Inlägg från: Hallonglass91 |Visa alla inlägg
  • Hallonglass91

    BF juni 2022

    svansmamman skrev 2021-12-21 06:46:04 följande:

    Igår kom dopplern äntligen hem. Vi slet upp paketet i hallen och började lyssna direkt, haha. Det gick förvånansvärt lätt att hitta hjärtljuden, jag var tvungen att testa tre gånger för att vara helt säker men nog hördes ett starkt fladdrande hjärta där alltid. Det var som musik i öronen, vilken lättnad!! Nu kan jag med gott samvete, och utan oro, dela nyheten med fler. Hallelujah! ????


    Vad köpte ni märke på er doppler? Är lite sugen på att köpa en för att minska min oro pga tidigare MA. Ska såklart inte använda för ofta men nu när det är flera veckor kvar till RUL vore det skönt att kunna kolla själv en gång iaf.
  • Hallonglass91
    hurtänktedunu skrev 2021-12-21 09:38:08 följande:

    Haha visst är det underbart. Det är en sån trygghet att ha. Ska bli underbart att få berätta i jul.


    Har du också köpt en doppler. Vilket märke har du och tycker du den är bra?
  • Hallonglass91
    svansmamman skrev 2021-12-21 10:47:09 följande:

    Jag köpte den som heter AngelSounds och jag är hittills sååå nöjd. Jag fick tips om den härifrån, annars hade jag inte haft en aning om vad jag skulle köpa för någon, hehe. 

    Jag har själv haft MA tidigare och haft problem med katastroftankar pga det. Det känns redan så mycket bättre. Så jag rekommenderar det starkt! 


    Tack! Då ska jag kika på den. Skönt att höra att det hjälpt för din oro och dina tankar. Hoppas det kan hjälpa mig med tills man känner barnet röra på sig snart :)
  • Hallonglass91

    [


    hurtänktedunu skrev 2021-12-21 11:17:31 följande:

    Jag hade också ett ma innan detta och känner att det lugnar massor att kunna ta upp dopplern och lyssna efter bebisen


    Låter underbart! (Inte ditt ma men att dopplern har hjälpt med lugnet). Står på många sidor att det kan skapa mer oro men just nu känner jag att jag redan är så orolig att det inte kan bli värre ändå. Har beställt en nu. Hoppas hinna få hem den innan jul.
    Amanda6747 skrev 2021-12-21 14:58:00 följande:

    Går lika bra med babyolja så man inte slösar tid och pengar på ultraljudsgel :)


    Bra tips! Det har jag hemma så testar med det först iaf :)
  • Hallonglass91
    hurtänktedunu skrev 2021-12-21 16:56:06 följande:

    Ja det är riktigt skönt faktiskt. Visst har det stressat mig någon gång då bebis gömt sig under min puls och därmed vart jätte svår att hitta. Men i det stora hela så har det vart lugnande.


    Förstår det? Vilken vecka är du i nu och har det blivit tydligare ljud i jämfört med när du testade första gången? Står ju att det bara ska gå från vecka 16.
  • Hallonglass91
    hurtänktedunu skrev 2021-12-21 22:34:31 följande:

    Jag är i v16 på torsdag. Fördelen när man letade tidigt var ju att bebisen bara var på en plats. Nu far den ju runt en del. Oftast får man sparkar mot dopplern som hörs först. När man väl hittar bebisen är ljudet det samma men som sagt sparkarna har ju tillkommit


    Okej, tack för insikt i hur det var för er. Jag är i vecka 17 imorgon så känns ändå lovande att kunna hitta bebisen och höra den även om jag kanske först hör sparkar. Tack.
  • Hallonglass91
    hurtänktedunu skrev 2021-12-21 16:56:06 följande:

    Ja det är riktigt skönt faktiskt. Visst har det stressat mig någon gång då bebis gömt sig under min puls och därmed vart jätte svår att hitta. Men i det stora hela så har det vart lugnande.


    Fick hem dopplern igår och vi provade på kvällen först på min man för att höra hur våra hjärtljud lät och sen långt ner på min mage. Vi använde lite baby olja och hörde dens hjärtljud direkt! Så vi lyssnade högst 10 sekunder men det var magiskt och kommer nu inte lyssna nu mer på minst två veckor har vi lovat oss själva för att vara på den säkra sidan. :) Känns väldigt bra iaf då vi liksom hörde den leva i 16+1. Nu njuter jag för fullt! :)

    Tänkte att jag nu skulle sova gott men istället drömde jag mardrömmar som jag gjort flera gånger i veckan under graviditeten. Denna gång drömde jag att jag skulle föda och att alla peppade mig massvis. Sen kom jag på att jag bara var i vecka 17 och att om jag skulle föda så skulle barnet inte leva. Så då ångrade jag mig och ba ?nej den får inte födas?. Och då blev jag irriterade på att andra hade peppat mig att föda och stressad av att det inte skulle gå att stoppa. Haha. Några fler som drömmer massvis?

    Gud jul!
  • Hallonglass91
    MrsXy skrev 2021-12-25 14:13:32 följande:

    Hej alla

    Under veckan var jag med om en extremt traumatisk dag, vattnet gick och fick föda ut ett avlidet barn. 

    Hoppas det går bra för er andra, har inga ord eller känslor just nu. Andra missfallet på kort tid och såg så otroligt fram emot det här efterlängtade lilla barnet 

    //


    Åh nej, jag beklagar. Vilken mardröm. Hemskt ledsen för er skull. Ta hand om varandra. <3
  • Hallonglass91
    TheSwedishKiwi skrev 2021-12-25 21:53:48 följande:

    Är i v14+0 idag och de senaste dagarna har jag haft en konstant huvudvärk. Är det någon som känt något liknande? Har tagit en Alvedon då och då, men vill inte ta alltför ofta så går oftast runt och lider igenom huvudvärken.

    I övrigt är jag hela tiden trött men illamåendet och känsliga bröst är borta. Vore kul att höra hur ni andra känt er/ känner er under v14-15.


    Jag är i vecka 17 och har haft nästan konstant huvudvärk i 2 veckor. Var hos BM i veckan och hon sa att det troligtvis inte kan vara högt blodtryck så tidigt. Så hon sa att det troligtvis bara var spänningar. Fick tips från en gravid kompis att det är vanligt med huvudvärk vid lågt järnvärde.

    Har försök med massage, mer vatten, osv men känns inte som det hjälper. Anar att det kan vara hormonellt? Men jag ska prova med extra järn.

    Har du fått några tips? Någon annan som varit gravid tidigare och upplevt detsamma men att det passerat?
  • Hallonglass91
    TheSwedishKiwi skrev 2021-12-26 08:06:01 följande:

    Ja jag har lågt järn, men har ätit järntabletter i flera veckor nu så jag tycker väl att de borde ha hjälpt vid det här laget, men det är väl kanske möjligt att de inte räcker. Jag ska kontakta BM och se om jag kanske kan ta nytt blodprov för att se om järnvärdet förbättrats eller om det ligger kvar lågt.


    Okej, känns som det borde ha blivit mer stabilt då om du ätit extra i flera veckor samtidigt som mycket järn kanske gått åt de senaste veckorna också.
    hurtänktedunu skrev 2021-12-26 09:48:13 följande:

    Huvudvärk har jag också till och från och illamåendet kommer ibland faktiskt men i det stora hela har jag få symtom nu.


    Ush, det är så segt. Hoppas det går över snart! <3
Svar på tråden BF juni 2022