• fyrhju­lsdrif­t
  Sön 3 okt 2021 20:26
  6917 visningar
  57 svar
  -1 +2
  Inlägg från fyrhjulsdrift Visa alla inlägg
  57
  6917

  Inga gåvobrev ,pengar till bonusbarn.

  Hej!
  Jag har två barn som jag inte har kontakt med, har även två bonusbarn som jag har en bra kontakt med.
  Bonus barnet vill ha en mopedbil, men mamman har inte ekonomi till att ge henne en, jag känner att jag kan betala den åt henne, ge som en gåva fast skippar att skriva gåvobrev, den kostar ca 139 tusen men blir ändå en gåva på hennes födelsedag.

  Vad jag förstår så blir det bara framtida problem med gåvobrev, då gentemot min bröstarvingar.
  Mina bröstarvingar är oxå två tjejer, nästan samma ålder dom imellan, har gått vårdnadstvist två gånger över dom, sista gången uppgav bägge två att dom inte ville träffa mig mer, bara leva med mamma, har inte träffat dom på över 5 år och förstår att det med all sannolikhet blir livslångt då jag missat största delen av deras uppväxt, den yngre tog upp detta vid sista vårdnadstvisten att vi inte känner varandra, den äldre att hon aldrig ville träffa mig.

  Saknaden av mina egna barn har gjort att jag lever nära mina bonusbarn och ser nu dom som mina närmaste barn, varav jag vill ge dom saker jag inte kan ge mina barn, mina föräldrar betala första bilen, möblera upp första bostaden osv åt mig och det gav en bra start i livet som vuxen. jag har god ekonomi, inga lån på bostad,bil osv , har aldrig varit snål av mig är över 50 och förstår jag kommer ha så jag klarar mig även som pensionär och då har jag inte lagt in mammas kommande arv i min ekonom vilket kommer vara  mer än jag behöver..

  Min mamma lånade ut 250 tusen åt mig för länge sedan, var till huset jag byggde, sålde den fråga om hon ville ha tillbaka pengarna, svaret jag fick = jag är gammal nu, behåll pengarna.
  Vad mamma sa till mig var att berätta inte detta till dina syskon, det kommer ställa till det när hennes arv ska delas, det ses då som ett förskott på arvet.
  Inga gåvobrev eller något skrevs, hon berätta att dom pengarna kommer ingen veta om, banken går aldrig så långt tillbaka i tiden, bara max 7-10 år, sedan omöjligt att hitta igen om ingen vet om det. Vilket jag förstår stämmer till 100% då mitt första ex( inte hon jag har barnen med) fick pengar av hennes föräldrar, när dom senare dog kunde inte hennes syskon hitta igen den överföringen fast dom var giriga jurister, mitt ex är bankman och jag minns när hon fick pengarna, hennes pappan fråga om gåvobrev hon svara skicka bara över pengarna inga gåvobrev behövs.

  Vad jag undrar över är om detta jag gör är rätt? ge till dom barn som lever mig närmast och ger mig mycket glädje, mina egna barn har ju sagt sin mening och det är barn jag inte känner, varför inte göra bonusbarnen och min sambos liv lite lättare och roligare, att betala över på detta sätt är bara för att underlätta senare i livet för min sambo om jag går bort före, eller om det tar slut så har jag ändå en bra kontakt med bonusbarnen.

 • Svar på tråden Inga gåvobrev ,pengar till bonusbarn.
 • fyrhju­lsdrif­t
  Sön 3 okt 2021 20:47
  #4
  -1
  Anonym (Casanova) skrev 2021-10-03 20:32:15 följande:

  Skriv ett gåvobrev som bonusbarnet kan visa om någon frågar. Frågan ingen så behöver bonusbarnet inget säga.

  Hoppas att du får kontakt med dina riktiga barn igen någon gång i framtiden!

  Om jag varit du skulle jag arbetat åt båda håll. Dvs både försöka söka kontakt med mina riktiga barn. Försiktigt. Samtidigt som jag såg till att mina bonusbarn får det bra.


