Inlägg från: RBC |Visa alla inlägg
  • RBC

    BF maj 2022

    Dessutom känner jag uuhh till mat, tittar på frukosten i 1,5 timme innan jag kan börja tugga... Samma sak till lunch.. men middagen är lättare, jättemärkligt

  • RBC
    Anonym (Äntligen) skrev 2021-09-01 14:30:44 följande:

    Känner igen mig i det där allt för väl!

    Och maten också. Blir nästan illamående när jag äter men blir tokyr om jag inte äter. Men kvällen brukar kännas bättre så blir mindre mat på dagen och mer på kvällen. Blir mer sugen då. Har en åkomma som förvärras av stress som gör det svårt för mig att äta också. Så den gör också att kvällen är en bättre tid när jag kan slappna av helt.


    Hoppas att du får tid att ta hand om dig, när det redan innan förvärrades av stress tänker jag! <3
  • RBC
    Kiwikiwi skrev 2021-09-01 15:03:11 följande:

    Ja samma här, eller jag har snarare att jag knappt behöver besöka toan, känner mig redan svullen trots bara v 3+6. Är också illamående hela tiden, eller de är ett illamående som ligger lite dolt, känner inte att jag behöver spy men får nästan tvinga i mig mat.. och de känns som de bara kommer bli värre med illamåendet framöver haha. Dock så tacksam över att få bli gravid så får tåla ett sämre mående känner jag.


    Vet inte vilket som är lättare :P Så man inte får ont i magen för att det går åt andra hållet bara.

    Det där känner jag igen mig i, ett illamående som håller sig lite i bakgrunden men inte leder till att man behöver spy liksom.tänlte samma tanke idag, att jag var tacksam för symptomen!! Sedan tänkte jag hmm, hur känner de andra haha!
  • RBC
    Sheltie skrev 2021-09-01 17:05:59 följande:

    Har också börjat få liknande besvär eehe... får nog börja ta något som gör magen lite mjukare


    En kompis till mig gjorde en smoothie med måååånga torkade katrinplommon i när hon var gravid :')) det fick fart på hennes mage igen haha
  • RBC
    Anonym (Äntligen) skrev 2021-09-02 12:34:46 följande:

    Jag har bara fått tid för hälsosamtalet och då kommer jag vara i v 6+1 tror jag.


    Jag har fått tid för hälsosamtal den 15e september och inskrivningssamtal den 11e oktober :)
  • RBC
    Ik96 skrev 2021-09-02 11:53:30 följande:

    Idag slog tröttheten ner som en bomb.. Jag studerar hemifrån men har knappt kunnat läsa en enda mening idag utan att ögonlocken har ramlat ner. Visserligen klippte jag gräset igår och var helt slut efter det men trodde inte det skulle påverka mig såhär mycket idag. Dags att lyssna på kroppen nu! Har så dålig erfarenhet att extrem trötthet under förra graviditeten pga dåliga värden så jag får nästan ångest av att tänka på att det kanske är påväg att hända igen.

    Så skönt att ändå har ett barn som sover middag fortfarande, win win för båda :D


    Jag har svårt att somna om nätterna så är ändå förvånad över att jag inte är tröttare om dagarna! Men är på nivån att jag lätt skulle kunna ta en nap mitt på dagen :P
  • RBC

    Ni som har barn sedan tidigare, fick ni någon information kring hur man bör tänka kring träning? :) Kan man fortsätta på som vanligt så länge det inte gör ont osv?

  • RBC
    Anonym (Äntligen) skrev 2021-09-02 22:32:29 följande:

    Jag tränade på gym med maskiner och frivikter fram till en vecka innan bf med min första. Gick utmärkt! Man får känna av vad kroppen klarar och lyssna på den ordentligt. Ex får man ont i kroppen som dyker upp i anslutning till träningen kanske man ska fundera på andra övningar eller annan typ av träning :)

    Extra viktigt att tänka på stabil bål och starkt bäcken som gravid.


    Toppen, tack för svar! Då har jag lite koll på förhållningssätt till träningen, man känner sig så sjukt rookie när man är gravid första gången hehe!
  • RBC
    DrLavernius skrev 2021-09-02 23:03:35 följande:

    Fick just en liten blödning efter sex. Försöker hålla mig lugn och hoppas att det stannar där och bara är en sådan där ?vanlig? blödning som man kan få. Ingen smärta iaf. Någon annan som haft liknande? Vill verkligen inte att det ska sluta här.


    Jag läste någonstans att man kan få det för att livmodertappen har mer blod som cirkulerar. Har inte varit med om det ännu, men vet att jag har läst om det! Hoppas att det bara är det!!
  • RBC
    Kiwikiwi skrev 2021-09-03 12:22:40 följande:

    I vilken vecka tänker/har ni berättat för nära familj om graviditeten? :) jag funderar på att berätta om 2 veckor, är bara i v. 7 då men vet att min familj kommer att förstå ändå om jag inte dricker osv.


    Tycker det är jättesvårt, ena dagen vill jag berätta för ett par stycken, och andra dagen så vill jag att vi är tysta om det till vecka tolv. Jag tycker det är svårt att sortera ut hur jag känner kring det. Vill liksom inte få frågor hela tiden hur det är eller hur man mår. Men en kompis undrar lite varför jag sover så dåligt om nätterna däremot :')
Svar på tråden BF maj 2022