• Anonym (Anett­e)
    Tue 31 Aug 2021 10:42
    4914 visningar
    156 svar
    156
    4914

    Känns som att vi nått botten!

    Man kan se detta från ett annat håll också. Alla i en familj påverkar varandra. Familjedynamiken är ett sammelsurium av alla familjemedlemmars känslor, erfarenheter och upplevelser. Om de två vuxna i familjen går runt med en gnagande känsla av att det inte funkar, men inte vågar göra slut av rädsla för att bli ensamma så påverkar det alla. Den rädslan och den bitterheten smittar av sig på alla.

    Så du påverkas av hur din man och hans barn lever och de påverkas av hur du och din man känner inför er relation. Det kan alltså mycket väl vara så att familjesituationen blir sämre pga er rädsla för separation. Antagligen visas detta genom att tonårsbarnen visar separationsångest, kräver uppmärksamhet, hittar på saker som gör att konflikter osv kretsar runt dem.

    Det här är det ju lätt att fastna i - man ser barnen som problemen men egentligen visar de bara symptomen på en djupare konflikt.

    Att mannen säger att det är slut om du flyttar ut är ju t ex lite uppseendeväckande. Varför kan ni inte vara särbo? Vad är det som gör det så slutgiltigt för honom? Var är respekten för dig och ditt självbestämmande? Varför ser han hellre att ni gör slut och aldrig mer ses än att ni ses ibland?

    Det här med respekt är också något jag tänker på. Respekt går ju åt flera håll. Om du bara går och väntar på att barnen ska flytta så bottnar ju inte det i en genuin respekt för dem. Sådant påverkar också er familjedynamik.

    Det handlar alltså inte så mycket om vad man säger öppet utan mer om allt man INTE säger, men som sipprar fram i gester, miner, suckar, antydningar, ledsenhet, ilska och uppgivenhet.

    Ni kan inte lägga hela ansvaret på er relation på hans barn. Barnen finns och de är som de är. Hur ni väljer att jobba med det är upp till er vuxna. Och om det tar slut mellan er är det ert vuxna beslut som är anledningen.

    Ni skulle nog behöva prata med en familjeterapeut för sådant här är svårt atg lösa på egen hand. Har ni funderat på det?

Svar på tråden Känns som att vi nått botten!