  Har provat få kontakt, men visa sig att den äldre var i så dåligt skick, hon bad först om hjälp med mamman, jag tog tag i det gick till rätten men det tog så lång tid, domaren sköt upp målet över ett halvår innan första muf, då yngre just fyllde 12 år, under den tiden han hon ångra sig och sa att hon aldrig ville träffa mig.
  Målet blev sekretess belagt på grund av hennes kognitiva besvär och händelser i hennes hem med mamman, mamman jobbar som kurator, pågrund av att hon baktalar mig inför barnen gör att det förmodligen blir livslångt, när man läst alla undersökningar och allt så lär det stämma ganska bra på att det blir så.

  Varav jag riktar kärleken mot bonusbarnen istället.
 • fyrhju­lsdrif­t
  Sön 3 okt 2021 20:51
  #5
  Tow2Mater skrev 2021-10-03 20:47:26 följande:

  En gåva till bröstarvinge (dvs barn eller barnbarn) kan ses som förskott på arv om man inte bestämt annat, och det kan avtalas bort med gåvobrev. Men till andra kan du väl ge vad du vill hur du vill. Någon kan rätta mig om det är fel.


  Ja du har rätt, ge pengar till sambo kan gå bra och berörs inte av arvsrätten, men det kan ge problem i framtiden, man ska mer se gåvobrev som ett kvitto på att pengar bytt ägare och kan då användas för jämkning vid arv till bröstarvingar.
  Men hitta igen en transaktion är nästintill omöjligt. spec om det gått något år.
 • fyrhju­lsdrif­t
  Sön 3 okt 2021 21:06
  #9
  Anonym (X) skrev 2021-10-03 20:30:17 följande:

  Du har redan blåst dina syskon på pengar, varför inte fortsätta med dina egna barn också då?


  Pengar gör få personer glada, det ser jag nu på min mamma, hon är mer bitter för att hon jobbat bort livet, spara o gnatat, fråga varför hon inte reser och lever upp pengarna hon slitit så hårt för, svaret jag är för gammal nu, vill inte resa trivs bäst hemma.

  Man ska mer se vilka minnen man kan spara, då via resor och upplevelser, det är det som skapar livsband, minnen och bra relationer. och detta kan jag inte ge mina barn som inte vill träffa mig, spara till arv gör jag inte som min mamma, visa sig vara det sämsta alternativ.
 • fyrhju­lsdrif­t
  Sön 3 okt 2021 21:08
  #10
  -1
  Anonym (E) skrev 2021-10-03 20:55:36 följande:

  Varför inte en vanlig moppe?


   


  En moped bil hjälper så det blir lättare ta körkortet, samt den har ett värde som hon sedan kan byta till en vanlig bil.
 • fyrhju­lsdrif­t
  Sön 3 okt 2021 21:34
  #13
  Anonym (F) skrev 2021-10-03 20:52:34 följande:

  Du får göra vad du vill med dina pengar så länge du inte ger en bröstarvinge fördel mot en annan (vilket din mamma gjorde mot dina syskon).

  Varför skulle du inte köpa en mopedbil till ditt bonusbarn om det är det du vill?

  Relationen med dina biologiska barn kan bli bättre på sikt, om du kämpar för det och inte ger dig. Är pengar inget problem kan du stötta dem också.


  Varav jag gick en andra gång till rätten, då vara äldsta 14 år och yngsta skulle fylla 12 år, målet anmäldes in Aug men sköts till 15 Feb året där på av domaren, yngre fyllde 12 år 5 feb, vilket då blir en domvilla som rådsman utförde.

