• Anonym (Psss)
    Tue 31 Aug 2021 19:22
    4957 visningar
    156 svar
    156
    4957

    Känns som att vi nått botten!

    Anonym (Ehh) skrev 2021-08-31 18:20:47 följande:

    Du bor med honom och hans barn i deras hus, du flyttade alltså in i deras hem. Du är inte förälder. Du förväntar dig alltså att du ska ändra på deras regler etc? Inte konstigt att det är tjafs. Backa, du går långt över gränsen och det är konstigt att han har stått ut så länge


    Oj. Med de premisserna som du dikterar upp "du får flytta in här men det är mitt hus, inte vårat, och du kommer inte ha något att säga till om" tror jag att det blir svårt att få till en bra relation. Har man den inställningen ska man vara särbo.
  • Anonym (Psss)
    Tue 31 Aug 2021 22:08
    #27
    Anonym (Ehh) skrev 2021-08-31 19:55:29 följande:

    TS verkar ju ha flyttat in i deras befintliga hem börjat leka förälder och ändra regler. Det är inte hennes roll. Ska man vara delaktig så är det något man kommer överens om gemensamt


    Men det spelar ju ingen roll om det var deras befintliga hem. Vill man att någon ska flytta in i ens befintliga hus så gäller det ju att göra det till ett gemensamt om den nya ska trivas. Det brukar vara ett kriterium för att kunna flytta in i någon annans hem. I ett gemensamt hem har man gemensamma regler. Alltså inte bara pappans regler.
  • Anonym (Psss)
    Tue 31 Aug 2021 22:14
    #28
    Anonym (Ehh) skrev 2021-08-31 19:55:29 följande:

    TS verkar ju ha flyttat in i deras befintliga hem börjat leka förälder och ändra regler. Det är inte hennes roll. Ska man vara delaktig så är det något man kommer överens om gemensamt


    Vet inte om det är att "leka förälder och ändra regler" att kräva att de tar undan efter sig samt visar respekt mot henne och är trevlig mot henne. Jag menar det är ju vad vilken vuxen som helst kan kräva, en lärare, en farmor, en kompis förälder. Skulle du ringa och skälla på en lärare och säga att den "leker förälder" om läraren har bett barnet plocka undan efter sig?
  • Anonym (Psss)
    Wed 1 Sep 2021 07:58
    #31
    +1
    Anonym (Ehh) skrev 2021-08-31 22:24:52 följande:

    TS flyttar in, har en strängare syn på barnuppfostran och gnäller på barnen. Det funkar knappast - att flytta in i en befintlig familj och på eget bevåg börja kräva en massa. Inte konstigt att det blir konflikter.


    Nja jag vet inte om man kan kalla det så särskilt "strängt" att be barn ta undan efter sig och vara hövliga. Tycker det snarare låter helt normalt. Men om barnen inte klarar av det så nej absolut inte konstigt att det blir konflikter. Men knappast ts som gjort fel i så fall. Och de barnen kommer hamna i konflikt med flera vuxna, lärare, släktingar med mera för det är ganska många vuxna som tycker de tär självklart att vara hövlig och plocka undan.
  • Anonym (Psss)
    Wed 1 Sep 2021 14:08
    #38
    +1
    Anonym (Ehh) skrev 2021-09-01 11:55:24 följande:

    Fast du vet ju inte hur mycket regler TS har infört. Dessutom på eget bevåg utan att hon är överens med barnens förälder


    Nej jag har ju bara hört ts version så klart eftersom att det är hon som skriver tråden.

    Ja men de är ju åtminstone två då i så fall om att göra saker utan att vara överens med den andra.

    Självklart ska inte en styvföälder komma in och bestämma allt över bio förälders huvud (men tycker fortfarande att alla vuxna kan kräva att vilket barn som helst visar hövlighet och plockar undan efter sig). Men, väljer man att vara sambo (vilket så klar kan diskuteras om det alltid måste vara nödvändigt när man har barn sedan innan) så är det inte bara pappans och barnens hem längre utan ett gemensamt hem och ts ska ju då självklart vara med och bestämma hus saker ska gå till i det gemsamma hemmet.
  • Anonym (Psss)
    Thu 2 Sep 2021 10:37
    #46
    +1
    Anonym (Ina) skrev 2021-09-01 21:19:08 följande:

    Men måste man alltså anpassa sig till en ny medlem av hushållet som dikterar en regel rörande om man får småäta eller inte?


    Tycker det låter som att det är pappan och barnen som dikterar reglerna. Inte TS

    Förhoppningsvis ska ju ingen behöva diktera över huvud taget. I den bästa av världar ska de prata ihop sig och vara överens. Kompromissa och så vidare. Fast i vissa självklara frågor behöver man inte vara överens. Jag tycker tex att vilken vuxen kan be vilket barn som helst (och andra vuxna också för den delen) att vara hövliga eller plocka undan efter sig, helt utan att behöva någon förälders lov till detta.

