Inlägg från: Anonym (Gurkan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Gurkan)

    Känns som att vi nått botten!

    Anonym (Ina) skrev 2021-09-01 21:19:08 följande:
    Men måste man alltså anpassa sig till en ny medlem av hushållet som dikterar en regel rörande om man får småäta eller inte?
    Nu var det väl inte bara det utan att det beteendet gör att ingen i familjen sitter ner och äter tillsammans, vilket många människor tycker är både trevligt och praktiskt. För då kan man tala om sin dag, vad hushållets medlemmar ska göra i veckan, om någon behöver skjuts eller skolhjälp, och det som behöver göras i hemmet. Samt om att göra nåt kul i helgen, kanske.

    Finns det ingen gemenskap blir det mer som ett gäng studenter på korridorrum och t.o.m. de har ofta regler, veckoråd för att bestämma om gemensam städning och minst en gemensam middag osv.

    Jag må vara en smula äldre förälder men gemensamma måltider är ett krav i alla hem där jag ingått. Jag tycker inte det är acceptabelt att nästan vuxna lever på glass och mackor och fräser när man släpar dem från deras mörklagda illaluktande lyor för att få ut porslinet, som en del verkar ha det.
  • Anonym (Gurkan)
    hanna1204 skrev 2021-09-02 17:51:31 följande:
    Precis. Och det viktigaste är att TS mår väl i sitt liv utan att ha en hostil majoritet emot sig, vem vill vara andra klassens människa i sitt hem?Pappan kommer att fatta när allt är för sent. Lycka till din fjant med att hitta en ny dörrmatta?
    Tyvärr finns det rätt många dörrmattor i världen. Jag upphör aldrig att förvånas över vad kvinnor går med på när man läser här.
  • Anonym (Gurkan)
    Drottningen1970 skrev 2021-09-02 19:20:53 följande:

    Utifrån vad TS berättar kan jag konstatera att hon helt och hållet själv skapat den situation de nu befinner sig i där barnen har noll respekt för henne.

    Man kan inte komma som utomstående och börja styra om när barnen får komma till mamma och pappa eller hur och när de äter. Man bygger FÖRST relation. Sedan kan man tillsammans diskutera vilka regler som ska gälla i hemmet med ömsesidig respekt.


    TS har ju varit i relation med mannen i fem år, det måste väl vara tillräcklig tid för att byga relationer och kunna ta upp ämnet spelregler?

    Men sen är det klart aldrig lätt att komma in med regler för tonåringar om de har haft laissez-faire-föräldraskap hela sin uppväxt.
Svar på tråden Känns som att vi nått botten!