• Anonvm

    Katensersättning

    agnes skrev 2021-09-09 10:12:19 följande:

    Jag var ärlig med min chef och sa som det var. Min hund är väldigt sjuk, jag mår piss och klarar verkligen inte att komma och jobba just nu.

    Han tolkade det som han gjorde och jag godtar detta.

    Så att han skrev tjänstledigt gör mig inte så mycket.

    Jag undrar bara om jag måste bry mig om försäkringskassan kollar upp detta eller om jag bara kan gå vidare med mitt liv :)


    Du har ingen rätt att sjukskriva dig för att du är ledsen över ett husdjur, chefen hade all rätt i världen att neka dig ledigt om h*n så önskade.
    Nu valde chefen att bevilja ledigt, men vill givetvis inte betala dig för att du sitter hemma o klappar din hund.

    Jag vet att det må låta hårt och rått, men så funkar världen. Djur har inte samma status som människor i samhällets ögon, med all rätt.
  • Anonvm
    EpicF skrev 2021-09-09 15:27:43 följande:
    Hon har rätt att sjukskriva sig för att hon inte mår bra, dvs är för dålig för att jobba. Vad orsaken är har inte ens arbetsgivaren rätt att veta.

    Det dumma ts gjorde var att tala om varför hon mådde dåligt.
    Om du anser att det var "fel" att nämna orsaken till varför man anser sig må så dåligt att man inte kan jobba så betyder det ju att vi är överens om att sjuka djur inte är en giltig anledning för sjukskrivning.

    Jag kanske mår piss över att ha förlorat 150.000:- på börsen efter att nån aktie jag satsat på rasat i värde, skulle du vilja betala min sjukskrivning om du var min arbetsgivare?

    Det finns tydliga fastställda regler för hur man tillåts sjukskriva sig för att man "mår dåligt" i samband med att man genomgår en psykiskt jobbig händelse i livet.
    Det är t.ex ok när "nära anhörig" avlider, men det är inte upp till var och en av oss att själva avgöra vad som är giltiga skäl.

    Nu anser jag att TS chef behandlat TS schyst i detta fall som utan knorr beviljat  ledighet när TS ansåg sig behöva det, men det blir helt fel av TS att anse sig ha rätt till någon form av sjukersättning.
Svar på tråden Katensersättning