  Men barnen fick då framföra sin åsikt i mer mogen ålder, där man förstår sitt val och varför man väljer så.
  Det jag förstod och fick bekräftat var just baktalningen från mamman, mamman var lika baktalad av sin mamma ang sin pappa, barnens morfar, och det blev livslångt för henne, varav pappan som var högt uppsatt tjänsteman visa sig ha 0 kr på konto när han dog, huset han sålt och den höga lön i kombination med ständigt jobbande visa sig vara borta, om det var hans bror som fick pengarna vet ingen.
 • fyrhju­lsdrif­t
  Sön 3 okt 2021 22:04
  #15
  Anonym (Casanova) skrev 2021-10-03 21:12:16 följande:
  Jo, jag förstår det. Men det kommer nog en dag när barnen är stora nog att kritiskt tänka själva och värdera informationen. Har du då under alla år visat god vilja att försonas med jämna mellanrum. Medans hon visat stor ovilja. Då är det inte omöjligt att du får tillbaka kontakten.

  Det jag menar är inte heller att du ska släppa bonusbarnen. Det ena utesluter inte det andra.
  Vad jag förstår så kommer aldrig barnen få veta sanningen, inte hur jag försökt få kontakt eller/och kämpat i rätten för att nå dom.
  Vad som hände är att allt blev lagt i sekretess, även HD fastställde tingsrättens sekretessen i målet, på så sätt kan barnen aldrig få ut målet och kommer aldrig se och läsa sanningen.
  Därför gick jag så högt med målet, trodde någonstans finns det ett hopp, men visa sig vara svårt, barnens vilja väger starkare än det som hänt i deras hem mellan mamman och barnen, men samtidigt är det deras enda trygghet, dom vet inget annat, mer än att mannan sagt : jag lämnat dom.
  På grund av händelserna i hemmet samt att hon blev uthängd på sociala medier via klasskamrater behöver dom trygghet, där dom undertiden fick hjälp av både Soc, Bup och skolan, att byta vårdnadshavare eller tilldela umgänge i en sådan situation visa sig kunna vara mer skadligt för barnen, då hon kunde nu uppvisa att dom var på bättringsväg. samt att mamman gör att för att vägra samarbeta, men skickliga advokater kan vända till att vi inte kan samarbeta.  Yngsta dottern sa så här, pappa kan kontakta mig om ett år, men inte just nu när att är så jobbigt.
  Men få kontakten visa sig vara omöjlig, mamman blockera alla mobiler och allt, med HD i ryggen så kan jag inte nå längre.
  Nu med tiden har man släpp taget och måste leva vidare
 • fyrhju­lsdrif­t
  Sön 3 okt 2021 22:24
  #16
  Tecum skrev 2021-10-03 21:15:25 följande:

  Du kan ge bort pengar till dina bonusbarn utan papper och utan att det blir juridiska konsekvenser. Däremot sura arvtagare...

  Detta rör inte TS` fråga men även om man ger bort lika mycket pengar till alla sina biologiska barn bör man utfärda gåvobrev och skriva att beloppet INTE ska utgöra förskott på arv. För vid arvsskifte kan någon ha "slarvat bort" sitt gåvobrev och kan då anklaga det ordentliga syskonet för att bara den fått gåvan och att den utgör förskott på arv och på så sätt lura denne på en andel.


  Det handlar inte om att ge bort arv i min mening, mer att leva livet, om jag ger av mig själv till bonusfamiljen så tycker inte jag att biologiska barnen sedan ska komma och begära jämkning om jag dör, om det visa sig att dom fått för mycket i pengar, varav jag håller det dolt och ger inga gåvobrev så vet ingen vart eller hur mycket som gått till dom under livet. som tidigare sagt har även banken sekretess på konton, spec på mig som är företagare, inte säkert dom ens kan begära7- 8 år tillbaka från jag avlider, utan bara vad som finns i tillgångar den dagen.
 • fyrhju­lsdrif­t
  Sön 3 okt 2021 23:05
  #18
  Tecum skrev 2021-10-03 21:15:25 följande:

  Du kan ge bort pengar till dina bonusbarn utan papper och utan att det blir juridiska konsekvenser. Däremot sura arvtagare...