    Angående gemensamma måltider, jag skulle också förespråka det. Jag är uppvuxen med att man äter tillsammans och så gör även jag och mina barn (i den utsträckning det går och inte krockar med tex aktiviteter, då blir det ju annorlunda). Tycker inte det är ett konstigt önskemål av ts.
  • Anonym (Psss)
    Thu 2 Sep 2021 15:04
    #50
    Anonym (man) skrev 2021-09-02 10:45:30 följande:

    Fast om man uppfostrat sina barn till att alltid få som de vill så finns ju inget utrymme för kompromisser


    Nej exakt. Så därför tycket jag, som jag över skrivit tidigare i denna tråd, att det då passar sig bäst att vara särbo. Om man har inställningen att ingen annan ska komma in i ens hemma och tycka och tänka om saker så tycker jag man låter bli att ta hem någon. Helt ok. Förstår inte alls varför så många envisas med att föröka få bonusliv att fungera. Förespråkar verkligen särbo. För det är svårt. Oavsett om man har ouppfostrade barn, oavsett om man gillar att kompromissa eller inte. Så är det svårt.
  • Anonym (Psss)
    Thu 2 Sep 2021 16:19
    #59
    Anonym (Ina) skrev 2021-09-02 15:24:15 följande:

    Ja, du kan väl förespråka det tills du blir lila i ansiktet, det passar inte alla ändå och då är det ett konstigt önskemål av både dig och ts. Om en familj har tonåringar så innebär det att de under minst 13 år har haft sitt sätt att leva (och äta!) på, så att tro att ditt sätt trumfar deras bara för att du vuxit upp på det sättet är väldigt underligt. Gäller det många andra saker också? Kan andra ha "icke-konstiga" önskemål som du fogar dig efter? Någon har kanske vuxit upp med att gå och lägga sig klockan 19 varje kväll och vill nu att du och dina barn, allra helst när de är tonåringar, också ska göra det. God natt!


    Jag skrev önskemål. Jag sa inte att det trumfar. Jag sa bara att det inte är ett konstigt önskemål så som du påstår. Det är det verkligen inte. Finns många som tycker det är trevligt så det är inte ett dugg konstigt. Jag skrev inte att jag skulle stånga mig gul och blå för att få ha det så. Missar du allt jag skrev i mitt inlägg i övrigt? För jag skriver ju att man ska prata och vara överens. Det betyder att den ena säger sina önskemål och den andra säger sina. Så tycker man olika i den frågan skulle en kompromissa kunna vara att man äter ihop på helgen till exempel. Men nu tror jag inte att det här just är deras största problem så oklart hur viktigt just den frågan är. Är ju jobbigare och värre att barnen generellt verkar ouppfostrade. Och ifråga om att vara hövlig och plocka undan efter sig anser jag inte att man behöver kompromissa.
  • Anonym (Psss)
    Tue 7 Sep 2021 14:12
    Anonym (Star2) skrev 2021-09-07 12:11:41 följande:

    Jag skulle vilja prata med en relationspsykolog, men det vill han inte....av rädsla för att de kommer säga att han också måste ändra sig för att det ska fungera, inte bara jag!

    Jag vet inte riktigt vad jag väntar på? Tror att jag inte är "klar" än, utan vill känna att jag gjort ännu mer i min makt för att inse att jag inte orkar mer. Han har ju så positiva sidor också, så länge jag inte säger något om hans barn. Han är otroligt generös, omtänksam, hjälpsam, omhändertagande, stabil, trygg, lojal, trogen, bra i sängen, snygg och manlig! Dessa egenskaper är så svåra att finna hos män därute. Har försökt ta pauser och träffa andra, men det fungerar inte. Han och jag har samma humor, samma värderingar (förutom barnuppfostran) etc.

    Jag vet hur svårt det kommer att vara att vara ensam eller att hitta någon annan som jag får känslor för. Därför jag stannar. Förhoppningsvis flyttar det äldsta barnet inom 1-2  år.


    Fast saker du sagt om honom låter det ju intr som att han är omtänksam, hjälpsam och lojal. Lojal ät ju tex inte bara att vara trogen utan att man litar på att partnern finns där när det är svårt. Och det ä rhan ju inte. Han är ju som du beskriver lite som "emot dig" nu. Ni är inte ett team som står på varandras sida och gör allt för varandra. Då faller det lite att han skulle vara lojal hjälpsam och trygg.
  • Anonym (Psss)
    Wed 15 Sep 2021 21:54

    Hur har det gått ts?

Svar på tråden Känns som att vi nått botten!