Inlägg från: kattnos |Visa alla inlägg
  • kattnos
    minaimaginärabarn skrev 2022-04-20 21:07:29 följande:

    Jag har följt tråden ett tag men inte skrivit. Jag är egentligen beräknad i början av juli men dwn tråden är inaktiv. Här är det lite mer aktivitet :). Jag har en fråga kring fosterrörelser, ni som kommit lite längre. Jag är väldigt orolig att bebisen inte mår bra och att något ska hända (är i v. 28+3, mitt äldre barn mådde inte så bra i magen och kom i v. 32+6 och var liten för tiden). Jag går på spec mödravården men det är många veckor kvar till nästa mätning. Det jag undrar över är hur ni kände fosterrörelser i den vecka jag är i? Jag känner bebisen mpnga gånger varje dag och så fort jag inte har kännt den och lägger mig ner så får jag alltid svar i form avrörelser. Det jag tänker på är att den sparkar mycket nedåt och i nedre delen av magen. Tycker den borde sparka mer utåt och även uppe i magen. Tycker den har vridit sig mer tidigare och sparlat på fler ställen men nu tycker jag den mer har "fastnat" där nere. Jag tycker även att det borde bli mer kraft i sparkarna men tycker inte de blir det. Ni får supergärna svara av allt ni kommer ihåg. Tack på förhand! 


    Alltså det där med hur fosterrörelserna känns är ju väldigt olika från graviditet till graviditet. Den här gången har jag nästan hela graviditeten haft väldigt mycket aktivitet i nedre delen av magen och inte förrän de sista veckorna har jag börjat känna längre upp och åt sidorna. Sen har ju rörelserna ändrats en del och är mindre sparkar och mer "tryckande "nu än tidigare då utrymmet krymper men min bebis har inte gjort så mkt karatesparkar tidigare heller. Men att bebis inte har vänt sig ännu tror jag inte alls är konstigt, din bebis har fortfarande plats att göra kullerbyttor ett tag till :) 
    Sen beror det ju också på moderkakans placering, min ligger högt i framvägg så det dämpar säkert vissa rörelser.
    Men sammantaget säger jag som betula att så länge din bebis mönster inte ändras så bör det inte vara någon fara:)
    BF 7/6
  • kattnos

    Idag har jag varit på TUL! Kul att se bebis igen. Låg lite under förväntad vikt, 2100g istället för dryga 2300 men inget konstigt eller så. Däremot låg den i säte...  Jag gjorde ju akut ks sist och TUL nu var för att mitt bäcken är liiite under normalstort vilket gör att bebis inte får vara för stor för att vaginal förlossning ska vara lämpligt. Därför vill man heller inte att jag ska föda i säte. Så bebis har ett par veckor på sig att vända sig, annars blir det planerat snitt.
    Jag har ju önskat att föda vaginalt om det går men går det inte så är jag helt okej med att det blir snitt.

    Hur går det för er andra?


    BF 7/6
  • kattnos
    betula skrev 2022-04-26 16:51:53 följande:
    Gör de inget vändningsförsök? Min unge tycks ha vänt sig igen. Låg m huvudet ner sist, men nu gör han det då inte! Får se om han vänt sig tillbaka när jag ska till bm om 2 veckor eller vad som blir sagt då annars. Är i v 31+1 nu.
    Man kan göra vändningsförsök men baserat på att jag är under 155 cm lång och har genomgått ett tidigare snitt rekommenderade läkaren inte det. Dels är det tydligen färre vändningsförsök som lyckas när man är kort, dels finns det en risk att det gamla ärret går upp. Hade jag insisterar hade de nog inte vägrat mig vändningsförsök men jag tycker att det känns som en onödig risk. Sist jag var hos bm sa hon att huvudet låg nedåt och jag tror att den vände sig häromnatten (kände det inte men upplevde att rörelserna hade flyttat dagen efter) så om jag har lite tur kanske den vänder sig spontant igen.
    Det som är positivt med ett planerat snitt är ju att man får ett datum då bebis kommer :) och som knyttets skrev, det viktigaste är ju att bebis kommer ut tryggt och säkert.
    BF 7/6
  • kattnos

    Haha, det här börjar bli något frustrerande! Jag var hos bm igår och både hon och en kollega ville absolut få det till att bebis nu har huvudet nedåt. Tyvärr var deras ultraljudsmaskin på service just igår. Jag fick en ny tid nästa vecka så får vänta några dagar till innan jag får klart besked :) Nu är det ju ingen brådska i sig men vill gärna veta snart vad jag ska förbereda mig på :)


