• Anonym (Q)

    Min sambo lämnade mig för en annan man, stack med barn och alla nycklar till allt vi äger gemensamt

    Ha lite is i magen. Dokumentera allt du kan och skaffa juridisk hjälp omedelbart. Fortsätt att ta hand om praktiska saker som låsbyten och annat. Försök att komma fram till hur du vill att er separation ska se ut och vad som skulle vara bäst för er son och dig. Inte för att du inte ska kompromissa och förhandla, utan för att det blir bättre om du är klar över vad du skulle föredra, vilka dina alternativ och möjligheter är och var dina gränser går.

    Är du säker på att hon inte har drabbats av någon psykos eller annat sammanbrott och att hon är kapabel att ta hand om er son väl? Ligger det något i hennes anklagelser mot dig och kan hon ha känt sig hotad?

  • Anonym (Q)
    Anonym (Hjälp) skrev 2021-09-10 21:48:56 följande:
    Det som hon skrev i sms hon skickade var att hon är trött på våra konflikter. Hon skrev inte någonting om att hon är rädd för mig.. vi har tjafsa mycket där vi skriker en kort stund och sedan går jag till sovrummet. Vi har haft ganska dåligt länge där vi inte kan komma överens, hon säger vit och jag säger svart.. sen försöker förklara varför ska det vara svar och sen blir man frustrera och höjer rösten och sedan går jag i sovrummet.  aldrig rör henne eller så. men om jag hade gjort som henne hade jag skäms ihjäl med om att träffa den personen.
    Ok, ett jävligt risigt sätt av henne att avsluta en relation på i så fall. Men du måste fokusera på att få juridisk hjälp att reda upp situationen så att separationen inte får bli än värre. Du måste tänka på er son i det här läget. Det är nu det gäller.

    Är du helt säker på att hon inte har gått in i en psykos eller ett maniskt skov av något slag? Något som skulle förklara hennes agerande? Ser du någon möjlighet att få igång kommunikationen? Ni har så mycket ni måste reda ut rent praktiskt i och med separationen och er son och att ni äger saker gemensamt. Skulle du kunna be någon av hennes familj eller vänner om hjälp?
  • Anonym (Q)
    Anonym (Hjälp) skrev 2021-09-10 22:28:19 följande:
    Hon förresten är nära vän till en kvinna som bodde med en narkoman, henne syster var knarkare sedan 13 år och dog precis innan jag träffade henne. det är från väninnan antagligen hon får sina råd på hur hon ska hantera situationen.. Det hade varit mycket bättre om hon hade sökt hjälp hos familjerådgivare, där hon förklarade sitt ståndpunkt att göra slut att hon vill avsluta det på ett bra sätt, då hade vi i så fall träffas där.. Jag menar det är aldrig kul att bli lämna så drama blir det alltid man kan inte undvika det..
    Var stark nu och kämpa på för ditt barns skull. Det kanske inte är helt fel att den här relationen tar slut nu ändå, med allt du vet nu? Du kan bygga upp en bra tillvaro utan henne. Jag hoppas att det löser sig på bästa sätt för dig - och det snart.
Svar på tråden Min sambo lämnade mig för en annan man, stack med barn och alla nycklar till allt vi äger gemensamt