• Linnie

    Era impopulära åsikter

    Anonym (kaffedraken2) skrev 2021-10-03 10:50:56 följande:
    Jag svarade på det, men flera av mina inlägg tas bort (censureras?), så det blir tyvärr inte mycket sammanhang. Fattar inte vad moderatorerna på FL håller på med Rynkar på näsan
    Du menar alltså att din syrra dejtar 20plussare men anser att du inte ska göra detsamma?
    Finns verkligen ingen möjlighet att du har missförstått henne och tagit hennes kommentar om typ "lammkött" hårdare än den var menad?
    Hon kanske har mött på golddigger-kvinnor som utnyttjat äldre män och bara är rädd om dej?
    Men annars är ju din syrra en hycklare, om du är "äcklig" som ränner efter ungtjejer men det är helt okej för henne att ragga ungpojkar. Men det betyder verkligen inte att du ska straffa alla kvinnor på familjeliv för det.

    För tror få vill förbjuda någon att göra det man själv gör (såvida det inte handlar om missbruk, självskador osv då vill man iaf försöka hindra andra från att hamna i samma misär)
  • Linnie
    Anonym (A) skrev 2021-10-03 11:03:40 följande:

    Att en stor del av npf-diagnoser är ren bull shit. Titta på Frankrike t ex. Där finns det knappt ens som begrepp (annat än att diskutera vad andra länder gör), och ändå lyckas man stödja människor med olika behov om det skulle vara riktigt nödvändigt, men i de allra flesta fall anpassar sig medborgarna istället till gällande regler och sociala normer. Väldigt konstigt att det finns en lavinartad ökning av diagnoser i vissa länder medan vissa folkslag verkar i stort sett opåverkade.....


    Konstigt, jag snackar med en fransyska då och då med atypisk autism precis som jag "sägs ha". Hon är betydligt mer kunnig på området än vad jag är, utan att hon jobbar med det.
  • Linnie
    AndersLönn skrev 2021-10-03 15:25:25 följande:

    Avskyr verkligen de där stora helskäggen/ tomteskäggen som varit på modet ett ganska bra tag nu. Det får män att se ut som luffare och uteliggare och får dem att se äldre ut än de är. Dessutom är det rätt ohygieniskt, då många inte håller skäggen rena. Det ramlar hårstrån i maten när de ska laga mat osv.

    Hentai-porr är det mest avtändande som finns. Figurerna ser ut som opersonliga dockor, men tyvärr är det väl sådant unga grabbar idag går igång på.

    Avskyr folk som ständigt stirrar ner i sina mobiler. Öva på att vara social istället om det är den bristen du försöker dölja. Den person som kommer till mig och är mer intresserad av att umgås med sin mobil än med mig åker ut illa kvickt.


    Ja, alltså ska man äta middag med ett sällskap ute eller med folk som bjudit hem en så ska mobilerna bara bort under middagen anser jag!
  • Linnie
    Anonym (Kvinna) skrev 2021-10-03 15:09:29 följande:

    Människor med diagnoser som antingen är ärftliga eller påverkar förmågan att vara en bra förälder till sina barn, alt andra problem som missbruk som påverkar barnet negativt mm bör steriliseras. Att få föröka sig ska inte vare en rättighet. 


    Kan hålla med i vissa fall.

    Jag har valt bort barn bla för att jag livet ut kommer att gå på metadon. Anser inte det schysst att föda ett barn som ska börja livet med att vara abstinent och har en enorm risk att bli beroende av opiater i samma ögonblick de provar första gången, om de gör det.
    Önskar ingen annan ett heroinmissbruk, minst av allt en egen avkomma.

    Hade jag erbjudits att bli steriliserad hade jag tackat ja i yngre år, nu är jag ändå 38 så det är nog för sent ändå. Så känns onödigt med sterilisering.

    MEN... jag träffar andra på mitt "team" som är fina föräldrar. Om de haft metadon byter de till buprenorfin under graviditet, barnet riskerar inte alls samma typ av abstinens om mamman tar Subutex (buprenorfin) och trappar ner det till en låg dos, i många fall med de förhållandena blir barnet inte abstinent alls.
    Sen så finns det nog fler tragiska fall där barnen omhändertagits. Men tillräckligt många solskenshistorier för att bli glad iaf: )

    Sen kan man faktiskt sluta missbruka, så det vore sjukt att sterilisera när levnadsförhållandena faktiskt kan ändras väldigt snabbt. Vore faktiskt helknasigt och oetiskt!

    Det är värre med en förälder som har dåligt humör och lätt blir irriterad och arg. Ska alla med tendens till dåligt humör steriliseras också? Alla med en massa jobbiga allergier, ska de steriliseras? Alla som behöver glasögon..? Alla som har släktingar med hjärtproblem..?

    Snacka om att vi hade behövt importera mycket folk från tredje världen för att gå runt som samhälle med sådan selektiv människoavel!
  • Linnie
    Anonym (Det här....) skrev 2021-10-03 14:59:38 följande:

    Apropå abort då, abort är mord. Det kan, under extrema förhållanden, vara ett barmhärtighetsmord, men mord är det.


