Inlägg från: TheSwedishKiwi |Visa alla inlägg
  • TheSwedishKiwi

    BF juni 2022

    linden2112 skrev 2022-06-19 08:37:04 följande:

    Här blev det bebis i onsdags.
    var rätt knäckt i tisdags efter bedömningen som inte blev någon igångsättning men på natten började värkarna komma extremt glest med någon timme emellan, under förmiddagen steg det till var tionde minut och eftersom jag har BGS fick vi komma in så tidigt i processen för o kolla status.
    För att sedan göra en lång historia kort vet inte min tapp vad den ska göra för trots intensiva värkar var tredje minut i flera timmar hände ingenting och i det tiden började vår lilla bebis i magen må sämre.
    Stax innan midnatt onsdag kom hon ut med akut snitt och mådde tyvärr inte bra, det tof närmre 10 min innan hon var okej, senare fick jag en infektion och har vart en nåldyna men nu är vi i alla hemma ;) <3


    Grattis! Låter jobbigt, men skönt att höra att hon mådde bättre efter 10 minuter. Hoppas att ni båda återhämtar er helt snabbt.
  • TheSwedishKiwi
    minaimaginärabarn skrev 2022-06-19 10:16:12 följande:

    Nu när vi får våra junibebisar vore det fint att få dela känslor och upplevelser såhär i början av att ha fått sitt barn, oavsett vilken i ordningen ????. Jag tycker att jag alltid får så starka känslor när hormonerna förändras och ibland blir det lite tokroligt. Som nu när vi ska få åka hem från BB idag till syskonen och det kommer som en uppenbarelse till mig. Att vi ska få ta med oss vår Juno hem för hon är vår för alltid samtidigt som jag både skrattar och gråter eftersom det är en sådan knäpp tanke och så stort på samma gång. 


    Jag är absolut intresserad av att läsa andras känslor runt det hela, och dela med mig av mina, speciellt eftersom det är första bebisen för mig. Har på känn att mina känslor kommer vara som en berg och dalbana den första tiden efter hon kommer ut!
  • TheSwedishKiwi
    Lilalampa skrev 2022-06-21 22:39:16 följande:

    Var på ultraljud idag och läkaren sa att det har varit en liten tillväxt de senaste 2 veckorna sen sist jag var på ultraljud och kanske har moderkakan gjort sitt så hon ville ha ut bebisen hellre nu än senare. Fick tid imorgon kl 9 för igångsättning. Hoppas det funkar! Blir en lång dag imorgon. Är hemma nu, ätit gott och ordentligt, haha. Packat ner bok och lite annat extra i väskan. Sambon åker till jobbet iom att det knappast brukar hända något de första timmarna iaf.


    Lycka till! Hoppas att allt går bra för er!
  • TheSwedishKiwi

    Imorgon är mitt BF. Verkar mer och mer som att jag kommer gå över tiden, hade snarare hoppats på tvärtom, att hon skulle komma något tidigare. Men det är väl bara att acceptera läget antar jag. Tungan ute Jag måste säga att jag är rejält trött på att vara gravid nu. Jag vet att det kommer vara en tuff period efter hon kommit ut också eftersom det tar ett bra tag att läka igen, men jag ser fram emot att sedan vara återhämtad så att man kan börja röra på sig lite som vanligt igen. Nu sitter jag mest hemma och gör ingenting eftersom jag har ont överallt i och med foglossning. Känner mig som en börda för sambon.

    Hur går det för er övriga som inte fött ännu?

  • TheSwedishKiwi

    Nu har värkarna satt igång! Känns just nu som rejäl mensvärk var 5-20 minut så jag gissar på att jag är i latensfasen. Om det nu inte är Braxton Hicks sammandragningar. Försöker så gott jag kan att sova igenom dem innan de blir värre men det är lättare sagt än gjort då varje värk väcker mig!