  Detta rör inte TS` fråga men även om man ger bort lika mycket pengar till alla sina biologiska barn bör man utfärda gåvobrev och skriva att beloppet INTE ska utgöra förskott på arv. För vid arvsskifte kan någon ha "slarvat bort" sitt gåvobrev och kan då anklaga det ordentliga syskonet för att bara den fått gåvan och att den utgör förskott på arv och på så sätt lura denne på en andel.


  Vad vi har lärt oss under alla dessa juridiska tvister är att allt ska kunna bevisas.
  Som min mamma som gav mig pengar, även om mamma berättar detta till mina syskon så måste dom kunna bevisa att jag fått dessa pengar av mamma.
  Redan nu har det gått över 10 år sedan hon gav dessa pengar, banken håller bara uppgifter från konto i 7-8 år.
  om mamma dör om några år så blir det nästintill omöjligt för mina syskon att hitta bevis för dessa pengar verkligen förts över till mig.

  Att bara gå upp i rätten och hävda att något sådant har skett ger ingen vinst.
  Även om dom hittar ett konto utdrag  i perm hos mamma, så ska det bevisas att den inte har återbetalts, på så sätt är det nästan omöjligt när inga gåvobrev skrivits på pengarna, dom kan ha betalats tillbaka kontant, eller via andra sätt.
   domstol dömer bara när det inte råder något tvivel, är domstolen osäker så ogiltigförklaras käromålets stämning ang pengarna.
 • fyrhju­lsdrif­t
  Sön 3 okt 2021 23:20
  #20
  -1
  Anonym (E) skrev 2021-10-03 22:47:42 följande:
  En mopedbil har dock usel säkerhet. Trafikvett kan hon få av en moppe också.
  Vi ska testa en nu till veckan, men har även gett förslaget om en A-traktor , Nu mera är det godkänt att strypa en vanlig bil elektroniskt till 30 kmt. så hon kan välja bil istället, tror det är ett bättre alternativ än en mopedbil, då får man en Audi eller Bmw.
 • fyrhju­lsdrif­t
  Sön 3 okt 2021 23:27
  #21
  Anonym (Casanova) skrev 2021-10-03 23:11:47 följande:
  Är du en sådan typ då?

  Först svära i rätten att tala sanning. Sen gå upp och sätta dig ner och ljuga inför alla ledamöter och dina syskon?
  Vad är problemet kan man undra? kan barnens mor ljuga inför rätten utan samvete så kan vi alla, rätten bryr sig inte om en lögn så länge den inte kan motbevisas.
  Det är vad jag har lärt mig hela vägen till HD, fungera även där.
  Min mamma sitter även som nämndeman i rätten, hon säger att det är mycket få som berättar sanningen, vara sig det gäller en bil krock eller större mål, det hör till vardagligheter och är inget undantag med en vit lögn.
 • fyrhju­lsdrif­t
  Mån 4 okt 2021 00:02
  #23
  Anonym (Casanova) skrev 2021-10-03 23:32:10 följande:
  Jag skulle inte kunna lura mina syskon. Har inte så mycket med juridik att göra.

  Det kan ju vara den avslappnade attityd du har till ditt eget kött och blod som gör att dom tar avstånd från dig?
  Vid HD så for vi ner en dag tidigare, min advokat vill gå på Johan Eriksson, som är Sveriges bästa försvarsadvokat 7 år i rad, den försvarare dom flesta advokater skulle välja om dom råkar i trubbel.
  Oj vilken man, sanning och bevis fick en riktig genomgång när han starta, allt ifråga sats och byggdes upp på vad är sannolikt.
  Gå på en sådan rättegång så kommer även du ifrågasätta vad som är sant eller falskt, även fast det fanns ett vittne som var tvärsäker så tveka även vittne på om det var rätt person efter han var klar med sin plädering.

  Så sanning är bara det du kan bevisa utan rimligt tvivel, allt annat är bara ett försök till en fals anklagelse.

