• Mon 3 Jan 2022 18:24
    224338 visningar
    1582 svar
    1582
    224338

    BF juni 2022

    pinkrain skrev 2022-01-03 17:54:42 följande:

    Den är extra kraftig i år sa barnmorskan jag pratade med. Jag tar vaccinet imorgon. :) min make och båda söner har varit riktigt dåliga. Alla tre hade över 40 grader i en vecka. Testade sig så inte covid.


    Ja jag har hört det med och dessutom fått känna på det. Ja vi testade ju oss också. Kan inte minnas hur många ggr jag har testat mig det senaste 1,5 året. Suck
  • Wed 5 Jan 2022 11:42
    pinkrain skrev 2022-01-05 10:38:23 följande:

    Rul idag. Triss i pojkar. Måste bara smälta det lite.


    Vi får bearbeta ihop! Blir 3 grabbar här med... Men jag har börjat landa lite i att wow vilken grej ändå. Är ju inte supervanligt direkt! Får tänka att vi fått möjligheten till att forma en familj med pojkar. För mig är det viktigt att det inte blir för grabbigt.

    Men jag förstår absolut känslan. Man har ju dels sina egna drömmar och förhoppningar och dessutom andras. Vet ju att alla andra hoppades på tjej. Vi har valt att inte berätta för omgivningen än för att hinna landa lite själva.

    Det jag sörjer är mest att inte få återse/spegla min egen barndom lika mycket. Likadant att aldrig få möjligheten till att bli mormor. Dessutom tror jag att det hade varit nyttigt för våra pojkar att växa upp med en tjej med. Men nu är det jag som får vara den personen. Får helt enkelt göra mitt bästa?

    Hur känner du?
  • Wed 5 Jan 2022 11:54
    pinkrain skrev 2022-01-05 11:49:36 följande:

    Jag bröt ihop på kontoret och fick åka hem. Jag är besviken och ledsen och allt möjligt just nu. Ville också ha en tjej till familjen, att kunna bli mormor osv. Min make år också besviken. Var ju inte planerat heller blev gravid på p- piller. Valde att behålla. Alla känslor idag verkligen.


    Förstår sig så väl! Har också varit och är väldigt ledsen! Gråt ut och tillåt dig sörja! Vi fick reda på detta i söndags och det känns lite bättre nu. Men det är faktiskt riktigt jobbigt. Ta hand om dig och hör av dig om du vill prata.
  • Thu 6 Jan 2022 14:59
    pinkrain skrev 2022-01-06 09:10:14 följande:

    Tack snälla. Var eran trea planerad? Hur gamla är sönerna? Mina söner är 8 och den andra 5 nu i feb. Min make är lika besviken och ville inte ens vi skulle behålla från början så extra tungt allt. :( han sa igår att han har svårt att känna glädje så blev bara värre allt. Jag tänker hemska tankar att hag ångrade att behålla och sånt dumt. :(


    Ja men var den. Men vi tvekade länge. Sen fick vi ett tidigt missfall i somras också. Kan inte sluta tänka på om det var en tjej... Även om jag vet att den säkert var alldeles för sjuk för att klara sig.

    Jag vet. Man tänker så dumma grejer. Saker som förvånar en. Men tänker att det kanske är lika bra att vädra det nu och sen kommer man garanterat över det sen närmare förlossningen. Jag är dock tacksam över att vi kollade den här gången. Det har vi inte gjort innan. Känns bättre att bearbeta det nu än att bli besviken vid förlossningen.

    Men jag har också tänkt konstiga grejer. Som dessutom gör mig rädd nu för vi har inte gjort RUL än. Tänk om det visar sig vara något fel... Så har jag gått och tänkt hemska saker. Usch så jobbigt.
  • Thu 6 Jan 2022 18:38
    hurtänktedunu skrev 2022-01-06 17:13:47 följande:

    Jag tänkte lika som dig. Att jag ville veta innan förlossning för att bearbeta innan. Då har man tid på sig att förbereda sig. Vi fick också ett missfall I somras och jag undrar också vad det var för kön på den lilla. Jag ville verkligen att det skulle bli en tjej denna gång även om jag redan hade en av varje men jag visste att en pojk skulle göra mig besviken även om jag så klart skulle komma över det till slut. Känns hemskt att säga så. Men menar bara att jag förstår dig i dina tankar


    Tack! Man känner sig så otacksam. Men tror att det är gamla obearbetade känslor för vår tid som barnlösa. En tid där man inte kunde påverka någonting och ens drömmar på något sätt aldrig skulle bli av. Att allt låg bortom ens kontroll. Sen är detta självklart inte alls samma sak. Vi är såå lyckliga att vi har kunnat få 2 snart 3 barn. Men det är något i känslobilden som på något vis stämmer in. Lite avundsjuka på andra på nåt sätt... hemsk känsla. Är så rädd för att bli bitter. Men tror inte jag kommer bli det när jag väl landet I det. Framförallt inte när killen väl kommer. Han är säkert alldeles ljuvlig. Precis som mina 2 pojkar jag redan har. Men visst jag har googlat " kan NIPT visa fel"...
  • Thu 6 Jan 2022 22:37
    pinkrain skrev 2022-01-06 21:59:20 följande:

