• Fri 5 Nov 2021 14:08
    224648 visningar
    1582 svar
    +1
    1582
    224648

    BF juni 2022

    Hejsan, jag hoppar in här i tråden då jag har beräknad BF 25 Juni 2022. Detta är mitt tredje IVF försök efter två misslyckade, så jag hoppas verkligen det håller hela vägen den här gången. Jag är 33 år gammal och detta är första barnet. :)

  • Thu 11 Nov 2021 21:59
    xnfsm skrev 2021-11-11 11:40:28 följande:

    Fråga gällande matvanor. Jag kör normalt sett periodisk fasta och äter första målet kl 12 på dagen och sista runt 20-21, det funkar bäst med min livsstil. Nu funkar inte det pga gravid och illamående så just nu äter jag frukost, lunch, middag och något kvällis. Hur ofta äter ni? Typ tidsintervall.


    Spännande att läsa om de av er som känner er hungriga konstant, jag har raka motsatsen - mår illa i princip hela dagarna så måste tvinga i mig mat. Är inte sugen på något och känner mig aldrig hungrig men får ont i magen när jag inte ätit på länge. Önskar verkligen att jag kunde slippa det här illamåendet, skulle mycket hellre gå runt och vara hungrig.
  • Mon 15 Nov 2021 15:14

    Idag har mina hormoner verkligen tyckt att jag ska känna ångest, panikkänslor och gråta hela dagen. Fy så jag mår. Vill bara hem och dra täcket över huvudet i princip. Är så orolig att denna ångest ska ha påverkan på fostret, men jag vet inte vad jag kan göra för att minska den. Får panikkänslor av att behöva sitta på jobbet och försöka vara produktiv.

    Är det någon annan som har berg-och-dalbanekänslor just nu? Är i V8+2.

  • Tue 16 Nov 2021 08:59

    Befinner mig idag i V8+3 och fick panik när jag vaknade på morgonen och det rann rött blod i toaletten. Kom även mörkröda klumpar på pappret när jag torkade. Jag har ingen smärta och nu tre timmar senare då verkar det avstannat. Förde in ett finger för att kolla läget och fick lite brunt blod på men inte rött. Jag vet inte hur jag ska känna just nu. Vi såg ju hjärtslag för ett par veckor sedan så man har ju fått upp förhoppningarna rejält. Skulle göra så ont mentalt om det visar sig att det blir missfall, speciellt eftersom vi försökt få barn i flera år.

    Ska se om jag kan lyckas boka in ett tidigt ultraljud på mödravården trots att jag inte ska bli inskriven förrän 29 november. Ivf kliniken har ju lämnat över ansvaret nu när de ansåg att det såg bra ut. Så jag befinner mig i ett mellanläge där jag inte riktigt vet vem jag ska kontakta. Håll tummarna för mig är ni snälla!

  • Wed 17 Nov 2021 14:52
    kattnos skrev 2021-11-16 10:16:11 följande:

    Alltså det där låter ju precis som jag fick det, fast i v 7+0. Jag blödde i typ 2 timmar och sen har det bara varit bruna typ flytningar, dessa har också slutat nu sedan någon vecka tillbaka. Om det inte börjar blöda igen är det nog inget missfall, det sa iaf den bm jag pratade med på gyn men jag förstår att du är orolig! Hon sa också att om det är ett missfall så försvinner graviditetssymptomen väldigt fort. Jag håller tummarna för dig!


    Fick komma på ett ultraljud idag och allt ser helt normalt ut. Fick till och med se den lilla bebisen röra på sig, vilket gjorde mig alldeles tårögd! De kan inte förklara blödningarna alls, de kunde inte ens se var de kom ifrån men hon sa att hon ofta ser liknande situationer och att det är mycket vanligare än man kan tro. Hon sa att hon såklart förstod varför jag blev orolig men att det inte kunde se bättre ut än det gjorde idag, så nu känner jag mig betydligt lugnare.

    Nu längtar jag till nästa ultraljud om ca en månad!
  • Sat 20 Nov 2021 12:20
    xnfsm skrev 2021-11-20 09:00:56 följande:

    Vecka 11 idag! Hur mår ni? Jag har fortfarande den där helt overkliga tröttheten (nästan hela tiden), lätt illamående, kissnödigkänsla och fryser så mycket. Lukter är oerhört jobbigt, mår illa i duschen av min egen tvål, fick byta schampo och balsam pga detta.


