• Anonym (Ina)
  Wed 1 Sep 2021 12:47
  3043 visningar
  156 svar
  156
  3043

  Känns som att vi nått botten!

  Anonym (..) skrev 2021-09-01 12:25:34 följande:

  Jag förstår din sambo. Det är enormt psykiskt tärande att leva med någon som ständigt är missnöjd över situationen. Bara en suck blir tillslut för mkt. Lämna dem ifred för deras liv passar inte dig.


  Eller hur? 

  Jag kan för övrigt inte ens fatta hur någon kan bli sur över eller misstycka för att andra i hushållet småäter. Min man behöver äta mycket oftare än jag, jag skulle aldrig drömma om att lägga mig i hans vanor. 
 • Anonym (Ina)
  Wed 1 Sep 2021 21:19
  #42
  Anonym (XXX) skrev 2021-09-01 14:10:46 följande:
  Nä, men hon ska ju bo i huset hon med. Och jag utgår ifrån att det var sådana regler som gällde trevnaden - eller möjligheten att uthärda - i huset som hon ville vara med och reglera, och inte barnens mer djupgående fostran angående religion, värderingar o.s.v.. Ska två hushåll flytta ihop, så måste ALLA anpassa sig. 

  ...sedan är det en annan sak att det är väldigt svårt, och särskilt när barnen är så stora och inkörda på den slappare varianten. Jag hade inte ens FÖRSÖKT flytta in hos någon som har så stora barn. 

  Överhuvudtaget, så blir det nästan aldrig bra när en part flyttar in i någon annans hus, utan det är bättre att man i så fall köper ett nytt hus tillsammans, som är bådas från början. Då blir det också mer tydligt för barnen, att det här är ALLAS hus: styvmor har betalat hälften, hon bestämmer lika mycket som far, och reglerna görs upp från början - de som gällde i det gamla huset har upphört att gälla. 
  Men måste man alltså anpassa sig till en ny medlem av hushållet som dikterar en regel rörande om man får småäta eller inte?
 • Anonym (Ina)
  Thu 2 Sep 2021 15:19
  #51
  Anonym (Gurkan) skrev 2021-09-02 08:00:33 följande:
  Nu var det väl inte bara det utan att det beteendet gör att ingen i familjen sitter ner och äter tillsammans, vilket många människor tycker är både trevligt och praktiskt. För då kan man tala om sin dag, vad hushållets medlemmar ska göra i veckan, om någon behöver skjuts eller skolhjälp, och det som behöver göras i hemmet. Samt om att göra nåt kul i helgen, kanske.

  Finns det ingen gemenskap blir det mer som ett gäng studenter på korridorrum och t.o.m. de har ofta regler, veckoråd för att bestämma om gemensam städning och minst en gemensam middag osv.

  Jag må vara en smula äldre förälder men gemensamma måltider är ett krav i alla hem där jag ingått. Jag tycker inte det är acceptabelt att nästan vuxna lever på glass och mackor och fräser när man släpar dem från deras mörklagda illaluktande lyor för att få ut porslinet, som en del verkar ha det.
  Ja, det finns det säkert. Precis som det finns många andra som inte ser måltiden som dagens höjdpunkt för samtal och planering utan istället avhandlar sådant vid andra tillfällen och som gärna småäter. Att småäta är för övrigt inte likställt med att leva på glass och mackor och bo i mörklagda illaluktande lyor. 

  Att som ny partner tänka sig att man ska sitta till bords tillsammans med tonåringar och varje dag ha artiga konversationer där tonåringen helst ska vara intresserad av den nya kvinnan och vad hon kan tänkas känna för dagen är inte ett särskilt framgångsrikt sätt att förhålla sig på. Men det tror ju människor som resonerar som du och ts och blir sedan förvånade och förargade när det inte fungerar.
  molly50 skrev 2021-09-02 08:25:56 följande:
  Nu var det väl inte bara småätandet som TS har sagt till om.
  Även om jag kan förstå att hon tycker det är tråkigt att de inte äter tillsammans pga detta.
  Men det handlar väl även om att TS anser att barnen borde kunna plocka undan efter sig och bete sig hövligt.
  Det tycker jag inte heller är för mycket begärt av en tonåring.
  Och ska man vara sambo så ska väl båda inkluderas i vilka regler som ska gälla i huset.
  En ska inte behöva bli behandlad som en inneboende utan något att säga till om,som det verkar vara i det här fallet.
  Funkar inte det så är det kanske bättre att vara särbo eller göra slut.
  Nej, säkert inte. Hon har garanterat uttryckt allsköns ogillande och velat införa än det ena och än det andra under tiden som hon hade greppet om sambon som var rädd för att förlora henne. 

