Inlägg från: Anonym (RockF) |Visa alla inlägg
  • Anonym (RockF)

    Kär i min arbetskamrat

    Anonym (Eva) skrev 2021-10-13 17:49:34 följande:

    Så länge du är hennes chef ska du inte säga något till henne.

    Att hon lunchar med dig trots matlåda, väntar in dig vid möten, pratar lite extra med dig etc behöver inte betyda något alls. Det gör jag också med kollegor som jag bara ser som vänner. Tror du läser in för mycket i det hela.


    Absolut, visst kan det vara så, jag är väl medveten om det.
    Men det är ju inte den första kvinnliga kollegan jag haft. Har jobbat med väldigt många kvinnor senaste 25 åren. Haft väldigt roligt med många, flörtat med många och ätit lunch mm med många.

    Men det här är nog enda gången som jag inbillat mig att någon av dom är "kär" i mig. Så det är inget jag tror bara för att någon är trevlig.

  • Anonym (RockF)
    Anonym (--) skrev 2021-10-13 18:23:47 följande:

    Det är väldigt olämpligt att som chef uttala förälskelse till en kollega. Det passar sig liksom inte.


    Såklart inte, det har du helt rätt i, och jag håller med fullt ut.
    Men ibland kan man inte ta hänsyn till det.

    Fast för tillfället så ligger jag lågt och arbetar med mig själv för att hitta en lösning.
  • Anonym (RockF)
    Anonym (--) skrev 2021-10-13 22:14:05 följande:
    Du kanske ska ha respekt för att hon är gift och har små barn också, det om något borde du ta hänsyn till.
    Du har helt rätt, och det hade varit dumt att förstöra något genom att ha bara ha sex på fyllan vid nån julfest med nån man bara är fyllekåt på.

    Men jag tycker inte att man kan utgå från att alla som är i ett förhållande automatiskt är lyckliga. Om jag berättar för henne så är det ju upp till henne att ta hänsyn till sitt förhållande. 
    Om hon lever i ett dött förhållande så kan en sån här sak kanske få henne att avsluta det och gå vidare istället för att slösa fler år. Är hon lycklig i sitt förhållande så kommer hon stanna där.

    Med det sagt så kommer jag trots allt att avvakta mer för att se vad tidens tand gör åt situationen. Det kanske går över inom kort.

    Som jag skrev i första inlägget så är huvudsyftet med tråden att jag vill prata om ämnet med nån då jag inte har någon IRL jag kan tala om detta med.
  • Anonym (RockF)
    Anonym (Xxx) skrev 2021-10-13 22:32:13 följande:
    Klart du kan ta hänsyn till det. Men du vill inte, men det är inte samma sak som att du inte kan. 
    Det har du rätt i, om förälskelsen håller i sig så kommer jag till slut inte kunna/vilja visa hänsyn på så sätt att jag avstår från att berätta för henne.

    Men jag kommer både vilja och kunna visa hänsyn på så sätt att hon utan press kan välja att svara hur hon vill och det kommer jag givetvis respektera.
  • Anonym (RockF)
    Anonym (jury) skrev 2021-10-13 23:21:35 följande:
    Så länge hon är upptagen och du är hennes chef kan du inte berätta något omkring dina varma känslor för henne utan att försätta henne och dig själv i en mycket giftig situation. Hur har du tänkt dig att ert umgänge skall se ut efter det att du har lättat ditt hjärta för henne? Skall ni fortsätta med lite småflörtande som innan eller skall ni helt backa och du bara hålla en helt professionell distans till henne? I bägge fall kommer hon hamna i en pressad situation som mycket väl kan eskalera bortom din kontroll.

    Antingen söker du dig ett nytt jobb och lättar ditt hjärta efter det, eller så håller du låg profil och gillar status quo med lite småflörtande som nu men inte mer än så.  Om du ser nyktert på det så finns det inte mycket som tyder på att hon vill rasera sin nuvarande tillvaro och börja ett nytt liv med dig.
    Det har förmodligen helt rätt, jag håller med och har gjort samma analys av situationen. 
    Fast jag drömmer ju om att hon ska ta initiativet, vilket jag innerst inne förstår inte är ett speciellt troligt scenario.
    Jag planerar som jag skrivit innan att byta jobb i vår, om läget är snarlikt så kommer jag nog berätta i samband med att jag slutar. Men det hinner rinna mycket vatten under broarna tills dess så hur det blir visar sig.

