Inlägg från: MrsXy |Visa alla inlägg
  • MrsXy

    BF juni 2022

    Hej hopp ! 
    Hoppar gärna in här Solig
    Med ett Ma i bagaget nyligen är jag väldigt rädd men vi får väl se! 
    Kul att diskutera lite iallafall. Första barnet!

  • MrsXy

    Hej ! 
    Hur mår ni ?
    Jag är i vecka 8 nu och illamåendet tog rejäl fart för ca 1 vecka sedan. Kände lite lätt i vecka 6 med men nu är det katastrof. Glad att jag har så mycket symtom men ändå så otroligt jobbigt för vet att det ju inte är någon garanti. 
    Har ni fått några lukt-smakförändringar? Jag hade det i förra grav. extremt mycket och det börjar komma tillbaka nu. Kan mest dricka saft, äta yoghurt, m.m. Antar att det är vanligt men kul att bolla tankar !

  • MrsXy

    Heej ! Hur går det för er? 
    Jag är som så många andra enormt orolig för missfall, hade ma i våras i v. 13, och är nu igen i v. 13!
    Är det någon av er, som varit på ul och sett hjärtat m.m, haft massor av symtom men där det ändå gått dåligt? Eller borde jag slappna av?
    Jag mår fortfarande illa varje dag, trött, flytningar osv, men är så himla rädd att det ska bli som förra gången. 

  • MrsXy

    Hej !
    Hur mår ni? 
    Jag är som vissa andra skrev extreeeeeeemt nervös inför KUB som är imorgon ! Panik. 
    Tänk om samma hemska sak händer som hände sist. 
    Vet inte vart jag ska ta vägen. 
    Detta är så himla läskigt verkligen. Vill bara njuta men kan inte. 
    Är det någon av er som gjort KUB än? Hur gick det? 

  • MrsXy

    Heej hur mår ni ? 
    Mitt illamående har trappats ut litegrann. 
    Gjorde KUB förra veckan, bebisen mådde hur bra som helst Hjärta och jag är jätteglad, men ändå ligger rädslan ständigt där... 
    Ska man göra ett till UL om några veckor, eller borde man bara lugna ner sig ? 
    Har ni andra gjort ul/KUB ? 

  • MrsXy

    Hej !
    Inte bekväm med magbild, iaf inte än, men ser också ut som ni typ !
    Väldigt svullen men inget knappt ovanför blygdbenet förutom lite hårdare. 
    Så känns mest som magen, inte bebisen än hehe. 
    Känner ni att det hårt ovan blygdbenet? 
    Hur mår ni alla annars ? Nu i dagarna har jag precis kunnat börja äta lite kött igen, inte ätit det på över 3 månader och känner att järnet börjar sina, haha. 

  • MrsXy
    pinkrain skrev 2021-12-03 17:20:58 följande:

    Vad gäller svullen mage har jag börjat använda gravidbyxor så skönt :) Varit extremt illamående mycket värre denna gång än två tidigare graviditeter. Sen lågt hb på det. Är i vecka 14 nu.


    Åh samma här. Mer illamående nu, och är fortfarande, har precis lämnat v. 14. Hur pass lågt är ditt hb, om du vet? Jag ska kolla upp det på mån men misstänker att det är lågt, blek som ett lakan 
  • MrsXy
    xnfsm skrev 2021-12-06 06:07:48 följande:

    Någon mer som har/haft kraftig smärta i magen och ländryggen? Jag har haft ont typ i livmodern hela lördag och söndag, känns som att minsta lilla stöt gör ont. Alltså att gå, sätta sig, gupp av att åka bil, lägesändring etc. Vaknade idag av handha kraftig smärta i mage och ländrygg, känns som mensvärk. Nojar så klart men behöver ju inte vara något. Tycker även att det spänner och drar i underlivet. Känns så märkligt! Någon som vet något om dessa symtom?

    Har kub i em, hoppas sååå att allt ser bra ut ännu.


    Har också lite så ! Sedan 2 dagar rätt stark smärta i ena sidan som liksom ilar/hugger som en blixt som slår ner, typ 10 ggr/dag! Lite läskigt först men det går över och är inte konstant så tänker att det kanske är något ligament som spänns ut ? Också haft lite ont i ländryggen. 
    Hoppas det ser bra ut för dig på KUB! :D 
  • MrsXy
    Bebis2021 skrev 2021-12-06 10:38:46 följande:

    I natt drömde jag att ja fick bekräftat missfall, så hemsk dröm, har ju stundande ul på fredag så de är väl all oro och tankar inför det som spökar, men kan ju inte låta bli att fundera om de finns något drömmen vill säga mig? Lite obehagligt på något vis, men hoppas såklart att den inte stämmer... men dagarna nu går så sakta, går inte runt och ser mig som gravid utan "håller mer andan" i väntan på fredagens besked..så jäkla jobbigt men men.


