• Anonym (Kaffedraken)

    18 mån mellan syskon

    Jag har 20 månader mellan mina barn, där andra barnet var oplanerad. Trodde precis som du att det skulle bli kaos och fel för min förstfödda. Jag ville göra abort, men pappan övertalade mig att behålla och jösses vad jag är glad över det. Det var inte det lättaste att ha två små barn, men min förstfödda fullkomligt ÄLSKADE sitt småsyskon från dag ett.

    Det jobbigaste var att gå från dålig sömn till mycket dålig sömn. Barn ett vaknade flera gånger varje natt och barn två vaknade en gång varje natt och kunde inte somna om igen. Det blev bättre först efter barn två fyllt 8 månader. På dagarna fick jag ingen sömn heller, då barn ett inte hade sömnbehov dagtid efter 1,5 års ålder.

    Jag upplever inte att jag har missat barnens utveckling. Snarare tvärtom, då barn ett har velat vara så delaktig hen kan med sitt småsyskon. Barn två har lärt sig enormt mycket av sitt storasyskon att hen ligger före i mycket, för sin ålder. Nu är de 4 respektive 2,5 och leker så mycket och ofta de kan med varandra. Ibland blir det bråk, men det löser sig fort och de har så himla roligt ihop.

    Barn ett var så fruktansvärt mammig före så jag trodde att det skulle skära sig totalt med ett småsyskon då. Hen var dessutom överaktiv och ville dessutom leka med oss vuxna konstant. Båda barnen är mycket aktiva och spralliga. Vill leka hela tiden och hittar på saker med varandra och med oss vuxna.

Svar på tråden 18 mån mellan syskon