    Jag har bara gråtit några timmar idag. Så konstigt skulle inte ens ha ett barn till. Men det blev min extra chans till dotter. Sen tycker jag det är skillnad över att vara besviken på ett kön man aldrig kommer uppleva. Även om känslan kan vara stark hos andra kommer vi med tre söner aldrig få uppleva en dotter. Det är en stor sorg för mig. Jag vet att jag inte hade känt samma sak om jag haft en dotter, tror inte det iaf. Jag var inte ledsen över en andra son men är jätteledsen nu över en oplanerad trea som inte blir en dotter. Jag kan inte ens förställa mig mamma till tre söner men kommer ju bli det. Jag har googlat fel på rul, fast jag själv såg snoppen. Helt orimlig med andra ord.


    Log lite här nu. Ändå tacksamt att höra att fler beter sig orimligt. Tack för det. Jag känner så igen det. Kände inte så efter 2 pojkar. Men det skrämmer mig med 3. Av någon anledning. Vet inte varför men jag får för mig att det då automatiskt blir svårhanterligt och att de alla ska skapa kaos. Vilket är konstigt för vi har otroligt fina pojkar som alla kommenterar hur lugna, fina och kärleksfulla dem är. Det sjukaste av allt är att vi ändå medvetet försökte få ett barn till där vi vet att det är 50/50 på vilket kön det blir ungefär och ändå blir vi båda totalt chockade. Jag har inte haft nån känsla med vilket kön det var i magen med dem andra men nu så skrek hela kroppen tjej. Är nog därför jag har så svårt att lita på svaret...Läste nånstans att det kan vara så att det ligger kvar kopplingar från tidigare graviditeter som kan förvilla NIPT. Då jag fick ett missfall strax innan jag blev gravid med bebisen som nu ligger i magen så drar det såklart igång orimliga tankar om att det mot alla odds ska visa sig vara en tjej på RUL. Så ovärdigt!
  • Tue 11 Jan 2022 09:40
    pinkrain skrev 2022-01-11 08:41:25 följande:

    Ska boka ett privat tillväxt får jag veta storleken på bebisen med. :) redan börjat handla kläder så vill vara lite mer säker. Jag går inte runt och tänker flicka längre men ändå. Det är fortfarande svårt att smälta då magkänslan var så stark men det känns bättre och bättre.


    Gör så. Lika bra så du kan gå vidare sen. Annars går man bara och funderar. Men håller med dig. Så konstigt att magkänslan kan ha så fel. Jag var också väldigt säker på tjej...
  • Tue 11 Jan 2022 11:11
    pinkrain skrev 2022-01-11 10:01:40 följande:

    Hon var lite stressad och låg efter i tiden så kändes inte helt 100. Ja märkligt! Har du varit på rul?


    Ok. Ja men det kanske är bra ändå! Nej ska dit den 25:e. Så två veckor kvar.
  • Tue 18 Jan 2022 20:15
    Oreokakan11 skrev 2022-01-18 16:45:57 följande:

    Hej tjejer! 


    länge sedan jag skrev här. Var på mitt rul i fredags som visade en liten aktiv pojk <3. 


    har en fråga gällande barnets rörelser Och hur det bör kännas. Har inte känt något förrän nu är i 19+6 iom att jag har moderkakan fram. Men för någon vecka sen tyckte jag att jag kände typ ett kurrande eller en ?tingeling-feeling.? Först trodde jag att jag var hungrig men detta var efter att jag ätit mig proppmätt på pizza haha. Kände det dock väldigt högt upp, ovanför naveln vid revbenen. 


    men idag när jag satt kände jag typ en drag känsla nedanför naveln, typ som en fisk som nappar på fiskespöt haha kan inte beskriva något annat, typ något som drar lätt. Kan det vara bebis?


    Grattis till pojken! Jag har också moderkakan fram den här gången och tycker rörelserna känns mer dova och inte så tydliga som med mina två tidigare barn. Men jag vet inte om jag tolkar dig rätt nu men jag tycker min bebis känns som att det en en fisk som slår liksom. Men dragkänsla vet jag inte riktigt... 