    Är det mord att döda djur också? Kannibalism att äta dem?

    Djur är åtminstone levande varelser till skillnad från fostret. Att döda ett foster går att jämställa med att äta ägg. (Nej förresten, att ÄTA foster kan jämställas med att äta ägg..)
  • Linnie
    Tow2Mater skrev 2021-10-03 16:52:57 följande:
    Nej, att äta foster kan isåfall närmast jämställas med att äta balut:

    en.wikipedia.org/wiki/Balut_(food)
    Ja det är fullt möjligt att jag kommer med faktafel i det fall.

    Men i råa ägg ser man ju ibland en liten "sträng", det är väl ändå ett befruktat ägg?

    Men erkänner att mina kunskaper om ägg är begränsade. Nu ska jag läsa din länk om Balut: )
  • Linnie
    Aniiee skrev 2021-10-04 00:14:54 följande:
    Nej, det är en äggsnodd.
    Okej.. aldrig hört talas om ordet.

    *ryser lite fortfarande efter att ha läst om balut*
  • Linnie
    Aniiee skrev 2021-10-04 23:02:50 följande:

    Grattis TS och alla andra, Familjeliv har gjort en artikel om tråden.

    www.familjeliv.se/allmant/bekannelser-fran-forumet--det-har-skulle-jag-aldrig-vaga-saga-oppet/130905


    Ha ha! Men de tog ändå inte med de mest politiskt inkorrekta åsikterna.

    Min välplanerade resa för alla Sveriges niondeklassare kom tex inte med; )

    Eller jo iofs den där om att barn är ointressanta och luktar illa kom ju med..
  • Linnie
    Anonym (Det här....) skrev 2021-10-06 12:28:48 följande:
    Eh..... när jag tycker att det är bra att de visar sina rätta färger är det för att jag vet hur dessa ser ut.
    Vilken färg har jag i dina tankegångar då?
  • Linnie
    Anonym (Det här....) skrev 2021-10-06 01:33:34 följande:
    När så jag att det är en nyhet för mig att det finns mönnisko? som är för abort? Jag är liksom smärtsamt medveten om det.
    Men pro lifers i U.S är ju bara pro birth oftast.

    De skiter fullständigt i ungen när den väl är född. Den ska inte få tillgång till sjukvård, högre utbildning eller få vara med sin mamma i fler än 3 månader om mamman inte har råd att stanna hemma längre utan lön.

    Men den ska ständigt vara i en värld där det finns fler vapen än människor, sjuka sekter och folk som tycker barnet får skylla sej själv om den inte har föräldrar som kan betala för vad barnet behöver i livet.

    Å Gud nåde om det görs fler satsningar på välfärden eller gratis sjukvård åt alla, för det är "socialistiskt!!!!!!". Alla pro lifers over there är livrädda för allt som gynnar alla.

    Men svenska pro lifers är kanske lite snällare? Har faktiskt sällan stött på någon.
    Har en väldigt nära släkting som jobbade som kyrkoherde hela sitt yrkesverksamma liv (förutom de vanliga präståren som kom först då förstås). Denne släkting är inte emot abort.

    Har aldrig gjort en abort själv och kan ju aldrig veta hur jag skulle reagera.
    Det ska ju verkligen inte användas som ett preventivmedel, men självklart måste det få finnas, om inte kvinnans liv är värt att skydda enligt dej så är väl åtminstone barnens liv värda att skyddas?
    Att födas av en mor som vet att hon inte skulle bli en bra mamma är väl att vara schysst mot barnet.
    Att få rätt att leva är inte alltid det mest fördelaktiga. Och handlar det om liv så borde väl inte män runka heller? De dödar ju en massa spermier varje gång det sprutas, dessa får inte ens en värdig begravning?!
  • Linnie
    Tow2Mater skrev 2021-09-23 02:50:40 följande:

    Nyfödda bebisar är inte söta, och de flesta är fula.


    Jag kan hålla med där, men har inte sett så väldigt många nyfödingar. Hur länge räknas man som nyfödd?

    Min syster var väldigt ihoptryckt i ansiktet när hon föddes (som många är), men är mycket vackrare än mej nu. Jag var väldigt vacker som nyfödd säger mina släktingar iaf.

    Jag kan försöka skicka ett bildbevis om du vill se?
  • Linnie


    Nyutklämd Linnie

    "Picture or it didn´t happen"

    Verkar vara omöjligt att vända bilden rätt.

    Att jag lägger upp denna är inte för att komma med någon anekdotisk bevisföring, men tänkte att jag hade tyckt det var skitkul om någon av er hade lagt upp bild om ni hade sagt något, så jag gör det även om ingen vill se: )
    Tyvärr har jag ingen bild på syrran som nyfödd och idag (och hade behövt fråga henne då ju) och är lite tveksam till att lägga upp bild på mej idag så det får bli denna..
  • Linnie
    SweeneyToad skrev 2021-10-06 16:59:31 följande:
    Du kan inte jämföra döda spermier med att ta bort foster. 
    Nej det var väl en dålig jämförelse. Men det beror på vart man drar gränsen ändå.

