• Mon 4 Oct 2021 15:51
    224341 visningar
    1582 svar
    1582
    224341

    BF juni 2022

    Plussade för en vecka sedan och är nu i v. 4+3, BF 10 juni om jag räknat rätt, första barnet och första graviditeten. Jag känner mig typ knappt gravid för jag har inga symtom förutom lite molvärk då och då och känner mig trött. Går runt och är konstant rädd för missfall och skulle vilja boka in ett privat tidigt ultraljud som jag förstått görs tidigast i v. 8+0 hos de flesta? När i tiden har ni som bokat ringt? Gjorde ni det direkt efter ni plussat eller väntade ni några veckor? Och har någon som bor i Stockholm någon rekommendation på var man kan göra detta? :)

  • Mon 4 Oct 2021 16:18
    lidhu skrev 2021-10-04 16:12:14 följande:

    Jag bokade på nätet typ samma dag som jag plussade!


    Åh, skulle också vilja boka på nätet, känns bättre än att ringa på något sätt haha! Fanns det på hemsidan då?
  • Mon 4 Oct 2021 17:32
    Kiwikiwi skrev 2021-10-04 16:57:28 följande:

    Crocus Ultraljudsklinik har ganska mycket tider i Stockholm, jag var där idag (har BF maj men kikar in här ibland eftersom vi är nära i tiden). De är inte så personliga men jag fick det jag ville dvs se hjärtat och mer exakt bf :) Jag tyckte de var svårt att hitta andra ställen med lediga tider annars.


    Tack!! Ska kika där! Ja jag har kollat runt lite nu på nätet och tycker precis som du att det verkar vara ont om tider. Men du är inte/ska inte skriva in dig där utan man får gå dit ändå och betala? :)
  • Wed 3 Nov 2021 19:30

    Undrar lite kring det här med KUB i Stockholm. Vi vill gärna göra det men det verkar som att inte alla under 35 blir erbjudna det nu pga pandemin. Vet någon om det fortfarande är så, och isåfall är det någon som har bokat det privat?

  • Mon 10 Jan 2022 19:57

    Är i slutet på vecka 19 nu och tycker att jag senaste veckan/veckorna har känt fosterrörelser. Detta är dock första barnet så har tidigare varit osäker på om det varit tarmrörelser eller inte, men idag såg jag små sparkar på utsidan! Det måste väl ändå vara bebisen då, för inte syns väl tarmrörelser på utsidan?

  • Wed 15 Jun 2022 09:38
    Hallonglass91 skrev 2022-06-15 08:13:02 följande:
    Hej!

    Jobbigt att det inte blev som du hade hoppats men bra att ni fick en tid på fredag iaf. Hoppas det kommer igång innan fredag då och BF+6 är ju inte allt för illa. Men lider med dig i denna oroliga väntan.

    Här är jag nu i 41+0 och ska på UL idag och sen på igångsättningsbedömning. Känns bra att det kommer sätta en plan ändå, även om de säkert kommer säga att det blir igångsättning i 42+0. Jag är förvånad att förlossningen inte startar av sig själv, trodde ändå den skulle startat nu. :( 
    Nu kapar jag lite här haha, har knappt varit aktiv alls i tråden men känner typ att jag behöver ventilera. Är precis som du i 41+0 idag och har tid för UL kl 13, har dock ingen igångsättningsbedömning inbokad? Är det något du frågat efter eller gör man så där du bor bara? Här (sthlm) har min BM sagt att om inget händer ringer jag in på måndag till mitt valda sjukhus och de bokar då in en igångsättning till på onsdagen då jag är i 42+0.

    Känns så hopplöst allting nu, trodde verkligen jag skulle fött vid det här laget :(
  • Thu 16 Jun 2022 05:20
    Hallonglass91 skrev 2022-06-15 17:07:50 följande:

    Hej! Ingen fara! Förstår dig helt med frustrationen och kul att vi är exakt lika gravida :)

    Jag bor också i Stockholm och ärligt talat så tjatade jag mig till en tidigare bedömning pga oro när jag var hos BM igår. Så det var inte enligt det normala förloppet eller vad man ska säga. Jag tryckte mycket på min oro att gå över 42+0 och att det ju kan ta 3 dagar när man blir igångsatt så vill liksom inte börja igångsättningen i 42+1 eller 42+2. Så då sa hon att hon kunde skicka en remiss eller meddelande till förlossningen och att jag skulle ringa dem efter mitt UL. Så det var så vi gjorde.

    Var precis på igångsättningsbedömningen på förlossningen och eftersom allt såg fint ut med bebisen på UL (vatten mängd var på 45 - minns du vad de sa till dig?) så sa de att det inte finns något medicinskt men att jag kan få stå i kö för att bli igångsättning måndag 41+5 eller tisdag 41+6 (men de var tydliga med att jag inte kommer bli prioriterad). För mig som är så orolig kändes det som en enorm lättnad att veta att det nu finns en plan - även om det är långt till måndag.

