Inlägg från: Anonym (enkelt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (enkelt)

    Upprepad otrohet, varför?

    Anonym (Fråga) skrev 2021-08-30 09:15:23 följande:

    Varför är man folk upprepad otrogen om man har en man/fru/sambo? Även om man är nöjda med sitt liv och vill leva med sin partner?

    Varför faller vissa dit? Är det personen som är otrogen det är något fel på? Eller saknar man något i sin relation trots man är nöjd?


    För att man är en feg och svag egoist.

    Feg och svag för att man hellre går bakom ryggen på sin partner än står för vad man vill och gör sin sin relation.

    Egoist för att man skiter i vilka konsekvenser det får för sin partner och familj och tänker enbart på vad man själv får ut av det.

    Givetvis är det hos den som är otrogen felet ligger hos eftersom dels så är det långt ifrån alla som är otrogna pga problem i relationen, snarare verkar det vara så att de flesta gör det för att de vill ha ombyte och spänning... och dels för att det inte finns något som säger att man måste svika och ljuga när man inte är nöjd med sin relation, det går att lösa missnöje på andra sätt än svek och lögner om man vill.

    Problemet ligger alltså i hur var och väljer att hantera situationer inte i situationen i sig.
  • Anonym (enkelt)
    Anonym (P) skrev 2021-08-30 14:15:47 följande:

    Jag tror man är upprepat otrogen när man slutat ha romantiska känslor för sin partner men ändå fungerar bra ihop i det trygga livet med barn osv. Har svårt att se många skulle va otrogna mot någon de har regelbundet och bra sex med samtidigt som man är nöjd med resterande liv ihop.


    Jag tror att det tyvärr är så att många är otrogna trotts ett bra sexliv och förhållande. Man vill helt enkelt kunna variera sig och kunna uppleva spänningen i en ny person och kropp, eller göra saker som ens partner inte gillar (sexuella preferenser).

    Victoria Milan gjorde en enkät bland sina kunder där man fick ange anledning till sin otrohet, på första plats med rågen kom ombyte och spänning, problem i relationen kom på tredje plats om jag minns rätt.

    Jag tror att tron på att folk bara är otrogna när det är något fel med deras förhållande är en myt som många intalar sig för att man helt enkelt har svårt att tro/förstå att människor kan vara så falska mot människor de älskar och trivs med eller för att man vill försöka bortförklara sin egen otrohet.
  • Anonym (enkelt)
    Anonym (aaa) skrev 2021-08-30 15:24:17 följande:

    jag tror en del har dåligt konsekvenstänk också. De dras med av känslan. 

    En bekant jag har som var gift sedan många år, träffade en annan. Då den "nya" frågade honom hur han kunde göra detta när han hade en fru, svarade han "när jag är hemma med min fru och familjen så älskar jag henne och det livet en när jag är med dig så älskar jag det vi har" 


    Fast det var ju iof är jävla märklig fråga från någon som själv deltog i hans otrohet. Han kunde lika väl svarat med "Om du tycker det jag gör är fel, varför deltar du i det?"... men då hade han förmodligen inte fått ligga längre Flört
  • Anonym (enkelt)
    Anonym (P) skrev 2021-08-30 17:27:29 följande:
    Är ju en annan grej om otroheten är med en och samma person. Då tror jag inte nödvändigtvis problemet måste ligga hos den otrogna. Har du kommit på din partner med att bedra dig med samma person flera gånger eller själv gjort det gissar jag att det finns känslor inblandat.
    Spelar det någon roll om man gör det pga känslor eller av ren hobby? Beteende är väl precis lika egoistisk avsett... typ jag skiter i hur min partner drabbas, bara jag får det jag behöver/vill ha, sen om det är kärlek, sex, eller både och som man anser sig behöva är väl egentligen irrelevant?
  • Anonym (enkelt)
    Anonym (Återkommande) skrev 2021-12-02 11:39:28 följande:
    1. Stämmer. Har aldrig varit tanken och inget vi planerar. Jag är dessutom äldre och det är inte aktuellt av många olika skäl.

    2. Stämmer. Jag är medveten om att jag gör fel.

    Nej jag kommer inte berätta för henne så där missförstod du mig.

    Vet att jag inte är första och förstår att jag inte är den sista.

    Det är ok att du tycker att jag är respektlös. I det här fallet stämmer det.
    Men vad hjälper det hans fru att du "förstår att du gör fel" när du ändå fortsätter med det?

    Är inte det lite som att slå någon med en klubba och säga, jag vet att det är fel men ändå fortsätta med det? Jag menar det är jättebra att du förstår att det är fel, men det hjälper ju inte personen det minsta.
Svar på tråden Upprepad otrohet, varför?