    Hur länge varade latensfasen för er andra? Eller hur länge var ni hemma med värkar innan ni behövde åka in? Antar att jag inte får något svar så här mitt i natten, men man kan ju ställa frågan ändå, haha.

  • TheSwedishKiwi
    betula skrev 2022-06-26 08:52:25 följande:
    Hur har det gått? 
    M första åkte vi in efter ca 5 timmar m värkar. När jag kände att jag behövde mer stöd helt enkelt.  Var öppen ca 4 cm då.
    Med andra efter ca 3 h m känslan av samma läge som första typ. Var öppen 9 cm då. :D 
    Vet inte om ni redan är inne, men prata m förlossningen och åk när du känner behov av det! Lycka till! <3
    Jag är lite förvirrad. Från 2 fram till 6 imorse så hade jag regelbundna värkar i princip varannan minut som gjorde så ont att jag knappt visste hur jag skulle hantera dem. Pratade med förlossningen och de bad mig avvakta. Nu på morgonen så har värkarna avtagit betydligt och jag har inte haft en värk på en halvtimme så nu vet jag inte ens om det är på gång eller inte. Hade verkligen hoppats på att hon var redo att komma ut idag, men det verkar som att jag får vänta. Väldigt frustrerande.
  • TheSwedishKiwi
    betula skrev 2022-06-26 11:28:08 följande:
    Jobbigt. Men du ska se att det är på g. Passa på att vila, dricka och äta. Ska se att det drar igång på riktigt snart! 
    Slemproppen gick inatt medans värkarna höll på och brösten började läcka, så något är ju definitivt på gång, haha. Vattnet har dock inte gått. Jag får väl passa på att njuta av pausen från värkarna medans jag kan! Men det är väldigt otåligt nu faktiskt!
  • TheSwedishKiwi
    Försiktigoptimistisk skrev 2022-06-26 15:46:49 följande:

    Vår lilla tjej kom inatt vid 02 <3

    Hade inga känningar alls. I förrgår natt vid 3-tiden började jag få blodfärgade flytningar men hade inte ont. Vi åkte till sjukhuset för kontroll och allt såg bra ut. Nästa dag (igår) kände jag typ inget alls. Vid 19-tiden låg jag och läste i sängen när jag kände en skithård spark mot rumpan från bebisen. Kom en liten värk som gjorde ont och vattnet gick. Det var brunt/gult färgat och vi förstod ju och fick veta även att bebisen bajsat i fostervattnet.

    20 min efter detta var jag inne på sjukhuset för kontroll. Värkarna kom så sjukt plötsligt och gjorde så ont. Vid kontrollen såg de att jag var öppen 5 cm och vi fick komma till förlossningen direkt. Lustgas +  epidural + ca 6 timmar senare var hon ute! Tyckte lustgas och epiduralen var det bästa som hänt under förlossningen hahha. 

    Men fick en bristning grad 2 och har så svårt att ligga eller sitta utan att ha ont. Har någon tips på hur man kan ligga/sitta i sängen? 

    Theswedishkiwi: Håller alla tummarna för dig nu! <3


    Åh grattis! Så glad för din skull! Jag beeeeer om att det är min tur nu, haha. Idag har jag i stort sett bara suttit i sovrummet med ACn på högsta fläkt för det är så vidrigt varmt! Och värkarna kommer lite då och då, kanske 3-4 per timme. Sen får man rådet att ta en varm dusch eller ett varmt bad för smärtan, för det är ju så mysigt när man redan håller på att gå ihjäl av värmen, haha. Håll en tumme att det sätter igång snart! Hur nervös jag än är för smärtan som komma skall så vill jag bara få det här avklarat nu.
  • TheSwedishKiwi