    BF 7/6
  • kattnos

    Jag har så smått börjat packa bb-väskan men känner att jag inte riktigt vet vad som måste med.. läser listor men tycker det är svårt ändå. Sist minns jag inte att jag hade användning av så mycket men sen hörde jag i en podd att det hör till att packa för mycket så det är väl bara att köra på :)

    Jag har fått inbokat ett nytt TUL om en vecka då bm bedömer att bebis har huvudet nedåt. Ska bli spännande, då är jag I 37+1 - bara fem dagar kvar idag tills bebis räknas som färdigbakad :)

    I övrigt måste jag säga att jag mår bra! Jag har mina krämpor, nästäppan har blivit värre och jag snarkar tydligen på natten men känner inte själv att det påverkar min sömn. Klart att man känner sig otymplig men gravidkudden funkar bra. Jag har lite mer halsbränna och får tänka på hur jag rör mig för att inte känna av foglossning men rent generellt känns kroppen oftast ändå pigg och fräsch. Jag känner att jag vill komma igång med att röra mig ordentligt igen när bebis väl är ute - den känslan hade jag inte 2018 när det var så varmt ute, då hade jag liksom ingen energi även om jag hade mindre ont. Jag väljer att tro att det är positivt.


    BF 7/6
  • kattnos

    Igår var jag på nytt TUL och det visade sig att bebis nu har huvudet nedåt! Läkaren sa att sannolikheten att den vänder uppåt nu är väldigt liten. Vikten är också fortfarande lite under förväntat för veckan men den följer sin kurva fint och verkade må prima där inne. Helt plötsligt är alltså planerat ks ute ur bilden och förhoppningen är istället att jag startar upp av mig själv, ev med hjälp av hinnsvepning lite längre fram. Känner mig lite överraskad av detta och skrattretande nog lite snopen då jag nog väntat mig åtminstone ett datum för induktion men det får jag inte förrän senare i så fall.

    Ska nog ta tag i de sista förberedelserna i helgen så att jag kan slappna av lite sen och förbereda min kropp på att föda barn :)


    BF 7/6
  • kattnos
    Hallonglass91 skrev 2022-05-20 08:23:06 följande:
    Hej! åh, samma för mig - jag har också BF 7/6 och min bebis har nu legat nedåt i bara en vecka efter att ha legat i säte / tvärläge alla andra checkar utom en där den låg nere och sen dagen efter på TUL i säte igen. Var också inställd på KS. Men vår bebis ligger nedåt men är fortfarande rörlig.

    Blir spännande att se om våra bebisar håller sig nedåt! 

    Sa de något till dig om datum för KS om bebisen hade varit kvar i säte?
    Kul att vi har samma bf! :)
    Min bebis är också rörlig fortfarande men läkaren trodde iaf inte att den skulle vända uppåt igen, men säker kan man ju aldrig vara. Sen är det mitt andra barn så det kan ju ta längre innan den fixerar sig, om den alls gör det innan det är dags. Har du barn sedan innan?

    Det är säkert olika på olika sjukhus men 7-10 dagar före bf sa de till mig. På vissa sjukhus har jag hört att alla planerade snitt görs en viss veckodag veckan före bf.
    BF 7/6
  • kattnos
    Hallonglass91 skrev 2022-05-21 21:25:55 följande:
    Hej! ja, så kul! :) 

    jag har inga barn sen tidigare. kanske att de också planerar tidigare när man är omföderska. till mig sa de inget om datum men har hört flest som får det planer 39+0, så därför jag blev nyfiken.

    Det är lite jobbigt att barnet är rörligt alltså men min bm tror inte heller den kommer vända mer, men samtidigt så sa hon det för 2 veckor sedan med när bebisen sen vände sig dagen efter haha. Så vi får se vad som händer! :)
    Jag tror nog att man planerar ks ca en vecka före bf som standard, sen är det klart att man har lite mer på fötterna om någon har varit gravid förut och ex fött tidigt. :)

    Ja man får göra det! :) jag försöker känna vid ljumskarna som bm gör och min ytterst oerfarna bedömning är att det fortfarande verkar vara ett huvud där iaf :)
    BF 7/6
  • kattnos
    Oreokakan11 skrev 2022-05-30 13:13:11 följande:

    Är det någon här i gruppen som fött än eller som har några känningar? Bf 8 juni men känner ingenting förutom lite mensvärk då och då. 


