• LadyJane

    Köpekontrakt fastighet

    Hejsan91hejsan skrev 2021-10-04 21:50:48 följande:
    Tycker det är bullshit att man ska betala pengar bara för att man är lat och det är den lättaste utvägen. Alla människor kan klara av att skriva kontrakt bara man läser på lite och frågar runt :)
    Så du tror på allvar att det är BS att jurister pluggar i 5 år? Att det räcker med att googla lite?

    Alltså. Jag är rätt fascinerad över den här faktaresistensen, när människor säger att om det ska bli rätt och riktigt, vänd er då till de som kan - bla bank eller jurist (banken har jurister). Och du svarar att det är "omoget".

    Vad beror den här verklighetsfrånvända tron och tilliten på din egen förmåga på?
    Det kan inte vara så enkelt att du tror att din åsikt är lika mycket värd som all världens fakta utan det måste bero på något annat. Vad? Kan du förklara det?
  • LadyJane
    Hejsan91hejsan skrev 2021-10-06 08:14:00 följande:
    Fast eftersom vi har köpekontrakt från när min sambo köpte huset och jag har fått ett annat köpekontrakt av en vän från när han köpte sitt hus, så har vi ju en mall över hur ett rätt kontrakt ser ut och vad det ska innehålla ? Förstår inte varför folk verkar tro det är Brain science att skriva kontrakt. Såklart är det viktigt vad som ska ingå men det har vi ju tagit reda på. Är kontraktet godkänt av lantmäteriet står jag ju som ägare och då finns inga problem . Däremot förstår jag att vikten av att samäganderättsavtal blir granskade av tex jurist eftersom att det är det som kan ställa till det om dom är felskrivna. Köpekontrakt är ju mer svart på vitt, godkänner lantmäteriet det och skriver in mig som ägare på 50% så är det ju det som gäller..
    Ja herrgud, varför ska människor plugga 5 år när det lika gärna går bra eller tom är bättre med att kopiera väninnans hunds förre ägares mosters gamla raggs papper. Eller varför inte google?

    Det verkar ´vara hjärnkirurgi att fundera på varför det finns juristutbildning...

  • LadyJane
    Hejsan91hejsan skrev 2021-10-06 17:10:01 följande:
    Så till mina vänner som själva skrivit sina fastighetskontrakt vill du säga? Finns två typer av människor som inte kan skriva själva 1) de lata 2) de korkade med för lågt IQ. Tar jag mig igenom en civilingenjörsutbildning utan problem kan jag väl förtusan leta mig till info hur man skriver ett kontrakt. Allt går att söka sig till om man vet vart och hur man ska kolla. Jurister lär väl ha gott om jobb om alla tänker som du, men jag tänker inte slänga ut 10k av ren lathet på massa kontrakt, då gör jag hellre något roligare för dom pengarna :) man får ju ha lite känsla för vad samhället försöker lura en på pengar på pengar på och inte.
    Jo vis äger väl så. På familjeliv är alla professorer med minst 10 års högskoleutbildning. Konstigt att de samtidigt inte förstår tämligen enkla sammanhang. Hur kan det hänga ihop tror du?
    Solig
  • LadyJane
    Hejsan91hejsan skrev 2021-10-06 17:28:32 följande:
    Så till mina vänner som köpt hus och själva skrivit kontrakt vill du säga? Jag har då lärt mig att allt går om man vill i livet, allt beror bara på hur mycket tid och energi man är villig att lägga ner :) vi har iaf skickat pappren till banken nu så kan ju höra av mig när det är klart och jag sparat in några tusen ;)
    Snålheten bedrar nästan utan undantag visheten. Det är inte nu som är det viktiga utan om det som kan bli om 1,2, 10, 15 år.
Svar på tråden Köpekontrakt fastighet