Inlägg från: minaimaginärabarn |Visa alla inlägg
  • minaimaginärabarn

    BF juni 2022

    TheSwedishKiwi skrev 2022-02-05 08:38:26 följande:

    Idag går jag in i vecka 21 och vill höra om andra har upplevt något som jag upplevt de senaste dagarna. Vissa tider på dagen, oftast på kvällen, blir magen uppblåst så pass att det är riktigt obehagligt. Typ som när man blåser upp en ballong tills den nästan är på väg att spricka, haha, svårt att förklara. Den är liksom jättehård när jag trycker på den. Lägger jag mig ner så försvinner det i princip, men ställer jag mig upp igen så kommer det igen. Ska prata med barnmorskan om det nästa vecka, men ville bara se om någon annan har erfarenhet av samma sak.

    En annan sak också är att jag börjar få svårt att sova för att jag inte hittar någon ställning som inte känns obehaglig. Ligger jag på sidan så känns det som magen hänger ner för mycket och det kan göra lite ont eller så blir jag illamående. Ligger jag på rygg så blir jag också illamående. Det börjar bli lite jobbigt faktiskt!


    Det låter som du får sammamdragningar. Det är vanligt att de börjar vid v. 20. Ett sätt för kroppen att förbereda sig för förlossning. Inget farligt om det inte gör ont är det enda jag hört. Hade så i min förra graviditet från ca v. 20.
  • minaimaginärabarn
    kattnos skrev 2022-03-24 15:52:46 följande:

    Idag har jag fått spruta mot immunisering då jag har negativ blodgrupp och bebis är positiv. Bra att de har koll på en :)
    Har gått in i v 30, 29+1 idag och det känns tydligt att det är tredje trimestern.. jag känner mig mer otymplig, tröttare och har redan fått krämpor som jag kommer ihåg kom mycket senare förra graviditeten.. jaja, vissa dagar är bättre och andra sämre såklart. Magen växer som den ska och hjärtljuden låter bra. Allt rullar på kan man säga :) Men nu börjar man längta efter juni faktiskt :)


    Måste fråga hur vet de om man sjööv pch bebisen är pos och neg? Nu blev jag lite orolig att de inte har koll på det på mig....
  • minaimaginärabarn

    Jag har följt tråden ett tag men inte skrivit. Jag är egentligen beräknad i början av juli men dwn tråden är inaktiv. Här är det lite mer aktivitet :). Jag har en fråga kring fosterrörelser, ni som kommit lite längre. Jag är väldigt orolig att bebisen inte mår bra och att något ska hända (är i v. 28+3, mitt äldre barn mådde inte så bra i magen och kom i v. 32+6 och var liten för tiden). Jag går på spec mödravården men det är många veckor kvar till nästa mätning. Det jag undrar över är hur ni kände fosterrörelser i den vecka jag är i? Jag känner bebisen mpnga gånger varje dag och så fort jag inte har kännt den och lägger mig ner så får jag alltid svar i form avrörelser. Det jag tänker på är att den sparkar mycket nedåt och i nedre delen av magen. Tycker den borde sparka mer utåt och även uppe i magen. Tycker den har vridit sig mer tidigare och sparlat på fler ställen men nu tycker jag den mer har "fastnat" där nere. Jag tycker även att det borde bli mer kraft i sparkarna men tycker inte de blir det. Ni får supergärna svara av allt ni kommer ihåg. Tack på förhand! 

  • minaimaginärabarn
    TheSwedishKiwi skrev 2022-04-22 12:06:16 följande:

    i v28-30 kände jag mest av fosterrörelser nedåt mot blåsan. Ibland så långt ner att man kunde tro att hon var på väg ut, haha. Under den perioden var hon även väldigt lugn större delen av dagen och mer aktiv då och då. Nu är jag i v31 och går in i v32 imorgon och jag känner tydlig skillnad. Nu är rörelserna starkare, men lite mer tryck än sparkar. De är mest uppåt revbenen och ut åt sidorna, men vissa gånger kan det kännas nedåt också. Som jag förstått kan bebisen göra kullerbyttor ytterligare ett par veckor, så man behöver nog inte oroa sig ännu om bebisen inte vänt på sig skulle jag tro.

    För övrigt har min bebis börjat få hicka nästan varje dag, och vissa dagar flera gånger per dag! Så vitt jag vet så är det bara ett bra tecken på att lungor fungerar som de ska, men man blir ju lite nervös när hon har det så ofta. jag vet själv hur jobbigt jag tycker hicka är! Haha.


    Tack för svar. Min har oxå hicka lite då och då har jag känt. Jag åkte faktiskt in för att kolla upp pyret idag eftersom min oro inte lade sig. Skönt att nu ta helg med ett positivt besked om att allt såg fint ut. En ordentlog undersökning fick jag dessutom. De upplevde den dessytom som en livlig en så gissar att den bata lagt sig på ett annat sätt nu så att den kännsannorlunda ån tidigare.