    Jag förstår dig. Jag har precis gått in i vecka 10 och jag har oerhört svårt för dofter. Saker som jag normalt tycker luktar jättegott får mig nu att vilja kräkas. Tvättade håret igår och tyckte det luktade hemskt starkt. Bytte lakan häromdagen och tyckte de också luktade ?för rent?, haha.
  • Thu 25 Nov 2021 17:02
    Bebis2021 skrev 2021-11-25 14:30:06 följande:

    Är det någon mer som är typ helt platt över magen? Har varit svullen men tycker de har minskat massor,är inte pinnsmal så lite underhudsfett har ja ju på magen men är inte "rund" så tänker att de borde synas rätt tydligt om man börjar få kula, oroar mig över att ja känner mig sååå platt? Känns som man borde börja ana en kula?jag har ju varit gravid förr å me mina barn födda 15 å 17 minns jag verkligen inte mer än att jag alltid blivit svullen tidigt, men minns inte när de sen avtagit osv.... kan tillägga att ja är i v 10+2, fy är verkligen sååå jobbigt detta, ul om 2 veckor, men vem räknar....


    Jag tycker mitt kommer och går. Jag är lite samma som dig - inte pinnsmal men inte heller rund. Vissa stunder känner jag mig jättesvullen, och andra stunder är magen helt platt. Men från vad jag hört så kan man egentligen inte se att magen växer förrän i runt vecka 13 som tidigast? Det är första graviditeten för mig så jag är absolut inte säker på att det stämmer, men det är vad jag hört. Jag är idag i vecka 9+5 så bara några dagar efter dig.
  • Sat 27 Nov 2021 14:04
    Vicktoria88 skrev 2021-11-27 11:12:39 följande:

    Har fått äta upp att jag skrev att jag knappt hade några gravidsymtom längre.. Sen i torsdags (när jag gick in i v 12) har jag mått jätteilla på morgonen, kräktes tillochmed för första gången imorse, har knappt mått illa alls innan. Har också haft ögonmigrän 3 ggr senaste veckan, brukar få det vid ÄL så antar att det är pga hormonerna. Men lite konstigt, står ju att symptom som migrän och illamående ska lätta efter v 12, borde inte bli värre efter v 12?


    Jag tror nog att det kan vara väldigt individuellt. Vissa mår ju illa hela graviditeten. Jag hade en kollega som tyvärr fick dras med det och hon spydde dagligen även när hon närmade sig slutet av graviditeten.

    Jag själv har mått illa hela tiden fram tills för några dagar sedan och jag gick idag in i vecka 11. Nu vissa dagar mår jag prima och känner av hunger igen, men en del dagar är fortfarande lite halvdana med lätt illamående. Jag hoppas verkligen att jag har tur nog att illamåendet avtar helt nu så att jag kan njuta av mat igen! Finns inget så tråkigt som att behöva tvinga i sig mat när man mår illa och inte är sugen på något alls!
  • Mon 29 Nov 2021 08:17
    +1
    kattnos skrev 2021-11-28 14:52:09 följande:

    Åh, är så irriterad! Jag skulle ju ÄNTLIGEN få göra ultraljud i morgon och se om det faktiskt finns någonting där i magen (jag hoppas och tror väl det men jag vågar inte hoppas...) Men nu har jag blivit så förkyld! Har varit hemma från jobbet sedan i torsdags och även om jag känner mig lite bättre idag så är jag absolut inte symptomfri... har gjort två covid-test hemma som varit negativa men även gjort ett test via vc som jag inte fått svar på ännu.. men antar att det inte spelar någon roll så länge jag har förkylningssymptom.

    Får ringa i morgon och hoppas på att kunna få en tid senare i veckan. Så jäkla surt. ????


    Stackare! Hoppas du får må bättre snart så du får komma iväg på ditt ultraljud! Jag håller en tumme att de har en tid senare i veckan till dig!
  • Tue 30 Nov 2021 14:49
    Avokado92 skrev 2021-11-30 12:59:24 följande:

    Tack så mycket! Ja men då är vi verkligen nära. Känner verkligen igen tankarna, vet inte om jag är taggad, nervös eller vad inför ul nästa vecka haha. Har safe:at upp och tagit ledigt från jobbet faktiskt, kanske lite överdrivet men kändes ändå rätt.

    Ja symptomen verkar ju verkligen variera och allt känns väldigt annorlunda för min del denna gång, jämfört med i somras som slutade dåligt. Så håller fast vid det! Håller tummarna för oss båda. När har du ul nästa vecka?


    Tycker du gör helt rätt i att ta ledigt från jobbet. Oavsett resultatet är det nog skönt att ha hela dagen att slappna av och inte behöva tänka på så mycket annat!

    Önskar dig lycka till!
Svar på tråden BF juni 2022