  Med andra ord, även om mina syskon skulle försöka med rätten och sedan förlora så har dom inte bevisat något, finns ingen anledning för dom att sura eller släppa kontakten för den skull, dom får lita på att rätten tog rätt beslut, annars är det fel på dom och inte mig o min mamma.
 • fyrhju­lsdrif­t
  Mån 4 okt 2021 00:57
  #25
  Anonym (Jättefin hjälp) skrev 2021-10-04 00:25:44 följande:

  Vad fint av dig att du vill hjälpa dina bonusbarn, helt rätt!

  Vad gäller dina egna biologiska barn så är dom nog förlorade till mamman under lång tid framöver. Men jag är helt säker på att det kommer att komma en dag då du kan återuppta kontakten med dem. Kanske dröjer det till den dagen då de själva får barn. För det är just när de själva blir mammor som de kommer att se sin egna mor med lite andra ögon. Så ha detta i åtanke och spara lite pengar tills den dagen då du blir morfar, dina biologiska döttrar kommer att bli glada över ekonomisk stöttning när den dagen väl kommer.

  Fram tills dess så är det verkligen jättefint att du vill stötta dina bonusbarn ekonomiskt. Gör det i den utsträckning din ekonomi tillåter. <3


  Men helt riktigt, nu i övre tonåren snart vuxna sedan familj.
  Lite därför jag tog beslutet om att stötta bonusbarnen, innan vi når dit, tills det ev blir kontakt så måste man ändå leva sitt liv, vare sig jag hjälpt dom köpa sin första bostadsrätt samt annat så ska inte det hållas som en jämkning mot dom biologiska barnen senare, utan ska ses som en tid som varit .
  Jag har fler minnen o länger liv med bonusbarnen än med dom biologiska, hur det än slutar får man ta den dagen, kanske blir att vi umgås och den ekonomiska biten har dom löst själva.

  Men som många arvs trådar eller frågor cirkulerar kring är sambon, hur ska hon kunna bo kvar om jag går bort, ska särkullbarnen skicka ut henne från sitt boende bara för att få ut sitt arv? barn som inte levt vårat liv?
  Detta är nästa fråga man får ta tag i , den frågan kan komma i mellan när så mycket vatten runnit under broarna och det är hon som betytt mest för en i livet så blir det hon som har förtur. pengar ska inte styra om barnen vill ha kontakt senare i livet.
 • fyrhju­lsdrif­t
  Mån 4 okt 2021 16:32
  #43
  +1
  sextiotalist skrev 2021-10-04 15:01:29 följande:
  Såklart man kan, men det är en väldigt stor chansning, då är det bättre med testamente och försäkringar.
  Barnen är ju, i detta fall, manipulerade av sin mamma. Så då är det inte snällt att straffa barnen
  Svenska arvslagar har blivit lättare att kringgå, om vi till exempel köper en lägenhet i Spanien som pensionär bor där vinter eller över 186  dagar så går man under Spansk arvsrätt om man väljer det, arvsskatten är mycket låg i vissa regioner och i princip avskaffad i Madrid o många övriga regioner. med fria reseregler är det i princip omöjligt att fastställa vart man bor största delen, utan följs efter det egna valet om vilket arvs lands regler som ska användas. Maka kan välja svensk, jag spansk.

  Där kan man testamentera på olika sätt, som ex välja en bröst arvinge, samt att maka ärver 1 tredjedel av mitt kvarlåtenskap,  man kan gynna bara ett barn med en extra andel, medans den bortvalda bara får dela på 1 tredjedel.
  På så sätt brukar dom flesta lägga ut en så kallad morot i testamentet, om bröstarvingen kan vänta till maka oxå går bort så får hon mer vid det tillfälle eller mycket mindre om hon vill begära det direkt.

