Inlägg från: Lolalou |Visa alla inlägg
  • Lolalou

    BF juni 2022

    Mamma91a skrev 2021-11-01 11:28:21 följande:

    Vi har en helt hemlig fb-grupp för bf juni 2022. Den går inte att söka efter och man kan bars bli inbjuden via länken eller att va vänner på fb.

    Skriv till mig om ni vill vara med I gruppen.


    Jag vill gärna gå med i gruppen
  • Lolalou

    Enligt BM är jag i 7+0 idag (eftersom de använder sig av 28 dagars cykel.. och min är 26) så enligt alla appar är jag 7+2. Känner också som ovan att jag varit gravid i en evighet???? illamåendet är inte nådigt, samt sömnen är horribel. Vissa dagar är jag helt utslagen på golvet och mår så fruktansvärt illa, och vissa nätter består mestadels av vaken tid. Hoppas det vänder snart så man kan njuta av graviditeten.

    Första barnet och första graviditeten någonsin. Ultraljud planerat i dec.. lång väntat men håller tummar och tår att detta går vägen??

  • Lolalou
    hurtänktedunu skrev 2021-11-04 18:53:59 följande:

    Ja det går segt fram verkligen. 7+5 idag. Vill bara snabbspola lite. Till typ efter jul. Jag fick lergigan comp utskrivet igår mot illamående och det hjälpte jätte mycket.


    Ska be min BM koppla ihop mig med en läkare som kan skriva ut något för illamåendet. Så påfrestande att ha noll aptit till att äta och heller ingen lust att göra något förutom ligga i sängen och vila pga illamående..
  • Lolalou
    Försiktigoptimistisk skrev 2021-11-04 19:48:47 följande:

    Vi fick ju missfall i augusti, sen försökte vi ju månaden efter (egentligen samma månad pga missfall och ägglossning kom samma månad) men då satte det sig inte. Månaden efter det blev jag gravid igen. Varit så fruktansvärt orolig och haft sån ångest över att jag knappt haft några symptom alls. Kände lite molvärk som det kändes som att det blev mindre. Bara lite illamående, typ som när man är hungrig. Lite ömma bröst. Annars inget. Men idag gjorde vi ett VUL privat och allt så så himla fint ut <3 Det var typ det bästa jag varit med om <3 ville bara uppdatera för er som inte heller känt av så mycket symptom! Är nu i vecka åtta, typ 7+3 enligt ultraljud.


    Åh vad härligt att allt såg fint ut!!
  • Lolalou

    Första gången jag är gravid. Någon som varit med om smarta i svanskotan? Jag har just nu ont där till o från.. suck.

  • Lolalou
    hurtänktedunu skrev 2021-11-06 13:03:26 följande:

    Så roligt. Grattis och välkommen. Häng gärna med I fb gruppen om du vill.


    Hur kommer jag med i fb-gruppen? ????
  • Lolalou
    hurtänktedunu skrev 2021-11-06 13:00:05 följande:

    Jag har fått det. Fungerade för bra nästan haha.


    Kan man köra bil på det? Ska be att få det utskrivet men hur blir det med att köra bil?
  • Lolalou
    hurtänktedunu skrev 2021-11-06 12:56:12 följande:

    Borde inte barnmorskan kunna skriva ut lergigan?


    Min BM sa ?säg till om ditt illamående blir värre, isåfall får vi koppla ihop dig med läkare som kan skriva ut det till dig?

    Vet ej om de har samma behörigheter som en sjuksköterska? (Kan ingenting om hierarkin inom vården, så kan mycket väl ha fel här)
  • Lolalou
    hurtänktedunu skrev 2021-11-07 12:26:04 följande:

    Ja det är ingen narkotika eller något.


    Tänker eftersom det innehåller lugnande och att man kan bli lite dåsig av det? Får rådfråga läkaren sen när jag väl fått det utskrivet ????
  • Lolalou

    Hej allihopa!

    Hur gör ni för att inte tänka katastroftankar? Känns som det enda jag tänker på just nu är lilla livet i magen (om det ens är något?) om hjärtat slår? Om jag får missfall? Håller på att bli galen. Totalt.

    Blir frustrerad över hur länge det är kvar tills jag ska tid för ultraljud. Ska på frejasamtal den 23/11, är det då vi får veta vilket datum jag ska få göra ultraljud? Tycker det är sjukt att vi ska behöva vänta så länge till att få veta om det är något som lever? Är livrädd för att jag (mår sjukt jävla illa varje dag) mår skit och så kommer det inte komma något ur detta..

    Är 7+6 idag. Vill inget annat än att detta ska gå vägen, men har så svårt att tänka positivt just nu!

    Hur känner ni? Hur mår ni?

  • Lolalou
    hurtänktedunu skrev 2021-11-08 09:50:50 följande:

    Ja det är svårt speciellt då jag nyligen haft ett missfall. Jag bokade ett privat vul förra veckan och såg då bebis 7+4 och har ett nytt vul på måndag nästa vecka då 9+2. Det är mitt sätt att hantera det.

    Skulle aldrig klara utan ultraljud. Men tänker samtidigt att i värsta fall är man glad I onödan.


    Förstår er som haft missfall att det är ännu jobbigare för er <3

    Är själv lite inne på att boka ultraljud privat men samtidig så känns det så frustrerande att behöva lägga de pengarna själva. Min sambo tycker inte det är värt det och jag förstår vad han menar med det. Tänk om hjärtat inte slår och vi betalar massa pengar för ingenting :(

    Det har varit en tuff och jobbig helg med mycket tankar som snurrar?
  • Lolalou
    ElissaLevin skrev 2021-11-09 09:54:37 följande:

    Hur klarar ni av dagarna med illamående? Alltså jag känner mig så deprimerad för jag inte känner mig 100! Presterar inte lika bra på jobbet , är så känslig för lukter så jag kan inte ens pussa o krama på min son !! Utan att vilja spy . De där gör så ont i mitt mamma hjärta att jag vill gå sönder. Han som var min favorit lukt. Nu undviker jag gosa med han o han märker av det . Vill bara gråta och att allt ska bli normalt igen?är bara i v 8 så de lär nog ta ett bra tag till innan man mår bra ! Fy vad ogillar första trimestern ! :(


    Jag ringde BM igår och berättade att jag inte kan göra något iom att jag mår så förbannat illa! Det är så extremt psykiskt påfrestande så jag har ingen livsglädje.. fick lergigan comp utskrivet och hämtade det igår kl 19.30. Tog första tabletten direkt och för mig hittills har det verkligen hjälpt! Idag är första morgonen på 1,5 vecka som jag inte mår illa och som jag inte tänker på graviditeten hela tiden. Känner mig lite mer taggad på att tex gå ut och röra på mig. Innan har jag varit parkerad i soffan.

    Så om du inte testat det, testa! Asså att be om lergigan comp, det kanske hjälper!! <3
  • Lolalou
    hurtänktedunu skrev 2021-11-09 10:25:23 följande:

    Ja det är ju upp till var och en. Där jag går så betalar vi endast 400kr för ultraljudet. Men vi har även bokat ett nipt test för att kolla efter kromosomavvikelser i v13 och det kostar 6000. Kändes värt för oss.


    Hade det ?bara? kostat 400kr så hade jag nog gått på två stycken. Men här där jag bor kostar ett privat ultraljud 1100kr
Svar på tråden BF juni 2022