• Tecum

    Inga gåvobrev ,pengar till bonusbarn.

    Du kan ge bort pengar till dina bonusbarn utan papper och utan att det blir juridiska konsekvenser. Däremot sura arvtagare...

    Detta rör inte TS` fråga men även om man ger bort lika mycket pengar till alla sina biologiska barn bör man utfärda gåvobrev och skriva att beloppet INTE ska utgöra förskott på arv. För vid arvsskifte kan någon ha "slarvat bort" sitt gåvobrev och kan då anklaga det ordentliga syskonet för att bara den fått gåvan och att den utgör förskott på arv och på så sätt lura denne på en andel.

  • Tecum
    fyrhjulsdrift skrev 2021-10-03 22:24:18 följande:
    Det handlar inte om att ge bort arv i min mening, mer att leva livet, om jag ger av mig själv till bonusfamiljen så tycker inte jag att biologiska barnen sedan ska komma och begära jämkning om jag dör, om det visa sig att dom fått för mycket i pengar, varav jag håller det dolt och ger inga gåvobrev så vet ingen vart eller hur mycket som gått till dom under livet. som tidigare sagt har även banken sekretess på konton, spec på mig som är företagare, inte säkert dom ens kan begära7- 8 år tillbaka från jag avlider, utan bara vad som finns i tillgångar den dagen.
    Som jag skrev, det är helt okej att ge pengar till bonusbarnen utan några papper. Ingen kan kräva dig eller dödsboet på något. Du spenderar dina pengar som du vill. 
Svar på tråden Inga gåvobrev ,pengar till bonusbarn.