    Åh jag vet hur du känner dig. Hade också en sån dröm, att jag var på ul och det var samma som sist, dvs ma. Fruktansvärt och vaknade jättetom. Men det visade sig bara vara en dröm ! Så himla skönt. Tror att hjärnan spökar, eftersom man tänker på det hela tiden. Lycka till på ul ! :D 
  • MrsXy
    TheSwedishKiwi skrev 2021-12-06 11:25:19 följande:

    Vaknade imorse med blödningar igen. Jag är så fruktansvärt trött på dessa blödningar så jag vet snart inte vad jag ska ta vägen. Varje gång jag blöder så tror jag så klart att något gått fel, även fast folk talar om för mig att det händer ofta att man blöder i första delen av graviditeten. Jag ska inte på KUB förrän 16 december, så innan dess kommer jag ju inte veta någonting om hur det står till egentligen. Jag känner mig mentalt slut och vet inte hur jag ska orka med arbetet under den här perioden. Rynkar på näsan

    Jag fick även höra att en bekant som var gravid i ungefär samma vecka som jag fick bekräftat missfall i helgen, så nu går jag runt och nojar som aldrig förr.


    Nä fyyy vad jobbigt med blödningar :( Jag har inte blött nu eller förra grav, men förra slutade ändå i ma.. Fy, det är så obehagligt. Hur det än är, blödningar eller inte så kan det ju gå både bra och dåligt. Himla nervöst detta. 
    Men kan du inte göra ett tidigare privat ul innan ? Om de inte vill bekosta det för dig? Det kanske kan stilla lite.. 
  • MrsXy

    Neeeej fy vad hemskt och ledsamt, så himla tråkigt. Beklagar så mycket. Vet liknande hur det känns.. Tomhet, tomhet och tomhet. 
    Lycka till nästa gång, det kommer ljusare tider ! {#emotions_dlg.flower}

  • MrsXy
    xnfsm skrev 2021-12-06 19:51:06 följande:

    Det blir ingen bebis för mig i juni. Gjorde kub idag och han som gjorde UL sa att det tyvärr inte såg bra ut. Han behövde inte ens kolla blodproverna för att man såg så tydligt hur illa det var. Mycket vätskeansamling vid huvudet och långt ned på kroppen. Fick tid på karolinska imorgon bitti där dom kanske ska ta fler prover och förklara vad allt innebär. Vi är förkrossade just nu.

    Tusen frågor, tankar och känslor, samtidigt som en total tomhet infinner sig.


    Neeeej fy vad hemskt och ledsamt, så himla tråkigt. Beklagar så mycket. Vet liknande hur det känns.. Tomhet, tomhet och tomhet. 
    Lycka till nästa gång, det kommer ljusare tider ! {#emotions_dlg.flower}
  • MrsXy
    Bebis2021 skrev 2021-12-08 12:02:22 följande:

    Som jag nu misstänkte sen gårdagens blödningar som började smått, så visade vul idag på inga hjärtljud, fostret mätte exakt 8+0, precis den vecka jag såg hjärtljud för fyra veckor sedan, påbörjar behandling idag för att hjälpa processen, min kropp verkar inte vilja starta igång själv. Känns ju såklart fruktansvärt tråkigt, ledsamt och jobbigt, men detta kommer inte som en chock, jag har ju haft de gnagande och egentligen inte kunnat ta till mig graviditeten efter vul för fyra veckor sen, så min kropp har nog vetat länge. Men men, vill bara avklara detta nu, hoppet och önskan om en trea kvarstår och jag hoppas de ska vara min tur snart. Lycka till ni andra <3


    Men neeeeeej gud vad ledsamt och hemskt, så ledsen för din skull :( Så hemskt att du kände det på dig och så var det så, det kan man ju inte tro när man tänker blödningar, för det kan man ju ofta ha och ändå är det bra, tydligen... 
    Hoppas innerligt du kan gå vidare och att det blir ljusare ! Vet hur det känns, varit med om liknande {#emotions_dlg.flower}
  • MrsXy

    Hej alla !
    Försöker distrahera mig lite och tänka på annat i all oron, men ni som skriver om riskbedömning inför vecka 20, vad tänker ni då? 
    Är det allmänt att det blir mer riskabelt att arbeta efter v. 20, eller iochmed Covid, eller vad tänker ni på/hur ligger det till? 
    Upplys mig, jag har ingen aning. 
    Har själv ett krävande jobb där jag träffar potentiellt smittade personer dagligen, har ingen möjlighet att jobba hemifrån m.m. 
    Hade tänkt jobba tills kroppen säger ifrån, vilket den gör lite nu i form av illamående, yrsel och lågt blodtryck, men det går ok. Tänker att jag ska försöka jobba till i vår någon gång åtminstonde. 
    Hade helt glömt bort detta med riskbedömning, ska man ta upp det själv eller bör chefen ta upp det? 
    Hoppas ni mår bra och har lugna dagar :) 

