Inlägg från: Vicktoria88 |Visa alla inlägg
  • Vicktoria88

    BF juni 2022

    Hej!

    Jag plussade i tisdags med digitalt CB. Några dagar innan jag testade kände jag hur det stramade och drog runt livmodern, antog växtvärk. Nu har jag inte känt några stramningar på ca 3 dagar så är superorolig att embryot slutat växa.. Kan bara känna som ett jättesvagt stick ibland och känns som jag ska få mens närsomhelst. Har inte några andra gravsymptom än (v 4+3 idag). Kan växtvärken komma och gå utan att något är fel??

    Har försökt i 3 år nu, lyckades i våras efter Ivf men fick tidigt missfall. Vill så gärna att det ska gå bra den här gången!

  • Vicktoria88
    hurtänktedunu skrev 2021-10-11 08:39:08 följande:

    Det där kan komma och gå hur mycket som helst. Speciellt i början. Jag har inte känt någon växtvärk på hela helgen. Först nu idag jag känner något svagt. Känslan att mensen ska komma när som helst är jätte vanlig. Jag har inte ens ont i brösten denna graviditet. Så helt rimligt att inte känna något alls så här tidigt.


    Tack så jättemycket för ditt svar! Känns lite lugnare nu :)

    Hade testdag idag från ivf-kliniken idag och testet var fortfarande positivt och starkare streck än förra gången vi plussade så känns hoppfullt!

    Har också känt lite spänningar idag och mådde faktiskt tillochmed lite illa imorse. Men är ju fortfarande så tidigt så kommer säkert få panik flera gånger..

    Hur gör ni med kaffe/te? Drack efter återförandet 1 kopp kaffe till frukost (ska ju vara ok enligt Livsmedelsverket) men nu vet jag inte om jag vågar fortsätta med det, har läst att embryot kan vara känsligt före v 12 även för små mängder?
  • Vicktoria88

    Vaknade inatt och gick på toa - Panik! Rött blod på pappret, v 5+2 idag, förra graviditeten fick jag MF v 5+1 så antog givetvis det värsta.. gick och la mig igen och inväntade störtblödningen, kunde såklart inte sova många timmar men när jag gick på toa imorse hade det inte kommit nått mer blod. Stoppade in progesterontabletten och inget på fingret heller. Hade väldigt mkt mensvärk igår kväll men tänkte att det var normalt - ända tills jag såg blodet. Så nojig nu, men förra MF kom blödningen väldigt snabbt, den slutade liksom inte. Eller så är det progesteronet som skjuter upp MF, 3,5 vecka till VUL känns länge nu.. Någon mer som fått små blödningar?

  • Vicktoria88
    xnfsm skrev 2021-10-16 15:20:58 följande:

    Åh känner din oro! Jag fick också lite lite blod och blev så orolig. Sen kom det inget mer för min del iaf och BM sa att det var normalt.


    Ja blir helt förtvivlad, vill inte att det ska bli MF igen.. :( Tack för ditt svar, vad skönt att det inte blev nått mer för dig! Har tok-googlat under dagen idag och det verkar som man kan få små blödningar om ett blodkärl brister, hoppas att det var något sånt.. Har inte haft någon mer mensvärk smärta heller iallafall men å andra sidan hade jag inte ett dugg ont vid förra MF heller. Vilken vecka är du i nu?
  • Vicktoria88
    xnfsm skrev 2021-10-16 23:27:44 följande:

    Kan du prata med en barnmorska kanske? Jag blev lite lugnare efter det. Jag googlar också som en galning men det stillar ju inte oron direkt? Har fått veta att man får mer blod i kroppen överlag och därför lätt att det blöder från tex slemhinnor. Typ näsblod också. Jag har fortfarande mensvärk/växtvärk (livmodern) till och från. Oro över att börja blöda förstås men försöker att tänka att jag ej kan påverka. Det ska gå bra det här! Kämpa på!

    Jag är i vecka 6 (5+3-4 cirka). Du då?


    Jo jag tänkte göra det, eller jag tog blodprov för tsh i veckan som min ivf klinik tyckte att jag skulle göra men har inte hört nått från dem än så tänkte ringa på måndag och då även säga att det kommit lite blod. Har fått tid för tidigt UL v 8 men kanske kan flytta fram den lite tänkte jag..

    Har du skrivit in dig än? Jag har inte riktigt vågat göra det än.

    Ja men det låter ju också jätterimligt som du säger, och har inte blödit något mer heller. Har fått ömma bröst nu också.

    Ja googla kan både ge hopp och bygga på oron känns det som, så svårt att låta bli fast man vet att man inte borde. Åh då är vi typ på samma dag, jag är också i v 6 (5+3).
  • Vicktoria88
    xnfsm skrev 2021-10-19 06:28:12 följande:

    Läkare har undersökt och gjort ul. Verkar som att graviditeten sitter där den ska men ev är tidigare än jag trott, syns ingen fosterstruktur ännu men man ser en gulesäck vilket tydligen indikerar på att den sitter rätt, dvs i livmodern. Har två cystor vid ena äggstocken.