    För övrigt var vi i samma ruvartråd i oktober och nu har vi kommit såhär långt :). Grattis till dig och trevlig helg! 
  • minaimaginärabarn

    Grattis till första junibebisen! Trodde själv jag skulle få en majbebis med tanke på att äldsta barnet jag fött kom 7 veckpr tidigt. Men ännu ligger den lille kvar och är glad för varje dag som går.

    Jag undrar när era bebisar vänt sig med huvudet ner?

    Jag undrar även hur ni förberett er för förlossningen som inte behöver läsas, det har jag inte tid eller ork med tyvärr? Jag har varit med på min frus förlossning men min egen blev akutsnitt så har bäst erfarenhet att följa med och stötta..... 

  • minaimaginärabarn
    Hallonglass91 skrev 2022-06-10 23:07:17 följande:

    Grattis!! 


    minaimaginärabarn skrev 2022-06-08 16:23:47 följande:

    Grattis till första junibebisen! Trodde själv jag skulle få en majbebis med tanke på att äldsta barnet jag fött kom 7 veckpr tidigt. Men ännu ligger den lille kvar och är glad för varje dag som går.

    Jag undrar när era bebisar vänt sig med huvudet ner?

    Jag undrar även hur ni förberett er för förlossningen som inte behöver läsas, det har jag inte tid eller ork med tyvärr? Jag har varit med på min frus förlossning men min egen blev akutsnitt så har bäst erfarenhet att följa med och stötta..... 


    Vår bebis vände sig ner i vecka 36 men sen tillbaka i säte samma vecka. Sen vände den sig av sig själv tillbaka ner i vecka 37 och har hållit sig nedåt sedan dess. Fått gå några extra gånger till BM nu på slutet pga det anses sent och bebis är fortfarande rörlig idag 40+3.

    Förutom att ha läst så tycker jag poddar varit bra. Lyssnat på gravid vecka för vecka och sen kan man ju på podcaster söka på olika ämnen och få upp podcast avsnitt på så sätt. Hoppas det kan ge lite inspo!
    Tack för svar! Hoppas den vänt sig på måndag då jag har UL. Min BM trodde den låg med huvudet ner, vilket den ju kan ha gjort, men sen på ul låg den i säte. Går in i v. 37 imorgon. 
  • minaimaginärabarn

    Nu har ytterligare en junibebis fötts, trots att jag var beräknad till 9 juli. Slemproppen gick i måndags, var inne på misslyckat vändningsförsök i onsdag. Tidigt i morse gick vattnet och så drog värkarna igång. Så in på förlossningen där det blev snitt (säte, liten bebis och lite förtidigt). Kändes kul att få vara med om starten av förlossningen och att det inte blev planerat snitt eftersom jag hellst ville föda vaginalt. Ut kom i allafall en perfekt bebis som fick toppbetyg på alla tre kriterier. Vägde 2700 g så en liten fining. Lycka till er andra som har kvar det magiska ögonblicket när ni får träffa er bebis för första gången. 

  • minaimaginärabarn
    TheSwedishKiwi skrev 2022-06-17 23:30:50 följande:
    Åh grattis! Så skönt att höra att bebisen fick toppbetyg trots lite tidig ankomst! Hjärta
    Hur går det med värkarna? 
  • minaimaginärabarn
    linden2112 skrev 2022-06-19 08:37:04 följande:

    Här blev det bebis i onsdags.
    var rätt knäckt i tisdags efter bedömningen som inte blev någon igångsättning men på natten började värkarna komma extremt glest med någon timme emellan, under förmiddagen steg det till var tionde minut och eftersom jag har BGS fick vi komma in så tidigt i processen för o kolla status.
    För att sedan göra en lång historia kort vet inte min tapp vad den ska göra för trots intensiva värkar var tredje minut i flera timmar hände ingenting och i det tiden började vår lilla bebis i magen må sämre.
    Stax innan midnatt onsdag kom hon ut med akut snitt och mådde tyvärr inte bra, det tof närmre 10 min innan hon var okej, senare fick jag en infektion och har vart en nåldyna men nu är vi i alla hemma ;) <3


    Grattis till bebisen! Tuff start men hoppas ni mår bra nu! 
  • minaimaginärabarn

    Nu när vi får våra junibebisar vore det fint att få dela känslor och upplevelser såhär i början av att ha fått sitt barn, oavsett vilken i ordningen ????. Jag tycker att jag alltid får så starka känslor när hormonerna förändras och ibland blir det lite tokroligt. Som nu när vi ska få åka hem från BB idag till syskonen och det kommer som en uppenbarelse till mig. Att vi ska få ta med oss vår Juno hem för hon är vår för alltid samtidigt som jag både skrattar och gråter eftersom det är en sådan knäpp tanke och så stort på samma gång. 