    Jag i v 19 18+0 idag och började bli säker på att det var rörelser jag kände för en vecka sedan ungefär. Har känns betydligt tidigare med mina andra två barn där moderkakan legat i bakvägg.
  • Wed 19 Jan 2022 22:47
    svansmamman skrev 2022-01-19 21:56:20 följande:
    Jag inser nu att tillvägagångssättet verkar variera mellan olika regioner. Uppe hos oss fick man själv logga in på 1177 och boka tid för RUL, vilket var skönt för då kunde man ta tiden som passade bäst. Vi gjorde vårt i vecka 18(17+3), jag valde aktivt att göra det så tidigt som möjligt. Jag hoppas du slipper vänta alltför länge! 
    Oj jaha! Men så konstigt för den tidigaste tiden jag fick boka in mig på var just 19+0 . Inte för att det var fullt utan för att jag inte fick göra det innan. 
  • Thu 20 Jan 2022 19:29
    Räkmacka skrev 2022-01-20 19:24:52 följande:

    Är ni vaccinerade? Ser att fler i tråden har anhöriga med covid! 


    varför jag frågar är för att jag själv inte vågar ta min 2 dos och undrar om fler gör som jag . 


    Japp jag har tagit dos tre för ett par veckor sedan. Min tanke är så här att det troligtvis är sämre för barnet att jag får Covid än att jag tar en dos till vaccin. Dessutom får ju barnet del av antikropparna med. För mig känns det tryggt.
  • Sat 5 Feb 2022 14:46
    TheSwedishKiwi skrev 2022-02-05 08:38:26 följande:

    Idag går jag in i vecka 21 och vill höra om andra har upplevt något som jag upplevt de senaste dagarna. Vissa tider på dagen, oftast på kvällen, blir magen uppblåst så pass att det är riktigt obehagligt. Typ som när man blåser upp en ballong tills den nästan är på väg att spricka, haha, svårt att förklara. Den är liksom jättehård när jag trycker på den. Lägger jag mig ner så försvinner det i princip, men ställer jag mig upp igen så kommer det igen. Ska prata med barnmorskan om det nästa vecka, men ville bara se om någon annan har erfarenhet av samma sak.

    En annan sak också är att jag börjar få svårt att sova för att jag inte hittar någon ställning som inte känns obehaglig. Ligger jag på sidan så känns det som magen hänger ner för mycket och det kan göra lite ont eller så blir jag illamående. Ligger jag på rygg så blir jag också illamående. Det börjar bli lite jobbigt faktiskt!


    Jag kan också känna igen mig i det här. Är v. 21 nu. Övre delen av magen blir väldigt uppblåst och det gör riktigt ont när det spänner. Tänker att det är gasigt..? Jag trodde kanske att det har å göra med mitt lilla navelbråck som tyvärr klämdes in för ett par veckor sedan. Jag är även väldigt öm på vissa ställen på magen emellanåt och precis som du säger känns det obehagligt att ligga på sidan ibland då magen nästan blir som en för uppblåst uppblåsbar leksak...

    Har dessutom börjat må illa igen och blivit såå trött! Känwr du igen dig?
  • Tue 8 Feb 2022 21:29

    En liten fråga. Jag jobbar som sjuksköterska och har nu sen v 20 börjat jobba administrativt och utan patientkontakt. Pga Covid-19 men också pga min foglossning. Allt har flutit på fint tills idag... För första gången på länge så var jag med på APT (jobbar sällan de dagarna och undviker oftast större samlingar) men idag var jag med då jag hade en del att informera om. Därför satte jag mig långt ifrån alla andra i andra delen av det stora rummet med flera meter tillgodo. Helt plötsligt började jag få frågor/kommentarer från en av mina kollegor om att det är så konstigt att jag kan träffa personal men inte patienter. Påtalade att jag satt med stort avstånd och att det heller inte enbart var covid som är orsaken till att jag arbetar administrativt. Fick då fler frågor från andra kollegor om vad som egentligen kan hända om jag skulle få Corona och fick frågor om hur många sprutor jag tagit osv... Kände mig väldigt utsatt och ifrågasatt. Det förvånade mig mycket då jag har fantastiska kollegor som gör jobbet så lätt att gå till men det här kändes annorlunda. Någon mer som upplevt nåt liknande? Vad kan det vara som är så provocerande med detta? Är knappast något nytt med Covid och vi har dessutom haft en gravid kollega tidigare under pandemin...

  • Sat 19 Feb 2022 00:14
    pinkrain skrev 2022-02-18 09:05:21 följande:
    Tycker det är jättedåligt bemötande av dina kollegor. Försök att inte ta åt dig! 
    Tack! Har faktiskt inte märkt nånting av det sen... Vet inte om det släppte sen när de fick svar på sina frågor. Dessutom pratade jag med min chef om det som jag har en väldigt bra relation med. Både hon och jag har varit tydliga i olika sammanhang om varför jag inte får göra vissa saker exempelvis. Förhoppningsvis blir det inte mer. Mest förvånad då det inte alls brukar vara så...
Svar på tråden BF juni 2022