    När jag var på förlossningen fick jag även min första hinnsvepning och de sa att jag kunde få göra en till på fredag. Råkade höra när jag var där att det var en tjej som kom in för sin tredje hinnsvepning. Hade jag varit dig hade jag kanske ringt förlossningen eller din BM och bett om en hinnsvepning iaf! Min BM har inte velat göra någon hinnsvepning på mig men på förlossningen var de dem som föreslog det! Jag har hört att det faktiskt kan trigga igång förlossningen på vissa.

    Jag är egentligen sååå emot att man ska behandlas olika beroende på hur mycket man klagar eller tjata för nästan alla är ju super trötta, sover dåligt, har ont, är jätte oroliga osv men kände igår att jag bryr mig inte nu om att det känns fel och säger jag vad jag känner. Så jag tycker det är fel men känns som man måste ligga på för att få exempelvis en hinnsvepning. Hör så många som får det så jag tror de flesta klagar väldigt mycket och vi som då biter ihop får inte samma vård. Hur upplever du det?


    Jag hoppas att vi båda föder innan 42+0 utan igångsättning! <3


    Ultraljudet gick bra för mig med, de sa dock ingenting mer om fostervattenmängden annat än att den var bra, fick ingen siffra liksom. Det kändes ändå skönt att veta att allt är bra men är som du väldigt orolig. Det är så konstigt att de inte ändrat i Stockholm när man i så många län erbjuder igångsättning vid det här laget, men har ändå delade känslor kring det då jag egentligen inte vill bli igångsatt. 


    Jag gjorde en hinnsvepning hos min BM i måndags men är osäker på hur mycket effekt den hade. Uppenbarligen är jag fortfarande gravid MEN jag tror att min slemkropp har gått i delar sedan i tisdags kväll. Men sen har jag förstått att det ändå kan ta flera dagar efter det och jag har inte känt av mer än starka sammandragningar nu senaste dagarna. Min BM har inga lediga tider men man kan alltså ringa till förlossningen och be om detta? Det kanske är värt att försöka  göra en till. Har du märkt något nu efteråt?

    När hon gjorde hinnsvepningen kände hon ju även och sa att jag alltså i måndags var öppen 3 cm och det inte var mycket kvar av tappen, hon trodde absolut jag skulle föda innan helgen. Men nu är det liksom torsdag (om än tidigt) och det känns som att ingenting händer. Fick upp hoppet så mycket när hon sa så :(

  • Thu 16 Jun 2022 18:10
    Hallonglass91 skrev 2022-06-16 07:46:44 följande:

    Hej!

    Okej! De kanske står i dina anteckningar som BM kan läsa vad de skrivit om vattenmängden. Jag är så frågvis hehe så frågade om allt och hon som gjorde UL sa att under 20 var inte bra och jag hade 45. Men hon sa inga enheter eller så men var måttet från djupaste stället med vatten och för mig var det från halsen av barnet till livmoderväggen. 

    Håller med dig och en bit av oron är ju känner jag iaf, att det just är olika i olika län/regioner så man blir nojig när man går så långt in i graviditeten när andra inte gör det.

    Jag vet inte om det tillhör de vanliga men en hinnsvepning gjordes på mig som sagt var på förlossningen och hörde en annan tjej som sagt var som också var inne och gjorde det. :)

    Jo men slemproppen har gått i bitar i natt - så något har ju iaf hänt. Jag har också ryggont men vet inte om det är mensvärk ont eller för att jag gjort ett rätt tufft yogapass nu några dagar i rad haha.

    Men du, det är ju väldigt hoppfullt för dig ändå med 3 cm! Det är ju superbra! Jag var bara 1 cm och tappen sa hon var typ 3 cm kvar. Hon trodde därmed att jag inte kommer komma igång på ett bra tag sa hon. 

    Vill verkligen också att det kommer igång naturligt egentligen! Så att bli det i 41+5 eller 41+6 känns bra. Jag tänker att hade man varit i ett annat län hade man ju redan varit igångsatt. Så nu blir det bara 2 dagar innan för Stockholmare men 4-5 dagar efter andra län. 


    hoppas du föder innan helgen - du har ju hela idag eller imorgon på dig!


    Jaha, intressant! Tror jag hade mest vid bebisens rumpa men också vid halsen.

    Hm, kanske värt att ringa förlossningen imorgon bitti och fråga ifall att det inte kommit igång under natten, har liksom givit upp hoppet om att det ska göra det nu känner jag.

    Spännande att slemproppen börjat gå för dig nu också!! Håller verkligen tummarna för att vi får våra bebisar snart :)
Svar på tråden BF juni 2022