Inlägg från: TheSwedishKiwi |Visa alla inlägg
  • TheSwedishKiwi

    BF juni 2022

    Vaknade imorse med blödningar igen. Jag är så fruktansvärt trött på dessa blödningar så jag vet snart inte vad jag ska ta vägen. Varje gång jag blöder så tror jag så klart att något gått fel, även fast folk talar om för mig att det händer ofta att man blöder i första delen av graviditeten. Jag ska inte på KUB förrän 16 december, så innan dess kommer jag ju inte veta någonting om hur det står till egentligen. Jag känner mig mentalt slut och vet inte hur jag ska orka med arbetet under den här perioden. Rynkar på näsan

    Jag fick även höra att en bekant som var gravid i ungefär samma vecka som jag fick bekräftat missfall i helgen, så nu går jag runt och nojar som aldrig förr.

  • TheSwedishKiwi
    MrsXy skrev 2021-12-06 11:47:38 följande:

    Nä fyyy vad jobbigt med blödningar :( Jag har inte blött nu eller förra grav, men förra slutade ändå i ma.. Fy, det är så obehagligt. Hur det än är, blödningar eller inte så kan det ju gå både bra och dåligt. Himla nervöst detta. 

    Men kan du inte göra ett tidigare privat ul innan ? Om de inte vill bekosta det för dig? Det kanske kan stilla lite.. 


    Jo jag skulle säkert kunna göra ett privat UL, men då jag redan gjort flera stycken vet jag inte om jag vill göra fler innan det är planerat. Jag vet att det inte kunnat bevisats att UL är skadligt för fostret, men jag är ändå lite nervös över det. Så jag vill inte göra dem i onödan om man säger så. Även om jag vet att jag kommer gå och oroa mig konstant.
    hurtänktedunu skrev 2021-12-06 18:25:48 följande:

    Förstår att det är jobbigt. Man är ju så maktkös. Vilken vecka är du I nu?


    Jag är i vecka 11+2 idag. Så jag har inte ännu kommit förbi de fruktade första 12 veckorna.
    betula skrev 2021-12-06 21:29:04 följande:

    Får fortfarande blod på pappret. Kommit lite på trosskyddet, men droppar iaf inte i toalletten.


    Jag hoppas att både du och jag har helt ofarliga blödningar. Jag har hört många solskenshistorier om graviditeter med blödningar så det behöver ju absolut inte betyda något. Men det är klart att vi oroar oss!
  • TheSwedishKiwi
    Bebis2021 skrev 2021-12-07 10:21:06 följande:

    Fyfasiken, tyckte mig eventuellt ana en väldigt svagt ljusrosa färg på pappret när jag var på toa tidigare, torkade igen för att se men då syntes inget mer, de var så svagt att jag fick anstränga mig och se, men något färgat var det, inte helt ofärgat så att säga, fick genast kalla kårar och är nu så jäkla orolig, även haft molvärk till och från senaste tiden, svårt att veta om de är normalt eller pga begynnande missfall, men nu är jag helt övertygad, de finns inget levande foster, har ul på fredag och de känns hemskt att vänta till dess samtidigt som man inte vill uppta vård i onödan, fyfan va jobbigt detta blev


    Jag förstår din oro, men förlora inte hoppet ännu! Nu vet jag ju inte hur det står till med min bebis i samband med mina nuvarande blödningar, men jag har ju haft blödningar till och från hela graviditeten, och tidigare UL som jag gjort har visat att allt är som det ska. Så det behöver absolut inte betyda något. Och var det bara lite lätt rosa så låter det troligt att det kan vara något blodkärl som brustit. Mina blödningar har varit både rosa, bruna och röda men aldrig rikliga nog för att jag ska behöva använda mer än trosskydd, så jag försöker även intala mig själv att jag inte ska oroa mig. Skulle jag få ett dåligt besked på nästa UL så får jag ta den sorgen och ångesten då helt enkelt!

    Jag håller en tumme för dig att graviditeten går precis som den ska och att det rosa du sett är helt ofarligt!
  • TheSwedishKiwi
    Bebis2021 skrev 2021-12-07 10:58:08 följande:
    Tack för dina ord<3

    Men har du haft molvärk också? För de har jag å ja tycker att de inte känns som växtvärk, men de är ju de där som är svårt å bedöma, men i kombination med värken får man inte bra känslor tyvärr sen bidrar de väl att man har mf å ma i bagaget.. men men de är som de är å går inte göra något, men ovisshet är ju så jobbigt
    Ja jag har molvärk till och från. Ungefär som om jag skulle ha mens. Men det brukar bara hålla i någon halvtimme åt gången och sen lättar det. Sen har jag även haft stickningar, ilningar och alla möjliga känslor i magen. När jag vaknar på morgonen har jag ofta ont i magen och ryggslutet och det känns som att jag legat konstigt, trots att jag vet att jag inte gjort det. Jag har inte varit gravid innan, så jag har inget att jämföra med och det brukar göra mig lite extra nervös när jag får de smärtorna.

