon procent mindre antal spermier än medelvärdet. Men inget som de tyckte skulle ha spelat roll.

    Förstår att året varit oroligt och förstår känslan, att gå och vara orolig gör att man missar massor, små saker som kompisar beskrivit osv. Blev gravid vid sista IVF, de båda äggen stannade i 8v. Sen försvann de tyvärr, först de ena och 1 v senare det andra. Så efter det gav vi upp och ställde oss i adoptionsutredning. Men hann aldrig med första mötet så att säga.

    Oj.. det som skiljer graviditeterna, äldste visste jag inte att jag var gravid förens v 10. Mensen blev helt knas av all hormonbehandling så reflekterade aldrig över att den inte kom. 2:an kom illamåendet i v 12-18. Men inte superfarligt. 3:an 1 vecka innan mensen skulle komma va jag likblek av illamåendet och visste redan innan jag tog testet. Mådde skit länge och åt knappt nått.. 4:an nu, illamående från v 12-18. Men mildt. Så svårt o gissa kön. Då 1:a är pojk, 2:a tjej, 3:e pojk. Så ja detta kan ju vara en tjej eller pojk
  • Thu 13 Jan 2022 16:27
    Anonym (Äntligen) skrev 2022-01-12 23:52:08 följande:

    Så himla tufft när det tar sig och sen går det inte hela vägen ändå :( Men härligt att allt gått bra nu! =D 

    Kan det va en tjej till nu då eftersom illamåendet stämmer överens med när tjejn kom? :) Tycker det är kul att spekulera bara.. det viktiga är ju såklart att hen mår bra! Är lite mitt sätt att knyta ann nu att fantisera om vem det är som gömmer sig där inne. Är hen lik sin syster? eller kommer det bli en orädd vilde som springer innan lärt sig krypa osv hehe. Kommer bli spännande!

     


    Haha ja precis. Kan ju vara en tös. Då kör vi varannan här i såna fall

    Ja man blir bra nyfiken på hur bebis kommer vara, vem den kommer vara, hur den kommer sova, äta, utvecklas. Jag är mest inne på hur vardagen ska fungera. Och försöker bearbeta att lämna min minsta hemma med barnvakt. Inte att jag inte litar på barnvakten, men han är så liten fortfarande ju. Har haft barnvakt till de äldre, tidigast när de varit över 2 år. Nu kommer Lilleman vara 16månader. Så hemskt känns det. Kanske liten släng av separationsångest... Pust.

    Är det bara jag som blir halvt dement o lite segare i huvudet när man är gravid?

    Varit trött på mig själv idag,

    Handlat utan lista, förlagt presentkort på över 2000:-, glömde ta på mig bh, glömde plånboken hemma, ja listan kan göras så lång idag på saker som i vanliga fall inte är några peoblem..
  • Thu 13 Jan 2022 19:07
    Pandy13 skrev 2022-01-13 17:27:08 följande:

    Haha nejdå, gravidhjärnan är ett faktum! Till och med min man har reagerat på att jag plötsligt glömmer mycket.


    Skönt att höra att man inte är ensam. Mannens enda kommentar efter min dag va, ja du är ju gravid, vad förväntar du dig.. han säger att jag blir likadan varje gång så han är van.. stackarn..
  • Fri 14 Jan 2022 22:04
    Anonym (Äntligen) skrev 2022-01-14 21:18:01 följande:

    Oj aldrig lämnat barnet ensam med någon innan 2? Vi lämnade till svärisarna när hon va 4 månader tror jag. Men alla är olika :), jag behöver min egentid för att vara en fungerande förälder.

    Du är inte ensam! Och sen följer amningshjärnan/flaskningshjärnan efter det, då höll jag på att gå till jobbet utan byxor, gick ner i tvättstugan utan att ha tagit på mig mitt linne ordentligt (tack å lov bh iaf så jag inte visade brösten), glömt knäppa kuporna efter amning, och en hiiimla massa annat.

    Hoppas du hittar presentkortet <3 och att helgen blir bättre!


    Ja då våran resa till barn tog så lång tid, och jag helammat utan att pumpa till flaska med alla barnen länge, så har det inte blivit så. Sen behöver jag ingen egentid, har den på kvällen när barnen sover. Eller ja jag har pluggat i 1 år nu samtidigt med bebis hemma så kvällarna går åt till det de senaste året. Men nej, egentid för mig är att sitta på toaletten ifred, duscha ifred, kolla film eller någon bra serie ifred

    Haha presentkortet har ännu inte hittats, men det dyker nog upp tillslut. Är glad att det inte var plånboken med körkort osv

    Haha vilken syn om du gått till jobbet utan byxor.. som en mardröm.. hihi
  • Thu 27 Jan 2022 07:53

    Så. Nu har man haft covid då. Kom som ett brev på posten i tisdags förra veckan. Hög feber 1 dygn. Sen ont i kroppen 2 dygn. Sen övergick det i vanlig förkylning långt upp i bihålerna. Och nu tröttheten. Var trött innan covid som gravid. Men nu, jag orkar inget. Hämtat matkassar utanför affären, kommit hem och sen är energin helt slut. 
    Vi alla 5 i familjen har varit sjuka så man har ju inte kunnat vara så sjuk själv så att säga. När 1 åringen haft hög feber o sovit skit så har man ju tagit hand om honom och inte sig själv. 
    Någon som varit med om covid tidigt i graviditeten o blivit av med tröttheten efteråt? 
    Orkar inte vara vaken efter 19 och måste plugga och göra prov som hamnat efter sen dessa 2 v sjuk. 

Svar på tråden BF maj 2022