  Många vill se det som att man uppsåtligt vill straffa barnen, men det handlar inte om att straffa utan att säkra upp för sin livskamrat, barnen har fått göra ett aktivt val ang förälder, på liknande sätt kan man nu göra ett aktivt val val ang arv.
 • fyrhju­lsdrif­t
  Mån 4 okt 2021 17:22
  #44
  Anonym (Vem som helst) skrev 2021-10-04 09:24:48 följande:

  Personligen skulle jag inte ta råd av vem som helst gällande arv och gåvor.

  I min värld är det mest naturligt att ha stora gåvor ordentligt dokumenterade och faktiskt upptecknat att det ej är förskott på arv. För jag antar att du också kommer göra andra saker för att minska dina biologiska barns arv, så är det inte smartast att faktiskt ta ordentlig rådgivning innan om hur du bör göra.

  Eftersom du faktiskt har fått en ordentlig genomgång om hur landet ligger efter två vårdnadstvister tänker jag att du faktiskt har koll på vad som skulle kunna tänkas hända. Så rådfråga folk!


  Av erfarenheten så kan jag berätta vad som hände, målet sköts över ett halvår bort innan första mötet, jag fick efter mycket om och men tag i domaren som tagit det beslutet och frågade varför målet första möte skjutits upp så långt, svaret , det är första tiden som passar mellan mig och svarandes advokat.
  När väl mötet ägde rum så representerades motparten av en annan advokat , frågan ställdes varför en annan advokat , varav nuvarande advokat förklara att att hon är på inplanerad föräldraledighet, jag tar över nu.

  Med andra ord så var det domaren själv som sköt upp målet domaren hade inte rådfrågat advokat om tid som passar.

  Om rättssystemet får kring gå egen praxis på eget bevåg så ska även jag få kringgå, då jag har erfarenhet av just gåvobrev och överföringar som inte registreras, även sett att dom inte syns eller kommer upp när man delar arv.

  Man kan säga att domaren har visat mig att man behöver inte vara ärlig, man kan göra vad som passar en bäst.
 • fyrhju­lsdrif­t
  Mån 4 okt 2021 17:50
  #47
  Anonym (F) skrev 2021-10-04 13:55:53 följande:
  Precis min tanke. Frun kan dra med den enskilda egendomen plus hälften av resten om det vill sig illa.
  Vad folk har litet kunnande, ingen som tänker på att jag fått 250 tusen av min mor ?
  Den är inte registrerad som gåva, hur kan den användas i framtiden?
  1) går jag bort så ska skulder avskrivas från mitt arv, även privata skulder.
  2) Jag har en 10 år yngre bror, han kan kräva in den skulden om jag upplyser han om den, eller min maka upplyser han om den, sin i mellan kan dom helt enkelt skita i skulden men det minskar arv till bröstarvingar. vad jag förstår så har mamma även gett han ett större belopp då han löste ut sitt ex ur huset, jag har 4 syskon, en är rik så hon har absolut inte fått en krona.

  Som sagt min mamma är inte dum,  hon vet vad jag håller på med, och hon stödjer alla sätt som fungerar.
 • fyrhju­lsdrif­t
  Tis 5 okt 2021 10:05
  #52
  -1
  Anonym (Livia) skrev 2021-10-04 17:36:13 följande:

  Skulle nog aldrig ge en tonåring en mopedbil just för att den inte ger någon som helst säkerhet i trafiken. Helt galet att de faktiskt får röra sig på vägarna. Spara dina pengar (och flickans liv) och köp henne en riktig bil när hon tagit körkort istället. 


  Det blir en riktig bil, en Audi A3 quattro , vi bygger om den tillsammans och besiktar in den, är inget större projekt, men en rolig sak att göra gemensamt. Minns när jag var 15-16 år så byggde jag min första A-traktor och besikta in den, var mycket lättare regler idag och med dagen bilar.

  Haha, visste sedan inte om att det var uppdelat i två läger, mopedbil vs A-traktorer, mopedbilen får gå lite fortare. Men en vanlig bil går så mycket bättre samt underlätta sedan för körkort.
Svar på tråden Inga gåvobrev ,pengar till bonusbarn.
Logga in
Bli medlem