    Förstår att du är extra nervös med tanke på din historik, och ovissheten är ju det som är värst. Visste man att allt var bra så skulle ju inte värken eller blödningarna ha mycket betydelse.
  • TheSwedishKiwi
    Bebis2021 skrev 2021-12-07 20:11:50 följande:

    Haft lite mer blodtillblandad rosa flytning men inte när jag gått på toa utan endast att de varit lite på trosskyddet, kom vid ett tillfälle på toa en väldigt liten blodkoagel och inget mer, har lite mensvärk, magen är helt platt, men de har den ju varit ett tag, men alltså ja är ju i vecka 13 nu och med tanke på att de är tredje barnet och 9e graviditeten så borde ja ju ha lite mage, tror faktiskt inte jag orkar vänta till fredag, ska ringa imorgonbitti till gyn och hoppas då innerligt att jag får komma in och kolla upp de... känns verkligen såååå tråkigt att de skulle bli så här inpå jul dessutom, hade sett fram emot att börja få känna mig lite gravid med lite kula till jul, fyfan va ledsamt detta är, och uppgivenheten över att detta är fjärde MA som jag har i rad, varför funkar det helt plötsligt inte? Förstår verkligen inte?? Alla prover normala inklusive sköldkörteln...


    Hoppas du får komma och kolla upp det och jag håller alla tummar jag kan för att det inte är som du tror! Stor kram!
  • TheSwedishKiwi
    Bebis2021 skrev 2021-12-08 12:02:22 följande:

    Som jag nu misstänkte sen gårdagens blödningar som började smått, så visade vul idag på inga hjärtljud, fostret mätte exakt 8+0, precis den vecka jag såg hjärtljud för fyra veckor sedan, påbörjar behandling idag för att hjälpa processen, min kropp verkar inte vilja starta igång själv. Känns ju såklart fruktansvärt tråkigt, ledsamt och jobbigt, men detta kommer inte som en chock, jag har ju haft de gnagande och egentligen inte kunnat ta till mig graviditeten efter vul för fyra veckor sen, så min kropp har nog vetat länge. Men men, vill bara avklara detta nu, hoppet och önskan om en trea kvarstår och jag hoppas de ska vara min tur snart. Lycka till ni andra <3


    Men åh, stackare. Jag känner verkligen med dig. Jag hoppas verkligen att det går vägen nästa gång så du får din trea och slipper gå igenom det här igen. Styrkekramar till dig! Hjärta 
  • TheSwedishKiwi

    Jag kan till viss mån ha fått svar på vad mina blödningar/flytningar beror på, då det visat sig att jag har en infektion som behöver behandlas. Men nu är jag så förvirrad. Jag har fått Dalacin vagitorier utskrivna för behandling, men i bipacksedeln står det klart och tydligt att man inte ska använda dem inom de tre första månaderna av en graviditet. Jag befinner mig ju fortfarande inom de månaderna. Jag har skickat ett meddelande till min barnmorskemottagning så jag får väl se vad de svarar. Har någon annan erfarenhet av att ta dessa vagitorier?

  • TheSwedishKiwi
    180611 skrev 2021-12-08 17:27:25 följande:

    Fick svar på vår NIPT idag och allt såg bra ut. Så otroligt tacksam.. Än mer tacksam när man vet hur det är för en del av er som fått jobbiga besked det sista. Måste vara så tufft!

    Gick igenom ett missfall i augusti men då väldigt tidigt så går ju inte alls att jämföra. Däremot gick vi igenom ofrivillig barnlöshet med första barnet. Tog över tre år innan jag blev gravid för första gången vilket såklart var en stor sorg varje månad. Tänker att vi alla går igenom något tufft då och då på olika sätt. Kanske att det kan vara en tröst för er där det inte gått bra att många av oss också har kämpat och haft tuffa perioder. Vet att jag kände att "alla andra" hade det så lätt. På något sätt hade jag lättare att glädjas med dem som också fått kämpa lite för att få sina barn. Rätt eller fel... Men så kändes det. Och just det vill jag få fram. Alla känslor är ok!. Ta hand om er och lycka till!!


    Skönt att höra att ni fick ett bra resultat! Måste kännas fantastiskt! Jag räknar dagarna fram till 16 december när jag ska på KUB, och hoppas så innerligt att inget gått fel innan dess. Håller med dig om att man gläds så mycket åt de som har fått kämpa för sin graviditet och äntligen lyckats, speciellt om man själv går igenom något liknande. Jag har själv ett utomkvedshavandeskap, 2 år av ofrivillig barnlöshet efter det och nu tre IVF försök i bagaget. Därför hoppas jag så innerligt att den här graviditeten håller!
  • TheSwedishKiwi
    hurtänktedunu skrev 2021-12-08 22:13:16 följande:

    Nipt gjort och bebisen mådde tipp topp och allt fanns och satt där det skulle plus att jag fick hoppa fram två dagar. Helt underbart.

    //


    Men åååh! Grattis. Så glad för din skull!
  • TheSwedishKiwi
    slo92 skrev 2021-12-09 11:00:41 följande:

    Går in i v12 imorgon och har de senaste två veckorna varit obeskrivligt trött. Jag har svårt att koncentrera mig på jobbet för att jag är så trött och vill bara sova. Jag blir jätteanfådd och ansträngd av att cykla sträckor som jag inte brukar ha problem med att cykla. Tog blodprov hos bm i veckan och hade ferritinvärde under 30 och blev rekommenderad 100 mg järn per dag. Någon som varit med om liknande och vet hur lång tid det tar för järndepåerna att fyllas på? Jag har så dåligt samvete för att jag inte orkar sköta mitt jobb ordentligt :/


    Jag känner exakt som du! Förra fredagen var jag så trött att jag inte visste var jag skulle ta vägen. Jag var faktiskt tvungen att lämna kontoret och åka hem och sova några timmar. Fick veta i måndags att mitt ferritinvärde ligger på 16, vilket tydligen är väldigt lågt, så jag har också börjat äta järntabletter.

    Jag har ätit järntabletter många gånger tidigare och det brukar ta ett par veckor innan jag känner någon skillnad. Vet inte om man känner samma när man är gravid dock!
Svar på tråden BF juni 2022