    Kan passa på att tala om att hon är otroligt vacker, har ett underbart leende och dom varmaste ögonen någon någonsin sett. Hon är fantastisk att prata med och jag blir glad och varm när jag ser henne. När hon tittar på mig så smälter jag.
  • Anonym (RockF)
    Anonym (kaffedraken2) skrev 2021-10-14 05:11:39 följande:
    Samma här. Men dom flesta som brukar svara i såna här trådar skriver just det. Att män inbillar sig en massa bara för att kvinnan är glad och trevlig.
    Fast det stämmer nog i många fall :)
  • Anonym (RockF)
    Anonym (Outset) skrev 2021-10-14 17:56:35 följande:
    Har hon några dåliga sidor då? :) lite mammamage, tråkiga egenskaper, trista åsikter?
    Helt okända än så länge. Glad

    Gillar faktiskt allt med henne.


  • Anonym (RockF)
    Anonym (sådär) skrev 2021-10-14 14:17:03 följande:
    Jag skrev inte fucka upp, jag skrev DELTA i att fucka upp. Och ja om man gör sitt bästa för locka någon bryta upp från sitt befintliga förhållande för att vara med dig istället så deltar man absolut i att fucka upp förhållandet och har delaktighet i konsekvenserna det får för alla berörda.

    Tja, om du inte vill uppmuntra till otrohet, varför propagerar du då för att det ska vara ok för TS att uppmuntra tjejen att vara otrogen med honom?

    Visst händer det att folk byter partner, det är inte säkert man prickar rätt i en relation och det är helt på sin plats att byta om man inte trivs. Men det är inte nödvändigtvis detsamma som att försöka locka någon att bryta upp sitt förhållande för att JAG är kär och/eller kåt. För jag tror faktiskt inte TS bryr sig ett skit om kvinnan trivs i sitt förhållande eller inte, det enda han bryr sig om är att han ska få henne.

    Personligen tycker jag man ska låta andra människor förhållanden vara ifred och inte försöka påverka dem av egoistiska skäl. Vill personen något annat så är det såklart ok, men då ska det vara på personens initiativ inte ditt.
    Hat ju ingenstans skrivit att jag vill att hon ska vara otrogen. Tror inte heller att hon vill lämna sin man.

    Det egoistiska är väl att jag vill berätta för henne för att kunna få ett avslut. Om jag misstagit mig så blir det ju 100% klart att jag måste släppa det och gå vidare.

    Kommer givetvis inte agera i blindo. Jag får använda tiden till att försöka ta reda på om hon är intresserad. Om det inte blir tydligare så lär jag inte ta upp det.
  • Anonym (RockF)
    Anonym (Outset) skrev 2021-10-14 19:31:48 följande:
    Men en liten motfråga. Har du gjort nåt för att visa ditt intresse? Kan det vara så att hon inte märker av att du är kär?
    Jag har av de skäl som nämns i tråden försökt att ligga lågt. Det är ju inget bra läge för mig.

    Så det finns nog en uppenbar risk att hon inte märkt något, om man inte letar efter det så är det nog svårt att se.

    Jag ser ju till att så ofta jag kan hamna ensam i hennes sällskap, lägga en hand på axeln i bland. Röra vid hennes hand när man skickar sladden till projektorn mm.
    Fast jag gör det ganska sällan, vill inte att det upplevs närgånget.

    Det tydligaste är nog att jag söker hennes blick väldigt ofta.

    Så om jag sammanfattar för mig själv så är jag inte tydlig alls.
  • Anonym (RockF)
    Anonym (jury) skrev 2021-10-14 21:18:09 följande:
    hmm. Samma beskrivning av ditt kärlekskranka agerande berättade av henne till någon av dina överordnade kan skapa problem för dig i framtiden. Om du går vidare med att bli ännu mer tydlig i ord och handling kan det verkligen explodera. Du får nog skärpa dig lite grann.
    Jag är ingen socialt inkompetent sten. Hon svarar ju på samma sätt. Såpass bra på att läsa människor är jag så att jag kan skilja på om ett beteende är önskat eller oönskat.
    Däremot så kan jag inte läsa av fullt ut om det är önskat på ett vänskapligt sätt eller något mer.

    Det är inte heller så att det sker dagligen, men då och då.
Svar på tråden Kär i min arbetskamrat