Inlägg från: betula |Visa alla inlägg
  • betula

    BF juni 2022

    EIJ90 skrev 2021-12-20 18:45:07 följande:

    Mm. Vi tänkte ju berätta för familjen nu under jul. Nu blir det tråkigare att berätta eftersom vi inte vet om allt är bra.

    Vi får vara tacksamma att det är många arbetsdagar dessa mellandagar ;)

    Har du barn sedan innan? Jag har en son som snart blir 3 år. Minns dock inte vad jag fick i resultat på kub, mer än att det var låg risk. Vet du varför ditt resultat blev sämre?


    Två barn sen innan. Yngsta blir 8 till våren så jag har hunnit bli betydligt äldre. Hade bra siffror m båda dem då. Bm sa bara att det är det sammanvägda resultaten som ger sannolikhetssiffran.
  • betula
    MrsXy skrev 2021-12-25 14:13:32 följande:

    Hej alla

    Under veckan var jag med om en extremt traumatisk dag, vattnet gick och fick föda ut ett avlidet barn. 

    Hoppas det går bra för er andra, har inga ord eller känslor just nu. Andra missfallet på kort tid och såg så otroligt fram emot det här efterlängtade lilla barnet 

    //


    Men fy vad hemskt! Alla tankar och styrka till er nu! ?
  • betula
    180611 skrev 2022-01-02 21:13:36 följande:

    Hej!

    Öppnade just NIPT-svaret här hemma. Har vetat länge att proverna skulle bara bra och det stämde. I brevet stod också könet. Det stod att vi väntar en pojke till. Vi har två sen tidigare. Visste att jag hoppades på en flicka men blev faktiskt lite ledsen. Vilket känns hemskt!! Jag sörjer absolut inte att det är en pojke i magen. Han är såå välkommen och är säkert den finaste lille killen man kan tänka sig, precis som sina bröder. Men jag sörjer drömmen om att få en dotter. Som jag nu aldrig kommer få uppleva. Det känns så konstigt. Vi har dessutom genomgått ofrivillig barnlöshet med vårt första barn så känns så sjukt att det ska spela roll nu. Men kan inte hjälpa att jag kände mig lite besviken. Även min man kände likadant vilket förvånade oss båda. Tror vi båda hade trott att det skulle vara en tjej. Ja usch man skäms verkligen för sina känslor. Men tänker att nu hinner jag bearbeta detta nån dag och sen blir det fullt fokus på vår lille kille!


    Det är väl helt ok att sörja, som du beskriver, drömmen om en flicka. Det betyder ju inte på något vis att pojken är mindre önskad eller älskad. <3 Tillåt er att sörja så ska du se att det bara bubblar av glädje när han föds sen. <3
  • betula

    Insåg att jag inte uppdaterat här med vårt nipt-resultat. Det visade iaf på normala antal kromosomer. Enorm lättad, milt sagt! Jag hade stort sätt ställt in mig på en sen abort, vilket kändes hemskt. Idag blev det istället att jag vågade göra en första beställning till bebisen. Ett gäng fina tygblöjor. <3

  • betula

    Jag tänker nog ta influensavaccinet även om min bm tyckte lite att säsongen är ju förbi när jag är i v 16. Är det 15+ eller 16+ som gäller för det? Tänkte ringa 1177 o även höra om det inte går att få covid då m även om det inte gått 6 mån sen dos 2 för mig. Vill gärna ha dos 3 innan jag går in i v 20!

  • betula
    Matildan96 skrev 2022-01-04 13:48:16 följande:

    Till mig sa BM att jag kunde ta influensavaccin i vecka 15/16 men att de inte ger covidvaccinet innan det gått 6 månader sen dos 2 till någon under 65. Hade också gärna tagit vaccinet nu. Är i vecka 19 men får inte ta förrän i slutet av februari?


    Ok, då borde jag kunna ta influensan nu iaf. Är i 15+1 idag. Dck m halsont så får väl vänta o se att jag inte är på g att bli sjuk först. Himla surt m covid. Tycker att vi borde få när det är så nära 6 mån ändå o man passerar v 20 utan annars. :(
  • betula
    hurtänktedunu skrev 2022-01-04 18:47:10 följande:

    Varför vill du ha covid vaccinet innan v20?


    Pga att det ändå anses vara en större risk för förtidig födsel om en får covid efter v 20. Hade gärna fyllt på vaccinet innan dess då. Framförallt då det ändå är ganska längesen jag fick dos 2 (är i v 23 när det gått 6 mån). I Storbritannien rekommenderar de dos 3 3 mån efter dos 2 för gravida. Tycker vi kunde få efter 5 mån iaf.
  • betula
    Chemistryfreak skrev 2022-01-05 17:21:20 följande:

    Det är från v. 16+0 som det är rekommenderat om man inte har någon annan sjukdom som gör det indicerat att ta det tidigare.

    //

    Jag tog influensavaccinet idag, är i v. 18+0. Hade gärna tagit det tidigare men när jag ringde innan jul så fanns det tyvärr inga tidigare tider hos min vårdcentral. Känns skönt att ha det avklarat iaf! Hoppas på att slippa undan influensan åtminstone, har absolut alldeles tillräckligt med mina gravidkrämpor.


    Blir till att ringa o se när det finns tid då. V 16+0 på måndag o innan dess lär det väl inte finnas tid ändå.
  • betula
    Gravidmedförstabeben skrev 2022-01-08 18:01:29 följande:

    Ni som är gravida och ni som är beräknad Juni månad 2022 hade ni samlag i september månad då eran graviditet skedde i?


    Beräknad 27/6 och hade sex 3/10
  • betula
    kattnos skrev 2022-01-11 17:20:10 följande:

    Min chef höll med om riskerna och stänger av mig från nästa vecka. Känns sååå skönt. RUL på torsdag - jättespännande!


    Vad skönt för dig. Hoppas nästan på samma men väldiigt låg chans att bli avstängd på mitt pga corona skulle jag tro. Träffar iofs bara några få kollegor o smittan har hållts borta från arbetsplatsen hela vägen, men jag känner för att isolera mig helt innan jag fått dos 3 iaf. Tycker nuvarande smittökning är jättejobbigt. :(
Svar på tråden BF juni 2022