    Oklart varför jag har värk och det kommit blod, kan vara växtvärk och ingen fara men kan ju också vara missfall på gång.

    Det finns inte ord för oron igår. Något lugnare nu. Måste finna något slags lugn i att det som sker sker.

    Tack för era kommentarer ??


    Åh vad läskigt, tur att det inte var ett utomhavandeskap!

    Kan det vara gulkroppscysta som du har? Jag fick det förra gången jag var gravid och det gjorde sjukt ont. Det var tydligen jättevanligt att man fick det sa de då.

    Usch jag förstår att du får panik av blodet, du får tänka att det ändå är jättevanligt med lite blödningar utan att nått är fel, men jag vet ju själv hur orolig jag var i helgen!

    Kunde läkaren säga nått om vilken vecka du skulle vara i annars då eller är det för tidigt att avgöra? Kan ju inte skilja så mkt eftersom du fick positivt gravtest?
  • Vicktoria88
    Försiktigoptimistisk skrev 2021-10-25 22:04:06 följande:

    Måste bara få noja lite...

    Hade ett tidigt missfall för två månader sedan och nu är jag snart vecka 8. För två veckor sedan hade jag molvärk dagligen. Sedan försvann det. Har inget illamående, inget sånt. Känner lite att brösten är ömmare. Men sen... det känns som att jag behöver kolla i ett mikroskop för att känna några fler symptom. Har högre puls, kanske lite tröttare. Men kan ju bero på så mycket annat. Jag har ju aldrig varit gravid tidigare, förutom för två månader sedan men då kom missfallet i vecka 6. Har så lite symptom att jag inte alls känner mig gravid. Och oroar mig för att det inte finns något där längre. Någon som är/varit i samma sits? Har allt gått bra trots det? :(


    Hej! Jag känner igen mig så himla mkt i ditt inlägg! Är i v 7 och hade förra veckan jättemkt molvärk men den försvann helt plötsligt i helgen, känner i princip inte av någonting nu förrutom att brösten fortfarande är ömma. Har haft två små blödningar också så det bättrar ju inte direkt på oron. Har också haft ett MF i v 6 i våras, sjukt nog inträffade ena blödningen samma dag som missfallet förra gången.

    Ver inte vad man ska tro, har tidigt VUL om 2 veckor då vi gjort IVF men vet inte om man står ut tills dess!

    Hoppas att det kommer gå bra för oss båda! Kram
  • Vicktoria88

    Idag har jag fått se hjärtat slå, så oerhört lättad! <3

    Vecka 7+1 men läkaren tyckte v 7+2. Har varit så orolig pga kraftig mensvärk och små blödningar (hade mf i maj också) så BM tyckte jag skulle åka in till gynakuten. Läkaren kunde inte se något konstigt alls, kan knappt fatta det, var så inställd på mf igen.

  • Vicktoria88
    Elli123 skrev 2021-10-29 12:23:01 följande:

    Grattis till er<3 igår fick vi också se hjärtat slå och vår läkare tyckte 7+3 för oss så vi ligger ungefär samma. Vad roligt att allt såg bra ut :) det var samma för oss inget avvikande hittills!


    Det låter ju fantastiskt! Hoppas allt går vägen för oss nu :)
  • Vicktoria88
    xnfsm skrev 2021-10-30 09:01:30 följande:

    Trodde typ det var jag som skrivit när jag läste detta! Jag gjorde också UL (igår) och där kunde man också se hjärtaktivitet. Så tacksam. Läkaren/gyn tyckte också att 7+2 stämde på mig, jag hade räknat till 7+1. Har också haft kraftig mensvärk och mindre blödningar. Vi skrev ju lite då. SAMT gjorde en abort i maj då jag blev oplanerat gravid och åt starka mediciner efter en operation som inte var kompatibla med graviditet.

    Började blöda igårkväll, lite mer än innan men verkar avtagit nu. Så jobbigt med denna överhängande oro för missfall. Och samtidigt kan man ju inte göra något åt det. Kämpar på.


    Ja vilken liknande historia! Så skönt att du också fick se hjärtat slå! Nu vet jag inte hur sant detta är, har ingen källa på det men har läst att missfallsrisken minskar ganska markant om man sett ett hjärta slå så tidigt!

    Ja precis jag minns att vi skrev lite tidigare om det. För mig var det så märkligt att jag fick blödning första dagen jag hade kraftig mensvärk och sen slutade den helt plötsligt med en blödning till veckan efter, som att det var blodet som låg och störde eller nått, skönt iallafall att läkaren inte såg något avvikande. Usch vad jobbigt att blödningen kommit tillbaka för dig, förstår att det är väldigt jobbigt, får du åka in och kolla på gynakuten flera gånger innan v12? Men säkert ingen fara eftersom du blödit tidigare och allt sett bra ut!
Svar på tråden BF juni 2022