• Tue 14 Sep 2021 08:41
    2479 visningar
    12 svar
    12
    2479

    Blockerade äggledare - Behöver hopp

    Tråkigt att din erfarenhet av spolningen blev så smärtsam. Jag har en bra äggledare och en "trög", vad det nu innebär, efter spolning. Men händer inget på barnafronten ändå. Det som jag tänker borde inge hopp är att om nu båda äggledarna är stopp i, så går det fortfarande att göra IVF utan problem och bli gravid. Såklart inte processen man kanske önskat sig, men det går {#emotions_dlg.flower} 


    Jag följer personer på sociala medier med alla möjliga typer av "svårigheter" som lyckas ändå tillslut, hjärtformade livmödrar,  dubbla livmödrar osv. Det har gett mig en hel del hopp i processen :)


    Hoppas att nästa ingrepp kommer ge lite lättare besked.

  • Tue 14 Sep 2021 14:55
    #11
    Annsofian skrev 2021-09-14 14:01:23 följande:
    Ja fy! Du upplevde den inte som smärtsam? Det är ju toppen att du har en bra äggledareGlad Vad man har läst så verkar folk fått beskedet att en fungerande ska ge lika bra chans som att ha två fungerande! Håller tummarna att det tar sig för dig snart{#emotions_dlg.flower} 

    Ja man är ju så tacksam att IVF finns om det skulle behövas! Men som du säger är det en process som troligtvis kommer vara ganska påfrestande, jag hade gärna försökt ett tag till själva om man bara visste att allt var normalt. 

    Oj det har jag inte själv sett några på sociala medier! har du lust att tipsa om några peppiga konton att följa?

    Tack snälla{#emotions_dlg.flower}

    Jag upplevde spolningen som mensvärkkänsla, så obehagligt definitivt, men inte lika illa som jag trodde det skulle kännas. Men är så oerhört individuellt där, vissa känner inget och vissa går under av smärta.


    För oss har det gått så lång tid att vi redan hunnit genomföra 2 IVF och ska snart köra igång med vårt 3e, vi kör på egen hand också däremellan men inget händer, om det är äggledarna eller låg äggreserv eller annat är det ingen som vet.


    Jag följer både internationella och svenska konton gällande barnlöshet på instagram, följer så oerhört många så jag har svårt att hålla isär kontona tyvärr, jag brukar bara kika på hashtag kring ofrivillig barnlöshet och liknande och sen följa de som jag känner jag gillar helt enkelt :) Min favvo är dock 100.kvadratmeter.karlek om ett samkönat par som genomgår IVF för tillfället för att gå barn, dom är väldigt fina och ärliga i sina känslor kring barnlöshet.

Svar på tråden Blockerade äggledare - Behöver hopp