Inlägg från: knyttets |Visa alla inlägg
  • knyttets

    BF juni 2022

    svansmamman skrev 2021-10-21 21:39:48 följande:

    Hur har ni det med pulsen? Igår var den uppe i 154 flera gånger och den kommer sånär som aldrig ner på under 100. Jag känner i kroppen att jag har hjärtklappning och känner ett obehag konstant. Jag vet liksom inte ens om illamåendet har med graviditeten att göra eller om det är pulsen som gör det. Är det någon fler som haft, eller har, problem med hög puls?

    Kan tilläggas att jag tränar mycket och kroppen är i väldigt bra kondition i övrigt, det är ?bara? pulsen som fått fnatt.


    Jag tenderar ha hög puls även utan att det växer en människa i mig och märker definitivt att det är mycket tyngre nu redan, men i och med att jag äter mediciner även annars så fortsätter medicinering under graviditeten också. Men sorten behövde bytas.
  • knyttets
    svansmamman skrev 2021-10-22 08:03:17 följande:

    Ah okej, tack för att du delar med dig! Har din barnmorska nämnt något till dig gällande pulsen? När jag pratade med min barnmorska i måndags "hotade" hon med sjukskrivning om den inte lugnar sig, jag trodde att jag skulle kunna få någon medicin för att hålla den i schack men det kanske man inte får det första man gör utan ~vila~ kanske anses vara lösningen? 


    Ännu har det inte varit prat om sjukskrivning, men jag är beredd på att det kan bli aktuellt senare i graviditeten då det börjar bli tyngre för kroppen. Nu inledningsvis har jag uppmanats att följa med blodtrycket och mäta hemma. Har själv önskat att om jag börjar få symtom så vill jag att min hjärtläkare konsulteras i första hand. Upplever själv att jag känner mitt hjärta så bra så jag vet när det blir för mycket. Men vila är nog det viktigaste och har själv gjort mycket lugn yoga och andningsövningar nu på kvällarna. Men det finns alltså pulssänkande mediciner som går att ta under graviditeten, men jag antar att man inte vill skriva ut "i onödan" då de påverkar mycket annat än pulsen också. I mitt fall hjärtspecialist som skrivit ut dem.
  • knyttets

    6+5 idag och har mått så otroligt illa senaste dagarna. Erkänner att jag hunnit tänka tidigare hur hemskt kan det nu bli, men fy usch alltså. Försöker äta regelbundet, men har noll matlust och orkar knappt göra något förutom att överleva arbetsdagen. Mår någon annan illa i det här skedet? Känns tidigt?

  • knyttets
    Elli123 skrev 2021-10-26 10:47:54 följande:

    Är också i 6+5 och jag har aldrig mått såhär dåligt i hela mitt liv. Jag har ett fruktansvärt illamående, klarar knappt att äta men äter jag inte så blir jag ännu mer illamående. Klarar knappt min arbetsdag heller men försöker överleva.. lika glad varje gång jag får åka hem haha! Fick tips av BM att ta åkesjuktabletter så andra dagen jag testar men hittills inte hjälpt..


    Verkligen svårt att få till ätandet direkt från morgonen. Och då matlusten infinner sig är jag alltid sugen på något sjukt specifikt så det är helt omöjligt att veckohandla för tillfället och matsvinnet är stort. Köpte åksjukearmband igår och tycker det har hjälp lite, men det är kanske bara placebo :D Att ligga ner och överhuvudtaget vila fungerar bäst, men svårt att få ihop med heltidsarbete. Hoppas verkligen det inte håller i sig länge.
  • knyttets
    Mamma91a skrev 2021-11-01 11:28:21 följande:

    Vi har en helt hemlig fb-grupp för bf juni 2022. Den går inte att söka efter och man kan bars bli inbjuden via länken eller att va vänner på fb.

    Skriv till mig om ni vill vara med I gruppen.


    Jag går gärna med i gruppen :)
  • knyttets

    8 veckor gångna idag, känns redan som att jag varit gravid i en evighet. Vi gör vårt första ultraljud först i vecka 12, så väntan blir lång. Försöker sysselsätta mig med annat för att få veckorna att gå.

  • knyttets
    Lolalou skrev 2021-11-08 09:32:03 följande:

    Hej allihopa!

