Forum Relationer - Kropp & själ
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Min "kille" (27) sedan 1,5 år tillbaka säger att han inte har problem med att jag (25) kallar honom pojkvän när jag pratar om honom med andra men ändå vill han inte vara officiellt tillsammans

  Tis 12 okt 13:57 Läst 0 gånger Totalt 5 svar
  Tis 12 okt 13:57
  Hej allihopa! Jag befinner mig i en situation som inte nödvändigtvis stör mig supermycket just nu (allt är toppenbra mellan oss osv), men jag är nyfiken på att förstå situationen och kanske några av er kan ge mig lite insikt.
  Jag har långdistansdejtat en kille (han bor i ett annat land 3h bort med flyg) sedan cirka 1,5 år tillbaka. I början var han väldigt tydlig med att han inte ville ha ett förhållande utan bara letade efter ngt casual, men med tiden har han blivit mer och mer affectionate och engagerad och det är väldigt tydligt att vi båda vill ha något mer. Speciellt under de senaste månaderna har allt blivit mycket mer seriöst:
  Han har träffat mina föräldrar, min syster och hennes partner, både mina nära vänner och andra vänner flera gånger och han trivs verkligen så bra med dem (han interagerar till och med med min familj och vänner på sociala medier etc). Jag har ännu inte träffat hans föräldrar och vänner (bara en av dem via facetime) men kommer förmodligen att göra det när jag hälsar på honom om 2 månader. Han har också redan sagt till mig att han tror att jag kommer att klicka jättebra med hans föräldrar.
  Vi säger båda att vi är i någon form av relation, och han har sagt att även om han formellt är singel, anser han sig inte vara singel och han är inte intresserad av att dejta någon annan
  Vi pratar om att flytta ihop nästa år, och det är han som driver det tydligast. Vi pratar också regelbundet om framtiden, hur vi skulle vilja att familjelivet ska vara, vilka ideal vi har för att uppfostra barn, vilka ambitioner vi har för livet och hur vi kan kombinera våra respektive livsplaner etc. Han har till och med skämtat om att fria till mig.
  Vi träffas ungefär en gång i månaden (antingen i mitt eller hans hemland eller på andra ställen som låter oss mötas utan krångel nu under corona)
  Han är väldigt affectionate och romantisk, han har inga problem med PDA, han kallar mig älskling m.m. och det är väldigt tydligt att han har starka känslor för mig (vilket han också har sagt själv. Han har inte sagt att han älskar mig dock, vilket jag har sagt till honom att jag gör - det är inget som stressar mig dock)
  Han har sagt att det är okej om jag av praktiska skäl kallar honom min pojkvän eller partner (för att inte behöva förklara situationen på detaljnivå) när jag pratar med andra folk
  Som ni hör är ju detta i grunden en relation. Nu till det som förvirrar mig lite: trots alla saker ovan (särskilt den sista punkten förvirrar mig haha) säger han fortfarande att han just nu inte vill vara i ett officiellt förhållande på grund av att vi bor i olika länder. Han säger att det delvis också är för att han vill "känna sig fri", vad det nu än betyder - han säger att han inte alls är intresserad av att ligga med andra personer, men att han vill ha friheten att göra det. Jag antar att det är en snubbgrej, att en inte vill känna sig "låst", men varför känner han då att det är okej att jag säger till andra att han är min pojkvän?
  Kan någon av er förklara detta, haha? Som sagt, vi har det jättebra just nu och jag känner verkligen att han gör allt för mig och på alla sätt är den perfekta pojkvännen - men ändå är han inte min pojkvän. Vill gärna ta del av era analyser!
 • Anonym (ooo)
  Visa endast
  Tis 12 okt 14:01 #1

  Att känna sig fri = kunna ha sex med andra om läget skulle uppstå. 
  Det måste du väl ändå veta? 

 • Anonym (.)
  Visa endast
  Tis 12 okt 15:34 #2

  Han vill både ha kakan och äta den. Han bryr sig inte om vad du kallar det för, men han är ju tydlig med att han inte ser er relation på samma sätt som du gör. Jag hade tagit allt han säger med en nypa salt (flytta ihop, äktenskap osv). Vilket land bor han i?

 • Tis 12 okt 15:46 #3

  På vilket sätt driver han er ihopflyttning? Om det är så att han fixat lånelöfte och ni springer på visningar, fine, då kanske han är seriös. Om inte så är min gissning att han bara säger så för att kunna fortsätta ses utan krav på honom och sedan avsluta det med "men jag sa ju att vi inte var ihop" när han tröttnar på att ses.

 • Anonym (Reali­ty check)
  Visa endast
  Tis 12 okt 16:50 #4

  Reality check.

  Ni är inte ett par. Han vill inte vara ett par. Han skiter i vad du kallar honom, så länge han slipper stå för det, och han är fri att göra vad han vill, och det har han garanterat gjort en hel del vid det här laget bakom din rygg. Du är ett bekvämt ligg och han har ingen som helst önskan om att ta det längre än så. Han är inte kär i dig, han utnyttjar dig.

  För din egen skull på så många sätt - bryt helt med honom, blockera, ha aldrig mer kontakt. Du är värd bättre.

 • Tis 12 okt 21:24 #5 +1

  Jag befann mig i samma sits för ett par år sedan, eller snarare samma sak där killen inte ville kalla sig pojkvän in public men mellan oss sa vi det, våra vänner kallade oss par, träffade hans föräldrar med mera. Hursom, det var ju så självklart att vi var ett par, vad man än kallade det, men någon gång under en weekend tillsammans så säger han "kolla va snäll pojkvän jag är" i en gest- varvapå jag svarar "jaså?" lite lurigt. Sedan säger jag något i stil med att vi är ju mer eller mindre tsm. Han säger ja men endå inte. Typ. Jaha? Där spårar det ut. Inte att någon flippar men att det blir som vi talar olika språk. Tog mindre än två veckor efter det att det var slut. Det berode på att jag då äntligen tog ställning, även min vänner (!) till varför vi inte sa det alla tänkte och tyckte. Han stod på sig. Vilket jag sa, du kan inte ha kakan och äta den.
  Trist men nu i efterhan är jag tacksam som fan. För det är otroligt ego att göra så av honom, att inte se till förhållandet utan enbart till sig själv. DET är en varningsflagga. Som du borde ta på allvar. Kan inte en fullvuxen man ta i frågan, då är det red flags. As fuck. Sätt ner foten, ställ krav och om han inte möter dem. Hur länge kan du "dejta" honom? För det är ju det som ni gör i praktiken. Jag kommer aldrig sätta mig i den sitsen igen, rev ut mitt hjärta. Men som sagt, hellre den smällen än vara tsm med ett ego (såna personlighetsdrag försvinner inte).

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll