• Anonym (Orolig)

    Ärende hos polisen

    För en tid sen blev jag stoppad av polisen när jag var ute på stan och drack med vänner. Jag var på väg hem och de ansåg att jag var för berusad för att kunna ta hand om mig själv. De ringde min sambo som var hemma för att kolla att han kunde ta hand om mig när jag kom hem. De körde mig sedan 500 m till min busshållsplats och såg till att jag kom med bussen. De tog mitt personnummer. De sa att om inte sambon varit hemma hade de satt mig i fyllecell. Inget mer hände. Nu ska jag och sambon eventuellt separera. Jag är rädd att sambon använder detta emot mig i en eventuell vårdnadstvist. Vet någon kunnig här om polisen dokumenterar sånna här ?insatser?? Finns det registrerat på mitt personnummer? Tacksam för svar!

  • Svar på tråden Ärende hos polisen
  • Anonym (Orolig)
    Anonym (nope) skrev 2021-09-16 11:33:09 följande:

    Jag är ledsen att säga det, men även jag skulle använda det emot dig om du var pappa/mamma till mitt barn. Jag vill inte att mitt barn ska bo med en person som dricker på det viset. Det är inte en lämplig förälder. 

    De har förmodligen sparat information om händelsen i sina register. 


    Inte för att du har med att göra men det var första gången jag drack på ett år efter jag gött barn, så jag visste inte vad jag tålde. Barnet sov hos sin mormor. Hoppas du själv inte har några barn för då tycker jag synd om dem som har en så dömande förälder.
  • Anonym (Orolig)
    Anonym (Ylva) skrev 2021-09-16 12:33:53 följande:

    Självklart kan det användas av din sambo i en vårdnadstvist, men det viktigaste är inte denna enskilda grej, utan hur du fungerar som förälder.

    Prata med en kunnig jurist ang. en eventuell framtida vårdnadstvist. Folk på familjeliv har ofta erfarenheter, men vårdnadstvister handlar sällan om en enda grej, utan faktiskt om förmåga att samarbeta och ge barnet vad det behöver.

    Polisen kontaktar socialtjänsten om de hade oro för dina barn och det är inte säkert att rätten fäster någon vikt mod detta om något år eller 2.


    Socialtjänsten blev inte kontaktad eftersom jag som jag skrivit inte hade någon kontakt med mitt barn vid det aktuella tillfället. Har inte och skulle aldrig dricka i närheten av mitt barn. Jag har faktiskt till skillnad från vad många ovan tror ett bra omdöme. Sedan kan det som andra mer vänliga själar också skriva råka bli för mycket ibland. Har en sambo som ej varit särskilt hjälpsam sedan vi fick barn. Har ej knappt kunnat komma ut på egen hand. Detta var första gången jag kunde få komma ut och ventilera med några vänner. Och ja jag kan ha stannat på några glas för mycket. Jag var väldigt medgörlig och sa inte ett ord emot dem utan lät dem köra mig till bussen. Inget mer hände som sagt.
  • Anonym (Orolig)
    Anonym (Sarah) skrev 2021-09-16 13:18:49 följande:

    Polisen hade aldrig satt henne på bussen om dom inte ansett att hon skulle klara sig hem av egen maskin


    Exakt så var det. Man kanske ska lita på polisens bedömning.
  • Anonym (Orolig)
    Anonym (...) skrev 2021-09-16 16:40:24 följande:

    Varför hade du inte någon kontakt med ditt barn?


    ?Vid det aktuella tillfället? alltså när jag var onykter. Därför tror jag polisen gjorde en bedömning att det inte var aktuellt med någon orosanmälan.
Svar på tråden Ärende hos polisen