Inlägg från: Anonym (Pp) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Pp)

    Hur mycket ska man hjälpa till hemma?

    Kan du be din mamma att ni bestämmer i förväg vem som ska göra vad, tex att alla i familjen sköter disken varsin dag? Tömmer soporna/återvinningen varsin vecka etc.

    Det är svårt när man är nybörjare på att sköta ett hem att se vad som behöver göras. I synnerhet i det hem som ens mamma byggt upp och alltid ansvarat för. Genom att bestämma i förväg vem som sköter vad blir det tydligare för alla, och om du gjort din överenskomna del kan inte din mamma komma och gnälla.

    I din ålder gjorde jag ungefär lika mycket som du, kanske något litet mer.

  • Anonym (Pp)
    Anonym (Vuxen kvinna) skrev 2021-08-25 18:48:41 följande:

    Förstår verkligen inte många av svaren här.

    Många verkar ju ha skaffat barn mest för att få hjälp hemma?

    Tex så tycker jag verkligen ingen annan än föräldrarna ska ansvara för maten. Visst, är man riktigt kräsen eller kommer hem senare än resten av familjen kan man kanske fixa till sig själv. Men inte till hela familjen?

    Fixa sina egna rum, och t o m tvätta sin egen tvätt fine, det gjorde jag också. Och man kan absolut hjälpa till, så att man lär sig. Men inte ansvara för hela områden som på ett schema själv.

    Som TS skriver, man har inte valt att bli född.


    Att barnen hjälper till hemma är ju för deras skull. De ska lära sig att människor som bor tillsammans också sköter hemmet tillsammans.

    Att lära sig laga en familjemiddag är en jätteviktig erfarenhet. Det handlar inte bara om att laga mat utan också om att ta ansvar för en viktig uppgift, planera och utföra den i tid, även om man är trött eller tycker att det är trist. Och det är bra för självförtroendet när ens familj äter och tycker att det är gott.

    Ansvar är bra och utvecklande för barn och ungdomar.
Svar på tråden Hur mycket ska man hjälpa till hemma?