  • MrsXy
    hurtänktedunu skrev 2021-12-13 09:05:37 följande:
    Chefen ska göra en riskbedömning så fort hen får reda på graviditeten. Men enligt folkhälsomyndigheten verkar det mest gälla dom som jobbar med covid patienter eller misstänkta sådana. Sen verkar alla regioner och arbetsplatser ha lite olika. Jag har ett patientnära arbete men med friska patienter. Min chef är igång med att göra en riskbedömning men jag hoppas verkligen att jag får fortsätta att jobba.
    Ah okej !
    Jag jobbar patientnära med svårt sjuka patienter, så det är ju såklart en risk bara att vara där varje dag. Sa till chefen i vecka 5, haha, för ville undvika röntgen m.m, vilket jag slapp. 
    Men allt annat är ju risker - infektioner, stress, m.m... 
    Ingen riskbedömning i sikte! Men ska ta upp det när jag ser chefen. 
    Vilken region jobbar du i ? 
  • MrsXy
    180611 skrev 2021-12-13 18:09:12 följande:

    Hej!

    Skulle på ultraljud imorgon. Dateringsultraljud i v.13 men började frossa här nu och har 38.7. Känns ju rätt kört med ultraljud imorgon...

    Någon som vet hur man gör då? Hur sjutton ska jag hinna få en ny tid innan jul?

    Likadant när bör man kontakta vården? Tog Alvedon nu för jag har förstått att det kan vara skadligt för bebisen med hög feber...


    Jag hade nog stannat hemma med tanke på symtom samt tagit Alvedon, då det rekommenderas vid feber och graviditet :) 
  • MrsXy
    TheSwedishKiwi skrev 2021-12-13 14:15:41 följande:
    Ah ok, jag förstår! Skönt för dig att kunna jobba enbart online under graviditeten!

    Jag skulle känna mig väldigt obekväm med att inte nämna i intervju att jag är gravid, och sen ta upp det efter att jag fått ett jobb. Så min plan är att vara 100% ärlig, och så blir det sedan upp till dem om de anställer mig eller inte! Då känner jag faktiskt inte att jag har gjort något fel i alla fall.
    Det låter bra, så gjorde jag med !
    Var ärlig och fick jobbet :) 
  • MrsXy
    svansmamman skrev 2021-12-15 19:23:59 följande:

    Jag behöver ventilera lite här igen känner jag. Jag är idag gravid i vecka 15 (14+1) och har den senaste veckan fått för mig att något är fel med bebis. Jag vet inte om det är noja pga att vi nu berättat för familjen, att magen inte känns lika svullen (svullnaden gick ner efter magsjukan natten till tisdag) och jag idag knappt haft något illamående alls. Jag har varit nojig inför båda våra VUL (ett tidigt och ett vid NIPT) och trott att vi inte skulle se ett hjärta men det har sett bra ut bägge gångerna. Senast daterades jag till vecka 12 (11+6) men nu börjar jag ju tänka att något hänt efter det. Man hör ju om den gyllene vecka 12 men nu ångrar jag att vi inte gjorde NIPT några dagar senare så att jag skulle ha gått 12 fulla veckor.

    Min sambo vill gå ut med graviditeten till övriga på julafton, men nu är jag så nojig att bebis inte lever att jag inte vill att någon fler levande själ ska veta om nu så är fallet. Jag ångrar till och med att vi berättat för familjen bara pga denna rädsla.

    Ja ni hör ju, man är ju inte helt som man ska (haha). Ska jag försöka få till ett VUL privat eller ska jag hålla tummarna för att allt ser bra ut vid RUL efter nyår? Eller finns det ett gyllene alternativ nummer tre? Haha hjälp mig resonera!


    Vad jobbigt, hmm jag hade nog gjort ett privat Ul alla gånger ! Bara för att komma över den där hemska känslan av att man trott att barnet dött. 
    Har också känt så. 
    Boka ul, om du hittar någon tid tycker jag :) 
  • MrsXy

    Hej igen kom att tänka på att det hade varit kul om någon bodde i kanske samma stad/del av Sverige? 
    Så jag undrar om ni vill dela med er typ vart ni bor ?
    Jag bor i Sthlm iallafall och det är första barnet :) 

  • MrsXy
    svansmamman skrev 2021-12-16 17:02:53 följande:
    Jag ska försöka se om de kan klämma in mig innan jul, om det inte går får jag nog bara försöka släppa det och istället sikta på RUL som blir i mitten på januari. Det är verkligen en hemsk känsla. Jag försöker landa i att jag haft katastroftankar inför varje UL men blivit motbevisad varje gång så jag hoppas att denna gång inte är något undantag. Hjärta
    Åh jag förstår dig. Jag har också legat och blundat och haft smått panik på mina ul, och blivit lyckligt motbevisad ! 
    Kommer aldrig glömma när bm säger "du kan titta du", och jag fick se lilla som sprattlade omkring <3 
Svar på tråden BF juni 2022