Inlägg från: Sheltie |Visa alla inlägg
  • Sheltie

    BF maj 2022

    BF-lista

    30/4 Um Hamza

    1/5 Tingeltangel

    2/5 RBC

    6/5 DrLavernius

    7/5 Sheltie, 25 år, första barnet

    7/5 Äntligen

    7/5 Secretflower

    8/5 Sararebecca

    8/5 FruA88

    16/5 Fisklever
  • Sheltie
    Anonym (X) skrev 2021-08-28 15:56:41 följande:

    Hej!

    Plussade för några dagar sedan och har enligt appen BF 5/5 2022. :) Första barnet och vi är så glada!


    Grattis och välkommen hit! :D 
  • Sheltie

    Har ni andra ringt till mvc och bokat tid för inskrivningssamtal? 

    Jag ringde igår och fick tid redan den 16/9, känns väldigt snart och pirrigt. Ni som har fått barn tidigare, vad brukar generellt dyka upp på ett sådant samtal? :D 

  • Sheltie
    RBC skrev 2021-08-28 18:57:01 följande:
    Jag har fått tid den 11/10 :O kåndes lite sent, men bor i Stockholm och verkar vara standard med lite senare inskrivningssamtal. Skulle sååå gärna vilja ha så tidigt som du har fått!
    Oj! Ja det kändes som en väldigt lång tid tills dess! Men som du sa så kanske det har just med Stockholm att göra... Jag bor i Uppsala och vart nästan förvånad att jag fick tid så snabbt, även om det är kul! 
  • Sheltie
    Ik96 skrev 2021-08-28 19:16:49 följande:
    Jag har fått tid den 13/9, jag hoppas allt kommer kännas lite verkligare efter det :) jag minns knappt vad man pratade om på inskrivningen men det var väldigt lugnt och inget allvarligt samtal. Man pratade om sina vanor och hälsa har jag för mig. Tex rökning, alkohol osv. Och kostvanor. Tror man la in sin längd och vikt också och eventuellt tog prover men minns inte riktigt. Jag upplevde samtalet som mestadels information där jag fick info och fick fråga alla funderingar jag hade och bra broschyrer fick jag också :)
    Ja, det hoppas jag också! Ah okej, men då är det inget större att vara jätteorolig över. Kan tycka att det är lite jobbigt när jag behöver lämna blodprover även om jag själv via jobbet tar blodprover nästan dagligen på patienter hahaha. 
  • Sheltie
    Um Hamza skrev 2021-08-29 09:46:20 följande:
    Det var bara samtal som jag minns det, broschyrer, kostråd, en sån krysslista om alkoholvanor, ingen provtagning, gynundersökning eller gravtest. Med mitt första barn tror jag det var både gynyndersökning och gravtest men det var en annan kommun också, och 15 år sedan. Det blir ju intressant nu att se om pappan får vara med på något, han var så besviken förra graviditeten mitt i corona, fick inte vara med hos barnmorska, höra hjärtljud eller ultraljudet.
    Åh ja, som jag har förstått det så kan det skilja sig en del mellan olika kommuner. På den mottagningen jag kommer gå till så har de börjat tillåta partners på besök igen, så kolla för säkerhetsskull om det är så också där du ska gå! :) 
  • Sheltie
    Anonym (Äntligen) skrev 2021-08-29 10:42:40 följande:
    Första samtalet brukar vara ett hälsosamtal där man precis som nämnts, pratat om rökning, alkohol, lite mental hälsa och går igenom om man har koll på Livsmedelsverket och folsyra typ.

    Några veckor efter det brukar inskrivningen vara när man tar prover och börjat prata om tidigt ultraljud/nipt/kub och liknande. Mellan v 12-14 brukar kub ske om man väljer att göra det. Sen är det inget möte med Mvc förrän i v 25 typ. Och däremellan är rul också.
    Tack för information! :D Har under dagen läst att det kan skilja sig lite från mottagning till mottagning med upplägget kring inskrivningen, att en del slår ihop de två olika träffarna till en. Så får se hur det blir där jag ska gå Skrattande
  • Sheltie

    Har redan behövt berätta för min chef eftersom en del av arbetsuppgifterna är skadliga foster och ska därför inte utföras av gravida... Var jättenervös igår innan samtalet för graviditeten känns fortfarande så overkligt och emellanåt känns det inte som att jag ens är gravid. Och som någon sa tidigare i tråden så känns det nästan som att man jinxar genom att säga det så tidigt... Gick förresten in i vecka 5 i söndags enligt apparna. 

  • Sheltie
    RBC skrev 2021-09-01 12:09:39 följande:

    Hur säger man det här fint, har någon annan fått en mage som krånglar titt som tätt, liksom så man känner att man antingen behöver spriiinga till toan, och sedan inte alls behöva rusa till toan det minsta? :')


    Har också börjat få liknande besvär eehe... får nog börja ta något som gör magen lite mjukare
  • Sheltie
    Kiwikiwi skrev 2021-09-02 10:08:51 följande:

    Lägger till mig i listan också :) vilka har hunnit boka in sig på inskrivningssamtal än och vilken vecka kommer ni vara i då?


    Jag har bokat för inskrivningssamtal och kommer då vara i vecka 7. Är just nu i vecka 5 :)
Svar på tråden BF maj 2022