    Hur gör ni för att inte tänka katastroftankar? Känns som det enda jag tänker på just nu är lilla livet i magen (om det ens är något?) om hjärtat slår? Om jag får missfall? Håller på att bli galen. Totalt.

    Blir frustrerad över hur länge det är kvar tills jag ska tid för ultraljud. Ska på frejasamtal den 23/11, är det då vi får veta vilket datum jag ska få göra ultraljud? Tycker det är sjukt att vi ska behöva vänta så länge till att få veta om det är något som lever? Är livrädd för att jag (mår sjukt jävla illa varje dag) mår skit och så kommer det inte komma något ur detta..

    Är 7+6 idag. Vill inget annat än att detta ska gå vägen, men har så svårt att tänka positivt just nu!

    Hur känner ni? Hur mår ni?


    Försöker mest sysselsätta mig med annat. Vi har första ul i vecka 12, är nu i vecka 8+4, så väntan känns lång. Har också en liten oro kring att tänk om man har kämpat och mått skit "i onödan" och sen måste göra om allt igen om något går snett. Men försöker hålla huvudet kallt och fokusera på andra saker. En utmaning just nu är att jag sover dåligt, sover ytligt och vaknar ofta under natten och har svårt att somna om, det gör att dagarna känns jobbigare och hjärnan får kämpa mer. Illamående har dock släppt lite nu så det känns skönt i alla fall.
  • knyttets

    Vi har också gjort NIPT, allt såg bra ut och det var en otrolig lättnad att äntligen få se bebis på skärmen. Känns som att jag verkligen börjar kunna landa i faktumet att vi ska få ett barn och vågar börja drömma och planera.

  • knyttets
    hurtänktedunu skrev 2021-12-09 13:04:38 följande:

    Håller helt med. Man vågar kanske tro lite mer nu. När är du beräknad?


    17 juni är vi beräknade. Hur är det med dig?
  • knyttets
    Lita89 skrev 2022-01-03 17:06:26 följande:

    Hej alla! Hur har ni andra gjort med vaccin mot influensa? Jag har totalt glömt bort det!! Tog förra graviditeten men vet inte om jag behöver nu när jag snart blir avstängd?


    Har tagit många år innan och tog nu också. Reagerade inte på vaccinet på något sätt.
  • knyttets
    kattnos skrev 2022-03-04 07:25:45 följande:

    Hallå! Hur går det för alla? Länge sedan någon skrev nu..
    Jag var hos BM i måndags och fick hörs hjärtat och mäta magen för första gången och allt ser fint ut. Det känns skönt. Börjar känna mig stor redan nu så ibland känns det lite tungt att det är 3 månader kvar. Men samtidigt har vi gått under 100-dagarsstrecket så jag försöker vara positiv :)


    Jag är för tillfället sjukskriven då jag haft en hel del sammandragningar och varit ganska utmattad. Allt ser ut att vara bra med bebis och det är en väldigt aktiv liten krabat. Vi börjar ha det mesta inhandlat och fixat hemma och jag känner att jag nu börjar komma in i en period av otålighet. Känner mig också otroligt stor redan och kan inte fatta att magen ska bli ännu större ännu! Det känns skönt att det börjar våras utomhus och allt vad det innebär gör det lättare att ta det lugnt och njuta :)
  • knyttets

    Här har vi gått in i vecka 30 och bebis rörelsemönster har ändrat med tiden. Har tidigare i veckan varit på ett ultraljud och bebis låg då med huvudet neråt vilket förklarar att jag känner mest sparkar och puffar uppåt. Bebis har antingen lugnat ner sig på nätterna eller så har jag blivit så van med rörelserna att jag inte vaknar av dem längre. För några veckor sen var det värre :D Hoppas ni alla mår bra och får må bra den sista tiden också. Har någon börjat förbereda sig inför förlossningen ännu, profylaxkurser eller liknande?

  • knyttets
    kattnos skrev 2022-04-25 16:53:24 följande:

    Idag har jag varit på TUL! Kul att se bebis igen. Låg lite under förväntad vikt, 2100g istället för dryga 2300 men inget konstigt eller så. Däremot låg den i säte...  Jag gjorde ju akut ks sist och TUL nu var för att mitt bäcken är liiite under normalstort vilket gör att bebis inte får vara för stor för att vaginal förlossning ska vara lämpligt. Därför vill man heller inte att jag ska föda i säte. Så bebis har ett par veckor på sig att vända sig, annars blir det planerat snitt.
    Jag har ju önskat att föda vaginalt om det går men går det inte så är jag helt okej med att det blir snitt.