  • minaimaginärabarn
    Lilalampa skrev 2022-06-21 22:39:16 följande:

    Var på ultraljud idag och läkaren sa att det har varit en liten tillväxt de senaste 2 veckorna sen sist jag var på ultraljud och kanske har moderkakan gjort sitt så hon ville ha ut bebisen hellre nu än senare. Fick tid imorgon kl 9 för igångsättning. Hoppas det funkar! Blir en lång dag imorgon. Är hemma nu, ätit gott och ordentligt, haha. Packat ner bok och lite annat extra i väskan. Sambon åker till jobbet iom att det knappast brukar hända något de första timmarna iaf.


    Lycka till idag!!! 
  • minaimaginärabarn
    Hallonglass91 skrev 2022-06-23 04:45:09 följande:

    Nu är vår älskade lilla tjej här och vi är så lyckliga! hon föddes 2 veckor efter BF men var ändå ganska liten 3,3 kg. Hon ser ut som en liten gumma men är ändå så söt!

    Jag vet att jag är i ett stadie av lyckorus pga alla hormoner men det är ju verkligen sååå häftigt att man skapar ett barn och sen föder det till världen! är helt förundrad och imponerad över alla kvinnor! heja oss! 


    Ni som har förlossningen kvar - vila vila vila och snart är ert barn här och all smärta, väntan, oro osv kommer vara värd det! 


    För min del blev det igångsättning i 41+5 och jag kom igång med egna värkar efter 5 tabletter. Värkarna blev intensiva väldigt fort och höll i sig regelbundna direkt så det blev jäkligt tufft snabbt tycker jag. Jag tycker det gjorde så ont - mer smärtsamt än jag trodde, kanske för att det tog 24 för mig från första värk till hon var ute så hann bli helt slut båda fysiskt och mentalt.

    Jag körde på med andning, massage, bad, tryck, värmekudde, olika ställningar osv tills jag var ca 6 cm öppen. Vattnet hade precis gått då och jag inte visste var jag skulle ta vägen när smärtan eskalerade och värkarna blev längre. Jag hade då kämpat i 11 timmar med värkarna och bad om epidrualen som jag sen fick 2 timmar senare. (Tips - be om den i tid!). Sen efter jag fått epidrualen tog det ytterligare 7 timmar tills jag var helt öppen och retraherad, sen ytterligare 4 timmar tills vår tjej var ute. 

    Det blev ett förlopp, där kroppen inte mådde så bra då jag kräktes massa, skakade, fick feber osv men jag är ändå nöjd och hade världens bästa stöd från min man och jag känner verkligen att vi är närmre än någonsin.

    Lycka till alla ni som har förlossningen och första dygnet med bebis kvar! 


    Stort grattis!!! Visst är det obeskrivligt fint och enastående hur en liten en har legat i ens mage, växt från cellklump till den vackraste av människor. Den gränslösa kärleken sedan kan upprepa sig med barn nr 2, 3, 4 o s v.. Obeskrivligt vackert! 
  • minaimaginärabarn
    TheSwedishKiwi skrev 2022-06-26 16:37:37 följande:
    Åh grattis! Så glad för din skull! Jag beeeeer om att det är min tur nu, haha. Idag har jag i stort sett bara suttit i sovrummet med ACn på högsta fläkt för det är så vidrigt varmt! Och värkarna kommer lite då och då, kanske 3-4 per timme. Sen får man rådet att ta en varm dusch eller ett varmt bad för smärtan, för det är ju så mysigt när man redan håller på att gå ihjäl av värmen, haha. Håll en tumme att det sätter igång snart! Hur nervös jag än är för smärtan som komma skall så vill jag bara få det här avklarat nu.
    Lycka till! Hoppas det är din tur nu! 
  • minaimaginärabarn
    TheSwedishKiwi skrev 2022-06-29 10:10:04 följande:

    Nu har vår tjej kommit till världen! Jag hade värkar hela natten igen mellan 27-28 juni och fick komma in för en kontroll, och där visade det sig att jag var 5 cm öppen och fick stanna! Jag kände en så stor lättnad så det är svårt att beskriva. Förlossningen däremot var otroligt svår. Jag fick panik när jag hade så ont och fick höra att det skulle ta några timmar till. Krystningsfasen var så intensiv att jag inte visste var jag skulle ta vägen. De fick till slut göra ett klipp för att kunna få ut henne. Men med det sagt så var det en alldeles underbar känsla att få se henne för första gången efter ett så intensivt arbete. Jag är så glad att graviditeten är över nu, haha. Nu ska jag fokusera på att läka och beundra min vackra dotter!

    För er som inte fött ännu, stort lycka till! 


    Grattis till bebisen! Skönt att allt gick bra tillslut och att du nu får njuta av den lille. 
Svar på tråden BF juni 2022