    Igår kväll var värkarna igång varannan minut igen och var så intensiva att jag fick gråta mig igenom varenda en, jag började även blöda färskt blod. Ringde förlossningen och talade om att jag inte klarade smärtan längre. SÖS var fullt och jag fick ta taxi till Södertälje. Väl där gjorde de en undersökning och såg att 2 cm av livmodertappen är kvar och jag var 3 cm öppen - alltså inte redo och de ville skicka hem mig igen. Jag bröt ihop totalt. Tanken på att vara hemma och lida så pass mycket gav mig panik. De såg att jag mådde väldigt dåligt så de lyckades hitta ett rum där jag och min sambo kunde sova, och gav mig en sovdos som bestod av Alvedon, morfin och sömntablett. Fick även två sprutor som gjorde att värkarna avstannade. Jag fick äntligen sova en natt vilket var guld värt!

    nu är jag hemma igen och tillbaka på ruta ett. Sitter här och har i princip inga värkar för tillfället. Vet inte om det fortfarande är sprutorna som avstannat dem. Än så länge har detta inte varit någon drömförlossning precis.

  • TheSwedishKiwi

    Nu har vår tjej kommit till världen! Jag hade värkar hela natten igen mellan 27-28 juni och fick komma in för en kontroll, och där visade det sig att jag var 5 cm öppen och fick stanna! Jag kände en så stor lättnad så det är svårt att beskriva. Förlossningen däremot var otroligt svår. Jag fick panik när jag hade så ont och fick höra att det skulle ta några timmar till. Krystningsfasen var så intensiv att jag inte visste var jag skulle ta vägen. De fick till slut göra ett klipp för att kunna få ut henne. Men med det sagt så var det en alldeles underbar känsla att få se henne för första gången efter ett så intensivt arbete. Jag är så glad att graviditeten är över nu, haha. Nu ska jag fokusera på att läka och beundra min vackra dotter!

    För er som inte fött ännu, stort lycka till! 

  • TheSwedishKiwi

    Så här efter förlossningen så har jag fått ganska stora problem med knipmusklerna. Jag fick ett klipp under förlossningen då de inte kunde få ut henne utan, och de ville hellre göra en kontrollerad bristning än att det skulle spricka av sig självt. Jag undrar om det är någon annan som fått problem att knipa efter förlossningen och om ni fått information om hur lång tid det kan ta att läka? Jag kan inte hålla inne nummer 2, vilket får mig att må väldigt dåligt just nu. Gråter

  • TheSwedishKiwi
    Oreokakan11 skrev 2022-07-05 19:14:15 följande:

    TheSwedishKiwi kan inte citera dig för någon anledning men jag fick också grad 2 bristning och hade svårt de första dagarna att Hålla igen gaser, något jag fortfarande har. Det blir bättre med tiden! Nu 3 veckor efter födelsen så gör det ont och svider ibland nere men det blir bättre och bättre för varje dag. Kontakta din bm om du är orolig men hag Hade samma problem med gaser och det blev bättre!


    Skönt att höra att jag inte är ensam. Jag tror att det möjligen börjar bli lite bättre nu, men det är svårt att säga. Jag får försöka tänka på att ett bara gått en vecka och att det förhoppningsvis blir bättre med tiden. Om inte så kontaktar jag absolut vården för jag tänker inte leva med att gå runt och vara rädd att bajsa på mig hela tiden?

    I övrigt så är mitt avslag fortfarande klarrött efter en vecka och mycket, som en rejäl mens. Igår morse när jag ställde mig upp så kändes det som att jag kissade på mig men det var en massa rött blod som kom. Fyllde en binda på en gång. Sen lugnade det sig under dagen men blev intensivare på kvällen igen. Kom även stora klumpar av koagulerat blod. Var i kontakt med 1177 som tyckte jag skulle åka till akuten, men gynakuten tyckte jag kunde stanna hemma och avvakta.. typiskt.

    Är det någon annan som haft rött och rikligt avslag i mer än de 2-3 dagar som de säger att det ska ta innan det övergår till brunt/rosa? Försvann det av dig själv sen eller åkte ni in och fick det tittat på?
Svar på tråden BF juni 2022