  Själv tycker jag att det inte borde vara för mycket begärt av vuxna kvinnor att bete sig hövligt och inte genast och innan relationerna tillåter det ställa krav och ge sig på att laga sådant som inte är trasigt för att kunna sätta sin prägel på en familj som trivs med hur de har det, men se det är det. De flesta dyker huvudstupa in i familjekonstellationen och nyper omkring sig medan de ogillande suger in luft mellan hopsnörpta läppar, himlar med ögonen och klättrar allt närmare martyr-status. 

 • Anonym (Ina)
  Thu 2 Sep 2021 15:24
  #52
  Anonym (Psss) skrev 2021-09-02 10:37:05 följande:
  Tycker det låter som att det är pappan och barnen som dikterar reglerna. Inte TS

  Förhoppningsvis ska ju ingen behöva diktera över huvud taget. I den bästa av världar ska de prata ihop sig och vara överens. Kompromissa och så vidare. Fast i vissa självklara frågor behöver man inte vara överens. Jag tycker tex att vilken vuxen kan be vilket barn som helst (och andra vuxna också för den delen) att vara hövliga eller plocka undan efter sig, helt utan att behöva någon förälders lov till detta.

  Angående gemensamma måltider, jag skulle också förespråka det. Jag är uppvuxen med att man äter tillsammans och så gör även jag och mina barn (i den utsträckning det går och inte krockar med tex aktiviteter, då blir det ju annorlunda). Tycker inte det är ett konstigt önskemål av ts.
  Ja, du kan väl förespråka det tills du blir lila i ansiktet, det passar inte alla ändå och då är det ett konstigt önskemål av både dig och ts. Om en familj har tonåringar så innebär det att de under minst 13 år har haft sitt sätt att leva (och äta!) på, så att tro att ditt sätt trumfar deras bara för att du vuxit upp på det sättet är väldigt underligt. Gäller det många andra saker också? Kan andra ha "icke-konstiga" önskemål som du fogar dig efter? Någon har kanske vuxit upp med att gå och lägga sig klockan 19 varje kväll och vill nu att du och dina barn, allra helst när de är tonåringar, också ska göra det. God natt!
 • Anonym (Ina)
  Thu 2 Sep 2021 21:50
  #96
  -1 +1
  Anonym (suck) skrev 2021-09-02 21:47:02 följande:

  Det är tydligt att det finns många tyranner till föräldrar som tycker att nya partnern ska ställa upp och serva andras barn men inte får ha någon som helst åsikt om deras beteende. Jag hoppas att ts håller sig ifrån sådana män och deras satkärringar till ex i fortsättningen.


  Det är tydligt att det finns många satkärringar som gärna vill vara tyranner och använda känslomässig utpressning för att få männen att kuva tonåringar till att sluta småäta och istället sitta och styltigt konversera den inflyttade satkärringen vid middagsbordet för att det är så hon föredrar det. 
 • Anonym (Ina)
  Thu 2 Sep 2021 21:58
  #98
  -1
  Törstiga tuppen skrev 2021-09-02 21:55:06 följande:

  Varför är det så viktigt för dig att äta tillsammans med barn som du inte tycker om och som du inte har någon personkemi med? Det känns som en otrevlig tillställning som bör vara skön att slippa.


  Det viktiga är för sådana här kvinnor att de får bestämma och sätta sin prägel på konstellationen. Annars känner de sig inte som "nummer 1" och att få göra det i varje situation är mycket mycket viktigt för dem. Om inte mannen går med på allt de vill och missnöjt suckar över så "älskar han dem inte" som de tycker sig förtjäna.
Svar på tråden Känns som att vi nått botten!
Logga in
Bli medlem