Inlägg från: Anonym (K) |Visa alla inlägg
  • Anonym (K)

    Min katt äter inte! Har provat allt! Hjälp

    Testa vanlig mat, t ex räkor, leverpastej, godsaker kort och gott. Nånting måste han få i sig!

    Antagligen rör det sig om att han behöver vänja sig vid en ny miljö, men om han inte dricker normalt till på måndag så måste han akut till veterinär. Om han lever så länge. Tyvärr är det inte någon överdrift, du skulle ev behöva ta honom till djursjukhus redan ikväll.

  • Anonym (K)

    Tänk på att till just hankatter ska man vara väldigt återhållsam med torrfoder, oavsett kvalitet, eftersom det ökar risken för njurstenar.

  • Anonym (K)
    Dexter dot com skrev 2021-09-12 13:46:40 följande:
    Jag antar att du menar urinsten.
    Whatever.
  • Anonym (K)
    Charliethecat skrev 2021-09-12 15:51:13 följande:

    #9 Okej! jag kollade även med tidigare ägare och hon nämnde igår att han aldrig riktigt varit ?stor i maten? så det kändes bättre då på något vis. Så en hankatts diet bör bestå till större del av blött foder? Så som bitar i sås eller mousse?

    #11 Ja precis! Då jag kollade med FirstVet sa de samma sak, att det kan ta tid! Men att hålla koll på mängd vatten och mat han får i sig samt att han går på lådan öppnade även upp min garderob och han verkar verkligen trivas där inne! Så han har börjat vila där inne och går ut och äter då och då. Har själv sett att han ätit blötmat idag (som jag mosat ihop för att blanda in såsen) så det känns toppen!

    #12 Okej! Tack för tips! Har ju hills ad som är ungefär som mousse. Tog en burk och blandade ut med lite vatten för att få till en bättre konsistens samt öka vätska. Det funkade toppen!

    Skulle eventuellt också kunna testa att blöta upp torrfoder, det gillade en katt jag haft tidigare har även provat med en spruta med vatten i mungipan, ingen höjdare men det gick bra!


    Precis, man kan gott ge dem torrfoder men i mindre mängd och huvuddelen bör bestå av sånt som är "blött". Mousse, vanlig mat, chunks, sås, allt gotteligott!
Svar på tråden Min katt äter inte! Har provat allt! Hjälp