Linnie skrev 2021-09-30 00:31:13 följande:
Det är det ju inte; ) Det är ju smör som är blandat med rapsolja för att det ska gå att bre lättare.
Hur förklarar du den vidriga smaken som kommer av Lätta, Lätt och Lagom och annat skräp medans Bregott är gott?
Haha, jag vet att det är en impopulär åsikt, men saken är att det inte är smör, eftersom det är uppblandat. Visst är de flesta margariner baserade på vegetabiliska oljor, men det är faktiskt inte helt nödvändigt - många tidiga margariner var gjorda med animaliska fetter, och skummjölk och mjölk ingår inte sällan även nu.
Och enligt Marknadsdomstolen får Bregott inte kallas smör, däremot matfettsblandning. En term som även skulle kunna innefatta margarin.
Sist men inte minst så skulle du förklara vad Bregott är för någon icke-svensk person så kommer de inte att gå med på att det är
smör, men däremot accepterat det som
margarin. Vi har testat fransmän, engelsmän, brasilianare och amerikanare i vårt testkök, så det finns ju några till nationaliteter att undersöka innan vi kan dra några signifikanta slutsatser.
Håller helt med om att andra margariner har helt vidrig smak, men jag tycker inte att det är just smaken som definierar produkten.