    Näpp. BF 7/6, har haft några förvärkar men inget mer. Gick dock över 2 veckor förra gången så räknar inte med att föda före bf. Får se vad bm säger på onsdag, om bebis är fixerad osv så kanske det blir hinnsvepning, då man inte vill att jag ska gå över för mycket och bebis blir stor.
    BF 7/6
  • kattnos
    Försiktigoptimistisk skrev 2022-05-31 12:56:05 följande:

    Jag är supernervös! Förut var det för att jag var rädd för förlossningssmärtor, men nu tycker jag mer det är jobbigt/nervöst att det inte är dags än. 

    Är lite smånervös för att något ska hända med bebis, "tänk om det händer något nu vid mållinjen". Så jag längtar tills bebis är ute och min sambo kan vara med och lugna ner mig om att bebis mår bra. Nu känner jag mig lite "ensam" med ansvaret att se till att bebisen mår bra. Känner jag tillräckligt starkt/ofta? Osv


    Jag tror att det är en helt normal reaktion, att man känner ett stort ansvar. Man får lita på sin kropp och sin magkänsla, upplever du att bebis rör sig för sällan så åk in och kolla! Sen är det ju inte alltid lätt för när bebis blir större så ändras ju rörelserna ganska mycket, tycker jag iaf. Nu med 7 dagar till bf tycker jag att det mest är tryckande rörelser och inte så mycket sparkar längre. Ibland känner jag typ hur ett finger rör sig på insidan, det är en konstig känsla!

    Min bebis rör sig klart mest på natten så det är lite tröttsamt nu, vaknar jag har jag redan innan svårt att somna om.. men det är upploppet nu iaf :)

    Jag är lite nervös inför förlossningen, hoppas på att det ska slippa bli kejsarsnitt denna gång. Jag upplevde inte öppningsfasen som så fruktansvärt plågsam sist men det kan ju bli en annan upplevelse denna gång :)
    BF 7/6
  • kattnos

    Idag gick jag in i v 40 och alltså bara 6 dagar till BF! Dagen innebar även ett besök hos bm där hon kunde göra en hinnsvepning! Tappen var öppen för 1,5 finger, mjuk och var 3 cm lång enl barnmorskan. Det var inte skönt men absolut uthärdligt. Så här nyss efteråt känner jag lite mensvärk men vi får väl se om det händer något annat :) Ska dit igen på fredag för en hinnsvepning till. Helt plötsligt känns det som att bebis kaanske inte är över två veckor bort :)


    BF 7/6
  • kattnos
    linden2112 skrev 2022-06-01 18:36:26 följande:

    Åh lyckà med hinnevepning! jag har BF 10/6 o va på sista BM besöket igår innan det som blir efter. Hon sa strikt nej till att svepa då reglerna här är tidigast 40+0, lite sur gick jag ut från det besöket o åkte hem o färdknäppade istället utan resultat som det verkar ????


    Tack! Är ju inte alls säkert att det hjälper. Det vanligaste är väl efter bf, i mitt fall är det en läkare som "ordinerat" det, annars hade jag nog inte heller fått det redan. Men färdknäppen är ju inte så illa heller :)
    BF 7/6
  • kattnos

    Jag känner inte mycket tryck nedåt faktiskt men enl bm hade bebis lagt sig fint i bäckeningången, dock ruckbart huvud. Sen rörde den sig med rumpan från sida till sida när hon undersökte så det finns nog fortfarande en del plats där inne :) Men minns inte att min mage sjönk märkvärt förra gången heller så räknar inte med det. Alla är ju olika :) och jag är kort så platsen att sjunka blir väl också mindre. 

    Jag har druckit hallonbladste i någon vecka eller två, hoppas det kan vara bra för efter förlossningen iaf. Det skadar ju inte iaf :) jag har även gått all in på nattljusolja och dadlar för jag tänker att allt som underlättar och gör att jag slipper gå över så mycket är bra i mitt fall.

    Jag är SÅ trött på kvällarna och somnar bra men om jag vaknar på natten har jag ibland jättesvårt att somna om
     Kroppen är liksom trött men huvudet vaknar och tankarna bara snurrar.. lite segt men...

    Ja tänk att det äntligen är bebismånad :)


    BF 7/6
  • kattnos
    TheSwedishKiwi skrev 2022-06-03 14:02:21 följande:

    Skönt att höra att jag inte är den enda som trycker och klämmer lite, haha. Stackars bebisar som får stå ut med oss! 