    Hur går det för er andra?


    Vecka 33 på gång här och det börjar bli TUNGT. Har börjat få mycket tryckkänslor nedåt och ont i bäckenet. Rör mig som en pensionär :D För oss görs bedömning om förlossningssätt nästa vecka. Bebis låg med huvudet nedåt på senaste ultraljudet och bm menar att han ligger kvar så. Så vi håller tummarna att det blir vaginal förlossning. Jag är lite orolig för igångsättning då det är frågan om en specialgraviditet i mitt fall, men viktigast är ju att bebis kommer ut tryggt och säkert.
  • knyttets
    betula skrev 2022-04-26 16:54:00 följande:

    Varför är du orolig för igångsättning? Är det troligt att det blir det för dig?


    Själv har jag bett om igångsättning då jag är livrädd att inte hinna in i tid. :)


    Det är nog mest att jag är orolig att förlossningen drar ut på tiden och blir mer smärtsam, i och med att det är första barnet också. Men vi får helt enkelt vänta och se vad de bedömer blir tryggast för oss båda.
  • knyttets
    TheSwedishKiwi skrev 2022-05-07 08:29:01 följande:

    Jag vet inte hur min bebis ligger just nu, men nu på morgonen trycker hon på blåsan som in i tusan, fy vad obehagligt! Haha, ligger hon rätt med huvudet neråt så måste det ju vara händer och armar hon använder till att trycka på blåsan. Jag har bett henne sluta för det känns som jag ska kissa på mig konstant!

    Har ni packat förlossningsväska ännu? Jag har inte gjort det men känner att det kanske börjar bli dags! Vad har ni i eran?


    Jag har packat en akutväska för nån vecka sedan men tänkte ännu fylla på den med något smått. Har packat kläder åt bebis i olika storlekar, blöjor och en filt för hemresa. Amningsbh, underkläder och mjuka sköna kläder till mig själv. Ska ännu packa hygienartiklar då det blir dags. Har funderat på att packa nåt ät- och drickbart men vet inte riktigt vad man ska satsa på? Tänker också att jag gärna vill ha med hörlurar för att lyssna på musik och egen kudde. Vi kör mycket långa resor med bil så vi packade förra veckan en liten väska att ha i bilen med handdukar och plastpåsar och sånt ifall vattnet skulle gå plötsligt. 
  • knyttets
    Oreokakan11 skrev 2022-05-30 13:13:11 följande:

    Är det någon här i gruppen som fött än eller som har några känningar? Bf 8 juni men känner ingenting förutom lite mensvärk då och då. 


    BF 17 juni, en del förvärkar och sammandragningar vissa kvällar men de går om. Mycket känningar i ljumskarna och tryck neråt. Men ännu verkar bebis ändå inte vara påväg. 
  • knyttets

    Här sovs det också risigt. Ännu v35/36 sov jag hur bra som helst och tänkte jag skulle slippa sömnbesvären, men det svängde sakta men säkert. Sover kanske 5h/natt och en stund på dagen. Är väldigt trött men lyckas liksom inte somna. Haft känningar några nätter och trott att det ska dra igång så det gör ju det svårt att somna om också. Men det har alltid lugnat ner sig på dagen. Väntan är verkligen sjukt lång nu.

  • knyttets

    Åh vad spännande att det kommer igång för er!  Jag har haft lite mensvärksliknande smärta från och till. Har också haft regelbundna förvärkar en kväll med ca 10/15 min mellan men de försvann efter någon timme. Magen har sjunkit lågt ner och tror slemproppen börjat släppa lite. Är bara i 38+1 idag men tänkte prova promenad och sånt idag för att se om det skulle komma igång. 

  • knyttets

    Grattis till alla som fått sina bebisar!! Vår lille kom till världen förra veckan 39+0. Vi hade också en snabb förlossning med värkar som börjat 3-4 tiden på natten och bebis kikade ut strax efter kl.12. Något omtumlade över hur snabbt det gick, men också tacksam att det inte blev långdraget som förstföderska. 

Svar på tråden BF juni 2022