Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Stefan Löfvén avgår - vad händer nu?

    Det blir talmansrundor och ev extraval om riksdagen inte hittar en lösning med regeringsbildning med talmansrundorna.  Ett extraval verkar som det är just nu inte ändra särskilt mycket utan det blir samma talmansrundor och ev extraval igen, om drygt ett år är det ordinarie val vilket inte heller skulle ge annorlunda förutsättningar.

    Inte konstigare än så - det är samma procedur som nu under sommaren och som efter senaste valet.

  • Padirac
    Anonym (AfS) skrev 2021-08-23 19:46:14 följande:
    Löfven avgår därför han för partiet i fel riktning och det fungerar inte att ändra sig nu och säga att "Jag hade fel, nu gör vi såhär".

    Nya partiledaren kommer ta ut ny riktning som är mer anpassad för nutiden.
    "Såhär gör jag" kommer nya partiledaren säga.

    Kan garantera att varken C eller MP kommer gilla nya upplägget.

    Blir spännande.
    Traditionellt har det varit partistyrelsen och verkställande utskottet i S som styr och ställer medans det i till exempel M varit partiledaren som haft mest att säga till om. Även om Kristersson verkar överkörd av sitt eget parti så finns det nog inte så mycket som pekar på att S bytt sätt att styra partiet, i alla fall utifrån det som framkommit i media nu i dagarna.
  • Padirac
    Anonym (Carl) skrev 2021-08-23 23:23:43 följande:
    Det du skriver har ingen verkningsgrad överhuvudtaget.


    Nä, verkningsgraden av allt som skrivs i samhällsdelen på FL är nog å nära noll det kan vara - inget av altt som skrivs här kommer att verka på de olika partiernas egna sätt att leda och styra partigrupperna inom och utanför riksdagen.

    Med det sagt så är det fortfarande så att de olika partierna har olika traditioner och kultur för hur de leds och styrs och att 'ledarprincipen' så som alt.right-högern och SDs svans och vurmare föreställer sig rikets styre inte föreligger i verkligheten. 
  • Padirac
    Anonym (Carl) skrev 2021-08-24 00:30:58 följande:
    Just det där saknar också verkningsgrad. Det är bara extremvänstern som använder sådana uttryck som sd svans. Sansade människor röstar inte på SD, men de förstår varför andra gör det.
    SD, SDs svans och SDs röstare är inte nödvändigtvis samma grupp - även om det säkert finns överlappningar.

    Det är väl känt att de röstande i Sverige inte styrs så mycket av ideologi i fråga om var de lägger sin röst utan att det handlar om sakfrågor förutom grundläggande samhälls syn/värderingar.

    SD och SDs svans delar nog däremot samma ideologiska uppfattningar i någon mån.
  • Padirac
    Anonym (Carl) skrev 2021-08-24 00:30:58 följande:
    Just det där saknar också verkningsgrad. Det är bara extremvänstern som använder sådana uttryck som sd svans. Sansade människor röstar inte på SD, men de förstår varför andra gör det.
    Kan du ge exempel på inlägg på FL som har verklingsgrad

    Kanske eldar en del inlägg upp skribenter så att det brinner av - det kanske är hög verklingsgradDrömmer
Svar på tråden Stefan Löfvén avgår - vad händer nu?