    Imorse fick jag väääärldens kramp i ena vaden när jag vaknade! Har hört att man kan få så under graviditeten men jag trodde jag hade klarat mig. Fy så ont det gjorde. Väckte sambon eftersom jag var tvungen att sparka runt och sträcka på benet för att försöka få bort krampen. Har även märkt att benen är lite svullna, märks speciellt när jag tar av mig strumporna och man ser ut som en stoppad korv. Tungan ute

    Jag räknar verkligen dagarna nu.


    Jag har inte haft det så illa men jag känner absolut igen det, man får vara försiktig när man sträcker på sig så att inget fastnar Flört

    Idag var jag på hinnsvepning nr 2 och idag fick bm in två fingrar I tappen, den är mjuk men fortfarande lång och bakåtriktad. Efteråt har jag blött lite grann och jag tror att delar av slemproppen börjat lossna :) Det behöver ju inte betyda något än men hoppas det går åt rätt håll iaf :)
    BF 7/6
  • kattnos
    Lita89 skrev 2022-06-04 04:40:53 följande:

    ÄNTLIGEN börjar värkarna komma igång <3 dock inte tätare än 8 minuter men det är ju en början iaf. Hoppas så att få träffa bebisen idag! Någon mer som är i gråzonen mellan latens och aktiv fas?


    Åh vad spännande, lycka till och hoppas du snart får träffa din bebis!

    Här händer inget mer än att foglossningen blir värre för varje dag och jag vill helst inte gå alls. Sen har jag sovit så dåligt i natt så jag börjar fundera på hur jag alls ska orka med en förlossning.. känner mig lite deppig idag och så tjafs med maken uppepå det. Jaja, det löser väl sig..
    BF 7/6
  • kattnos

    Där gick slemproppen! Spännande när den här förlossningen inte alls verkar bli lika som den förra där jag inte hade en känning förrän vattnet bokstavligen forsade. Får se om det kommer värkar, kan ju dröja ett antal dagar även när proppen släppt vad jag har förstått men utgår ifrån att det är hinnsvepningens förtjänst :)


    BF 7/6
  • kattnos
    Hallonglass91 skrev 2022-06-05 00:54:13 följande:
    Lita89 skrev 2022-06-04 09:09:41 följande:

    Går visst inte att citera så jag svarar såhär :). Tyvärr stannade det av vid 5 men det var ganska skönt att få sova ett par timmar! nu är det bara att vänta på att det drar igång igen och förhoppningsvis då på riktigt :)



    Hur har det gått för er Kattnos och Lita89? Hoppas det går bra för er! 
    Tack så mycket, här har det inte hänt något mer. Fick lite mensvärk när proppen hade gått men det lugnade sig till kvällen och jag fick sova gott i natt vilket jag verkligen behövde! Det är nog inte riktigt dags här ännu, värkarna kunde gärna få starta upp i natt eller i morgon kan jag tycka men det är ju inte jag som bestämmer tyvärr :)
    BF 7/6
  • kattnos
    Lolion101222 skrev 2022-06-05 10:30:32 följande:

    Ni som tappat slemproppen, har det blött mycket i samband? Hur länge blödde det? Jag började blöda ganska mycket nu när jag va på toaletten. Rådfrågade förlossningen och de sa att jag skulle ringa igen om jag fyller bindorna snabbt. Blir så nervös av blod :/ Trots att detta är tredje förlossningen. Men det var ju 10 år sedan sist! Är beräknad 10 juni. 


    Nej, jag hade en del levrat blod ihop med slemproppen och mindre mängder färskt blod före men nej, inget som fortsatte blöda eller så. Jag har haft typ två bindor på mig men de har absolut inte fyllts upp så åk absolut in om det inte slutar blöda snart, skulle jag ha gjort iaf. Hoppas det avtar! 

    Stort grattis Lita89!! Hjärta
    BF 7/6
  • kattnos

    Vi har fått en son! Blev igångsatt i onsdags efter tisdagens TUL, sen föddes han precis ett dygn efter första tabletten och aktivt värkarbete var väl ca 8 timmar totalt. Drömförlossning på alla sätt och vis och en riktig revansch efter förra gångens avslut med akut ks. Nu är vi hemma och njuter av vår nya familjemedlem Hjärta


    BF 7/6
Svar på tråden BF juni 2022