Inlägg från: Dexter dot com |Visa alla inlägg
  • Dexter dot com

    Skaffa schäfer, hjälp!

    Blommise skrev 2021-10-02 20:20:45 följande:

    Vill verkligen skaffa en hund inom en snar framtid, och tycker så mycket om schäfrar så vill helst skaffa en sån.

    Jag undrar om någon här som också har schäfer kanske kan ge några råd och tips?

    Vet att de är i mycket behov av lydnadsträning redan som valp, hur går denna lydnadsträning till? måste man typ vara mycket bland andra människor, hälsa på många främlingar och även andra hundar? och räcker det då att man bara är ute mycket bland andra liksom ute på gatan typ eller måste den få "socialisera" sig med andra? typ som släktingar och vänner? för jag har nämligen dåligt med kontakter.

    Tack för svar!


    Schäfern är en krävande ras och behöver aktiveras regelbundet livet ut. Att uppföra sig bland folk, inte skälla, dra i kopplet osv är något man bör lära alla hundar oavsett ras och har ingenting med mental aktivering att göra utan är vanligt hyfs.
    Eftersom du tycker så mycket om schäfrar antar jag att många i din omgivning har just schäfrar som du umgås med ? Häng med dom ut när dom jobbar med sina hundar så du ser hur mycket jobb det är samt att du får inblick i vad du kan använda hunden till.

    Vad är det schäfern har för egenskaper som du inte hittar i någon annan ras?
  • Dexter dot com

    Du skriver att du tycker så mycket om schäfrar men har egentligen ingen erfarenhet av dom och förutom utseende så gillar du dom för att dom är intelligenta och aktiva. Nästan alla hundraser är intelligenta och aktiva och jag har ingen förståelse för varför du ska skaffa en krävande brukshund när du kan skaffa dig en mindre krävande sällskapsras .

    Vad menar du exakt med att du vill ha en vakthund? Ska den vakta dig, tomten eller ska du köra skydd? Utveckla gärna !

  • Dexter dot com
    Blommise skrev 2021-10-06 21:36:13 följande:
    Jag förstår inte varför det skulle vara en dålig idé för mig.

    Jag har aldrig haft hund själv men har bra erfarenhet av hundar då jag jobbat tidigare på en hund-kennel med draghundar. eftersom att jag spenderade tid med hundar flera timmar i varje dag fick jag bra erfarenhet och lärde mig allt man kan möjligtvis behöva kunna om hundar.

    Dessutom älskar jag att vara utomhus och spenderar timmar ute i skogen och promenerar.

    Det är väl bara att jag lär mig mer om just schäfrar, går en kurs och sen när jag känner mig redo är det väl inga problem med att skaffa hunden?

    Alla hundar kräver ju motion och lydnadsträning på olika vis, jag kan snabbt anpassa mig och lär mig väldigt snabbt nya saker. varför skulle jag inte kunna skaffa en schäfer?

    Jag ser människor som har hundra som knappt ens går ut och promenerar med dom, vilket är helt sjukt. jag hade en granne som hade en fågelhund som han bara släppte lös och lät den springa över hela området och sprang till min gård och andras gårdar. han hade ingen förmåga att gå ut med den och den enda träningen och uppfostran han kunde ge åt den vara att skrika åt den.

    Varför tror ni att jag skulle ge mig ut på att skaffa en hundras som jag inte skulle kunna ta hand om? jag kanske inte kan allt om rasen just nu men jag lär mig mer och kommer självklart att ta det på fullaste allvar och skaffar inte bara ett djur för skojs skull.
    Du känns väldigt oerfaren och dåligt påläst med tanke på dina frågor och därför reagerar jag när du vill skaffa en krävande brukshund nu utan ha behov av en brukshunds egenskaper. Så många hundar far illa av att ägare skaffar fel ras och inte klarar av att tillfredsställa hundens behov.
    Att hitta en bra hund från en seriös uppfödare kan ta år och sen tror jag du kommer ha svårt att hitta en seriös uppfödare som vill sälja en valp till dig om du inte skaffar dig mer erfarenhet och har ett mål med ditt hundägande.
    Börja med att läsa på ordentligt, gå på några bruksprov och MH, erbjud dig att vara figurant inom Bruks så du får en bra inblick i vad en brukshund kan aktiveras med och efter det tar du ett beslut om du faktiskt klarar av en brukshund och om du kommer tycka det är roligt.
Svar på tråden Skaffa schäfer, hjälp!