    Vissa drar den vid befruktningen, vissa vid 12 veckor och andra vid 18 veckor.

    En mer extrem gräns vore att dra den vid sprutet redan. Kanske för att belysa för abortmotståndare att deras gräns är extrem?
  • Linnie

    Spermier lever ju och är "potentiella barn".
    För de som av religiösa skäl är förbjudna att använda preventivmedel så är det häpnadsväckande att inte spermiesprut ska ses som lika hemskt som att använda preventivmedel. Men det är klart, de flesta "regler" inom religion är skapade av män.

    Sedan något som kan vara värt att ha i åtanke gällande abort (och många andra saker) och legalt/illegalt.

    "Att förbjuda en marknad innebär inte att förstöra den. Att förbjuda en marknad innebär att placera en förbjuden men dynamiskt växande marknad under total kontroll av kriminella sammanslutningar."

    (citatet saxat från en utredning gjord av världens främsta expert på Rysslands skuggekonomi.)

  • Linnie
    Anonym (Q) skrev 2021-10-06 18:55:00 följande:
    Inte för att det är något jag vill försvara, men för vissa religiösa personer är det en synd att masturbera, för att man spiller säden eller nått.
    Jaså det är så? Tack för info!

    Vet du vilka sorts grupper av religiösa det är som anammat den synen?

    Vore verkligen intressant att veta: )
  • Linnie
    Kexsmula skrev 2021-10-06 22:30:00 följande:
    För vissa djupt troende katoliker är det en synd,
    Okej. Tack: )
    Kexsmula skrev 2021-10-06 22:32:51 följande:
    Jag tycker att du var en mycket vacker bebis, dina släktingar har rätt! Tycker själv att nyfödda bebisar är fula generellt, men tycker att bägge mina söner var de finaste och sötaste bebisar jag sett. Men som sagt, du var också fin (säkert fortfarande, dont sell yourself short)!

    Vad gullig du är, tack: ) Inte för att det säger något 38 år senare, men ändå: )

    Jag har ju inte fött barn själv, men jag är helt övertygad om att när man har ett litet knyte i famnen efter en jobbig förlossning (alla förlossningar är väl jobbiga på något sätt?) som man "bakat" själv med hjälp av en älskad partner (eller rättare sagt oavsett om han är det eller inte..) och burit på i 9 månader. Då tycker man att den nyfödda är världens vackraste alldeles oavsett de ser ut och kan tänka mej att kärleken man känner då är obegränsad och det är svårt att jämföra den kärleken man känner då med något annat.
    Gissar att vi som inte fött barn kan ens förstå hur stark kärlek man känner då.
  • Linnie
    Anonym (Det här....) skrev 2021-10-08 19:29:35 följande:

    Du tittade inte på bilden...?


    Jag har gått tillbaka långt innan du skrev om rätta färger, men kan varken hitta länk eller bild som du postat som skulle visa "rätta färger".

    Jag ouppmärksam eller du otydlig?
  • Linnie
    Anonym (Det här....) skrev 2021-10-08 19:34:00 följande:

    Det finnas människor av alla sorter som är emot abort. I just Usa är adoptionssystemet väl utbyggt så dem kan du inte skylla för att adoptera i låg grad... Att andra system inte funkar i Usa är en annan fråga.

    Barnen liv är värda att skyddas, jag är för ett bättre adoptionssystemet i Sverige, att mammor kan få hamna på mor och barn-hem för att få hjälp etc.

    Ny gör du dig bara dum, även du vet att spermier inte är en människa. Du var inte du innan du blev till och du blev till i befruktningsögonblicket.


    Självklart är inte spermier en människa, men de är liv. Och vi har ju lärt oss i tråden att vissa religiösa ser även sprut som synd. Gränsdragningen är olika för alla.

    Håller med om mycket du skriver om förbättringar för att göra det möjligt att bli ensamstående mamma i staterna och här.

    Men vill man inte ska man inte bli tvingad för att vissa människor har en föreställning om att endast homo sapiens liv skulle bli heligt i befruktningsögonblicket (även om jag respekterar era åsikter).

    Jag har aldrig någonsin haft en längtan att bli mamma, men skulle jag tvingas att bli det så skulle jag nog må dåligt resten av livet för att ha adopterat bort mitt barn. Eller ännu värre, att inse att jag inte klarar av att tillgodose allt vad ett barn behöver känslomässigt, fast jag verkligen försöker.

    Hade jag blivit aborterad så hade jag inte skrivit detta, men det är ungefär den enda skillnad ni som läser detta hade märkt.

    Själv hade jag inte märkt något alls. Eller kanske hade jag återbildats som en spermie till en annan art? Ingen vet.

    Levande människors väl och ve tycker jag borde väga tyngre än ett absolut måste att allt befruktat prompt måste födas.

    Impopulärt (om inget innan var det); Idén om kontantfria samhällen är idioti och ger bankerna för stor makt!
Svar på tråden Era impopulära åsikter